Dagsprogram

Reisedag

/globalassets/europa/wien/wien-programbilder/00_mozartstephansdomen.jpg

Stavanger til Frankfurt med Lufthansa 06.45 - 08.45
Frankfurt til Wien med Lufthansa 09.35 - 10.55  

En skandinavisktalende guide møter gruppen ved ankomst og tar oss med på en sightseeingtur i Wien. Vi kikker bl.a. på praktbyggene langs Ringgata, slott Belvedere og det særegne Hundertwasser huset. Lunsj spiser vi på en av byens restauranter før vi tar en spasertur i Wiens gater. Vi går forbi Stephansdomen, ser på huset hvor Mozart bodde og på Hofburg der vi finner keiserens residens. Hotel Am Stephansplatz 4* ligger rett imot Stephansdomen, byens elskede landemerke. Rommene kombinerer arkitektoniske funksjonalisme med den lune atmosfæren av fint tre, skinn og farger. Mange av byens severdigheter er i gåavstand, og det er tunnelbanestasjon rett foran hotellet. Felles middag på Restaurant Griechenbeisel som ligger i gangavstand fra hotellet. Bygningen har elementer helt tilbake fra 1200-tallet og har vært vertshus siden 1400-tallet. Her har Beeethoven, Wagner, Strauss, Brahms og grev Zeppelin spist, og restauranten er kjent for utmerket kjøkken og en god vinkjeller.

Schönbrunn og eventuell klassisk konsert

/globalassets/europa/wien/wien-programbilder/01_schonnbrunn.jpg

I dag går turen til slottet Schönbrunn som var keiserfamiliens sommerresidens. Det regnes som et av de fineste barokke slottene i hele Europa. Det er i dag på UNESCOs kulturarvliste på grunn av dets historiske betydning, enestående beliggenhet og praktfulle inventar. Vi skal se de fascinerende representasjons- og privatrommene, samt ta en tur i den store parken rundt slottet. Utflukten avsluttes med lunsj i en av restaurantene i nærheten før returen går til hotellet. I kveld er det ikke lagt opp til noen felles middag. De som ønsker det, kan kjøpe billetter til en av de mange konsertene som er i Wien. Kursalon Hübner har for eksempel mange konserter, og de fleste inneholder de skjønneste melodier av Mozart og Strauss. Et besøk her kan også kombineres med middag i Kursalons egen restaurant, og man kan velge om man vil spise før eller etter konserten.

Wien på egenhånd

/globalassets/europa/wien/wien-programbilder/06_spanskerideskole.jpg

I dag kan man utforske Wien selv. Vi anbefaler en tur med en av hestedrosjene eller en tur i Wiens berømte gågate Kärntner Strasse. Her finner vi flere konditorier og kaffehus der de som vil, kan ta en pause og smake på de gode kakene som Wien kan friste med. Man kan også kjøpe billett til å se på morgentreningen til den Spanske Rideskolen som foregår fra 10 til 12 tirsdag til lørdag. Dette er en flott mulighet til å se de berømte Lipizzanerhestene som «danser» til musikk. Om kvelden tar vi turen opp i fjellene og drar på en Heurigen restaurant i Grinzing: Nord for Wien finner man ett av byens pittoreske vindistrikter, Grinzing. Her inntas kveldens middag, en ekte "Heurigen". Ordet "Heurigen" er betegnelsen man bruker både for vinen fra den siste druehøstingen og for selve serveringsstedene hvor den blir servert. I kveld blir det nok god stemning med en innholdsrik buffé med lokale spesialiteter.

Lunsjcruise og hjemreise

/globalassets/europa/wien/wien-programbilder/03_belvedere.jpg

Frokost på hotellet og utsjekking. På programmet i dag står et tre timers cruise gjennom den trange Donau-kanalen fra Schwedenplatz midt i byens sentrum, til Nussdorf, Reichesbrücke og tilbake. Vi får se noen av Wiens severdigheter som Ring-tårnet, Rossauer kaserne, keiserbad eller observatorium Urania i den historiske metropolen. Om bord serveres det klassisk Wiener schnitzel. Busstransport fra hotellet til flyplassen.