Bli med Shell Veteranene til Riga

Baltikums Paris!

  • 28.08.2018 (Påmeldingsfrist 15. februar)
  • 5 dager
  • 9 990,-

For 100 år siden var Riga kjent som ”Lille Paris”, og i dag har byen fått tilbake en del av denne sjarmen med mange små barer og restauranter. Byen har et rikt og variert kulturliv samt mange tilbud til de som ønsker å oppleve byen, både på dagtid og nattestid. Bare de siste årene har byen blomstret opp og det er en by å bli glad i! Hovedstaden Riga ble grunnlagt i 1201. Byen ble inkludert i UNESCOs liste over verneverdige steder, pga sitt store antall bygninger i jugendstil og at den har klart å bevare sin unike arkitektur som reflekterer byens historie fra 1201 og frem til i dag.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Bli med Shell Veteranene til Riga.

Program for turen

Dag 1
Stavanger - Riga
Grand Poet Hotel by SemaraH
Dag 2
Bli bedre kjent i Riga
Dag 3
Rigas sentralmarked og konsert i Domkirken
Dag 4
Båttur på Rigakanalen i jugendstilbåter
Dag 5
Hjemreise

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 9990,- pr. pers.

Inkludert på turen:
Fly Stavanger – Riga t/r
Flyskatt kr 954,- (med forbehold om endringer)
Busstransfer t/r flyplass - hotell
Skandinavisk talende ankomstguide
4 netter i dbl rom på 5* hotel
4 frokoster
2 lunsjer
1 gl vin eller øl til inkluderte lunsjer
3 middager
2 gl vin eller øl til inkluderte middager
Utflukter i henhold til program 
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltrom kr 1400,-
Tips

Vi tar forbehold om endringer i program og flytider.

Program

Dag 1 : Stavanger - Riga

Air Baltic har en direkterute fra Stavanger, noe som gjør reisen både behagelig og kort. Vi ankommer om kvelden og kjøres rett til hotellet. Klokken stilles 1 time frem ved ankomst Riga.

Grand Poet Hotel by SemaraH

http://norsktur.no/globalassets/europa/riga/riga-hotell/46023_46_z.jpg

Mitt i den vakreste delen av Riga, omkranset av to parker og kort gangavstand fra gamlebyen og shoppingstrøket, åpnes det snart et nytt 5-stjerners hotell - Grand Poet hotell by SemaraH. Interiøret er av svensk design, men inspirert av middelhavsluksus uten alt for mye gull og glitter! De fleste av rommene har utsikt mot parken, noen kan også se Frihetsmonumentet og spirene i gamlebyen. Hotellet har restaurant, kafe, bar og en vidunderlig spa avdeling med bl.a. 15 meters lang svømmebasseng.

Dag 2: Bli bedre kjent i Riga

http://norsktur.no/globalassets/europa/riga/riga-programbilder/riga_havn.jpg

Frokost på hotellet alle dager. Vår skandinavisk talende guide viser vei når vi skal gjøre oss bedre kjent i Riga. Gamlebyen er berømt for vakker arkitektur og står oppført på UNESCOS verdensarvliste. Albert Street med sine spesielle husrekker i jugendstil er et ”must”. Kanskje du vil besøke Det Latviske nasjonalmuseet for kunst? Her finner du Latvias største kunstsamling. Okkupasjonsmuseet er også godt besøkt – det formidler noe av den grusomme nære fortiden Latvia opplevde før det ble fritt i 1991. Ellers byr Riga på gode shoppingmuligheter, blant annet i det store shoppingsenteret som ligger midt i byen. Vi skal selvfølgelig smake på den lokale Riga Balsam som er så kjent her og etter en nydelig lunsj i fellesskap, er resten av dagen satt av til tid på egenhånd. Vi møtes igjen til middag på en av de flotte restaurantene som er i gamlebyen, i gåavstand fra hotellet.

Dag 3: Rigas sentralmarked og konsert i Domkirken

http://norsktur.no/globalassets/europa/riga/riga-programbilder/market_at_open_air_museum.jpg

Rigas store sentrale marked bør oppleves om morgenen sammen med lokalbefolkningen. Dette er Europas største matmarked, som ligger i fem zeppelinerhangarer og er fullspekket med interesante ting. Guiden forteller om lokale tradisjoner samt sørger for at du får smake på ulike latviske spesialiteter (ost, brød, røkt kjøtt, honning m.m.) Videre går turen til gamlebyen for den store og vakre Domkirken ligger. Dette er Baltikums største kirke med historie tilbake til 1211. Orgelet er kjent for sin fantastiske klang, og vi skal på en 20-minutters lang orgelkonsert. Dagen avsluttes med middag i fellesskap på restaurant i gamlebyen.

Dag 4: Båttur på Rigakanalen i jugendstilbåter

http://norsktur.no/globalassets/europa/riga/riga-programbilder/fasade_dekor.jpg

Dagen begynner med en reise på Rigas kanal. Her venter de elegante jugendstil båtene – den eldste fra 1907. Den har faktisk tilhørt «ABBA-familien». Det var Stig Andresson som solgte denne til en sjømann i Riga som fikk 4 kopier av denne båten laget. Kanskje du husker det første albumet til ABBA hvor gruppen sitter i «Darling»? Vi benker oss til felles lunsj i lune omgivelser før turen går videre til Jurmala, ”Den baltiske riviera”. Jurmala har siden 1800-tallet vært et yndet utflukts- og feriemål for så vel Rigas borgere som for den russiske overklassen. Dette er mye på grunn av den 30 km lange, hvite sandstranden, men også på grunn av områdets mineralske kilder med helbredende mudder

Dag 5: Hjemreise

http://norsktur.no/globalassets/europa/riga/riga-programbilder/spa.jpg

Etter frokost i dag settes bagasjen til oppbevaring og du kan skreddersy dine egne opplevelser! Hva med å booke noen SPA behandlinger? ESPA SPA ligger i tilknytning til hotellet og er meget anerkjent. Om ettermiddagen tar bussen oss til flyplassen for retur til Stavanger.