Generelle opplysninger

Banker: Bankene er åpne fra kl. 08.00 til 15.00 mandag til fredag, og til kl. 17.30 på torsdager.

Butikker: Butikker er vanligvis åpne fra 09.00 - 18.00, men mindre butikker stenger for lunsj 1-2 timer midt på dagen.

Driks: Det er vanlig å gi driks hvis man er fornøyd med servicen. Legg gjerne igjen litt på rommet ved avreise hvis du har lyst, men dette er en frivillig sak.

Elektrisitet: Wien har samme strømstyrke og stikkontakter som Norge.

Klokka: Det er ingen tidsforskjell mellom Østerrike og Norge.

Klær: Wien har typisk innlandsklima, som betyr en varm sommer, litt varmere enn det vi er vant til, og kalde vintre. Det kan være godt å ha med en varm jakke til kveldene, og behagelige spasersko. Om kvelden pleier mange å skifte til pent antrekk.

Pass: Vi anbefaler å ta kopi av pass, forsikringsbevis og ev. bankkort og legge dette i kofferten. Dette sparer mye ergrelse i tilfelle tyveri.

Tax-Free: Du får anledning til å handle tax-free på flyplassen. En person kan ta tollfritt inn i Norge: 1 liter sprit, 1 liter vin ( kuttes spriten ut, kan man ta med 2 liter vin ), 2 liter øl ( 6 bokser ), 1 kartong sigaretter eller 5 pakker tobakk.

Telefon: For å ringe hjem må man slå 0047 + telefonnummeret. Telefonkort, « Wertkarte «, kan kjøpes på postkontorene, og det finnes flere typer med ulike antall tellerskritt, til priser fra 50 til 100 Schilling. På telefonboksene står det ofte «Fernsprecher«. Dersom du bruker mobiltelefon i utlandet, kan mobilabonnenter bruke telefonen på vanlig måte. Hvis du har en mobiltelefon med kontantkort, må du 2 døgn før avreise kontakte din teleleverandør for å åpne kortet for utenlandsbruk, samt lagre minimum 500 kr. i ringetid på kortet.

Valuta: Østerrike bruker EURO. 1 euro tilsvarer ca 8 kroner.

Vann: Vann fra springen kan drikkes uten fare.