Cruise på Rhône

Fra Provence til Bourgogne

med det flotte 5* skipet MS Van Gogh

  • 28.08.2019
  • 7 dager
  • 17 990,-

Finnes det en mer behagelig måte å reise på? Du sitter på dekk på en elegant elvebåt som rolig glir på elven, gjennom vakkert landskap, forbi grønne elvebredder med landsbyer omgitt av frukthager og vingårder, eller middelalderbyer, borger og klostre. Du kan trekke deg tilbake til din lugar og slipper å pakke kofferten hver kveld. Vi vil i løpet av turen tilby flere utflukter med variert program.

To av Frankrikes mest innbydende regioner kan oppleves på denne turen. I Provence venter et vakkert landskap som har inspirert flere kjente, franske malere. Burgund på sin side er mest kjent som et av Frankrikes beste vindistrikter, men kan også vise til en lang historie og stolt kultur.

Vi håper du har lyst til å bli med!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Cruise på Rhône.

Program for turen

Dag 1
Haugesund – Marseilles – Martiques
Dag 2
Arles - Avignon
Dag 3
Avignon – Viviers
Dag 4
Tain L’Hermitage
Dag 5
Vienne – Lyon
Dag 6
Tournus – Chalon-Sur-Saône
Dag 7
Hjemreise

Vi har et begrenset antall plasser og derfor anbefaler vi påmelding så snart som mulig.

Turpris kr 17 990,- per person

Inkludert i turprisen:
Fly Haugesund– Marseille / Lyon t/r
Flyavgifter (1 513,- med forbehold om endring)
Buss transport fra flyplassen til skipet t/r
6 netter i dobbel lugar på standard dekk
Havneavgifter
Alle måltider ombord (frokost, lunsj og middag)
Vin, vann, øl, brus og kaffe til måltider om bord
Drinker i baren (unntatt vin fra vinlisten, enkelte drinker i baren og champagne)
Utflukter i følge program
Reisevert fra Skudernes & Aakra Sparebank
Reiseleder fra Norsk Tur

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Tillegg:
Enkel lugar: kun på forespørsel
Lugar øvre dekk kr 1 750,- per person
Tips til mannskapet (ca 50 euro per person anbefales)

MS Van Gogh
MS Van Gogh er et flott 5-stjerners elveskip bygget i 1999 og totalrenovert i 2018. De 54 lugarene er fordelt på to dekk.  Skipet har soldekk med solstoler, salong med dansegolv og en stor restaurant der alle gjestene kan spise samtidig i en bordsetning.

Frokost blir servert i form av buffet. Lunsj er enten buffet eller den blir servert ved bordet. Middagen serveres som 3-retters ved bordet.

Klesstilen ombord er avslappet og komfortabel. Det anbefales litt finere tøy til middag om kvelden.

Dagsprogram

Dag 1: Haugesund – Marseilles – Martiques

/globalassets/cruisebater/ms-van-gogh/cabine-double-deux-lits-separes-pont-superieur-ms-van-gogh-rhone-croisieurope-damien-lachas.jpg

Vi flyr fra Haugesund, via mellomlandinger, til Marseille hvor vi ankommer om ettermiddagen. På flyplassen vil bussen stå klar til å frakte oss den korte etappen til Martiques hvor MS Van Gogh venter på oss. De romslige utvendige lugarene er utrustet med dusj, aircondition, TV, telefon, hårtørker og safe. Hele skipet ble renovert i 2018. Middager og lunsjer om bord er noe du kan glede deg til, og husets vin og øl er inkludert. De fleste nettene vil skipet ligge ved kai, men noen ganger forflytter vi oss mens vi sover.

Dag 2: Arles - Avignon

/globalassets/europa/cruise-pa-rhone/rhone-programbilder/14_arles_rhone2.jpg

Skipet seiler mot Port-Saint-Louis. Herfra starter turens første utflukt som går til ett av de mest spesielle områdene i Provence. Camargue i Rhônens munningsdelta er ett av Europas mest særegne landskaper. Våtmarksområdet, i dag nasjonalpark med strengt regulert adgang, er tilholdssted for trekkfugler og flamingofloker, men også de berømte ville hestene. På en ”manade”, en av de typiske gårdene, kan vi se både hester og noen av de sorte tyrene som blir avlet her i Camargue. Om ettermiddagen legger skipet til kai i Arles, en av de mest fascinerende byene i Provence. Det store amfiteatret med plass til 26000 tilskuere samt det antikke teatret ved siden av vitner tydelig om byens betydning som provinshovedstad i det  gamle Romerriket. I dag brukes arenaen til tyrefekting og store musikkarrangementer. Byen er også kjent for sine kunstnere, ikke minst Van Gogh. Hvorfor ikke ta en kaffe eller en drink i restauranten som Van Gogh gjorde verdenskjent med sitt maleri ”Café La Nuit”?

Dag 3: Avignon – Viviers

/globalassets/europa/cruise-pa-rhone/rhone-programbilder/19_avignon_pavepalasset.jpg

Når vi våkner denne morgenen har skipet lagt til i Avignon, mektige pavers festningsby. Etter at Romerriket falt på 1300-tallet, flyttet paven hit og fikk bygget det imponerende Pavepalasset som dominerer bybildet i dag.  Selve Avignon er som et postkort, med fargerike butikkfasader, smale brosteinsbelagte gater, vakre kirker og broer. De som ønsker kan bli med reiseleder på en liten rundtur i sentrum. Om ettermiddagen fortsetter cruiset, og underveis seiler vi gjennom slusene i Bollène, før vi ankommer Viviers. Her finner man blant annet Frankrikes minste katedral, Saint Vincent. Om kvelden anbefaler vi en liten tur denne koselige lille byen.

Dag 4: Tain L’Hermitage

/globalassets/europa/cruise-pa-rhone/rhone-store-bilder/tain_l_hermitage.jpg

Området rundt Viviers er mest kjent som utgangspunkt for turer inn i det naturskjønne Ardècheområdet, en nasjonalpark som er kjent for spektakulære dryppsteinsgrotter, kalkklipper og dype juv. Utflukten følger elvedalen der den slynger seg mellom høye klippevegger, noen av dem er opptil 300 meter over elvebunnen. Vi beundrer den berømte klippebuen Pont d’Arc som har blitt selve ikonet for hele Ardèche-regionen. Vi går om bord igjen i La Voulte, og seiler videre mot Tain L’Hermitage, kjent for sine gode Côtes du Rhône-viner og sjokolade. Skipet vil ligge til kai over natten, så de som ønsker det kan ta en spasertur i land etter middag.

Dag 5: Vienne – Lyon

/globalassets/europa/cruise-pa-rhone/rhone-programbilder/bocuse-dor-lyon-plates-2009-pictures-061.jpg

Skipet seiler videre om morgenen, og dagens første stopp blir Vienne, en tidligere hovedstad og frem til 1400-tallet en viktig religiøs by. Det var under et kirkemøte her at pave Klemens Vi 1311 forbød den militære Tempelridderordenen det påfølgende året. Det blir tid på egenhånd før skipet seiler videre mot Lyon, Frankrikes tredje største by og regionhovedstad.

I Lyon skal vi få en rundtur med en lokal guide. Byen var viktig i den romerske provinsen Gallia Lugdunensis, og er i dag imponerende med flott arkitektur, trange brosteinsgater og store plasser med tallrike fontener. Lyons historiske sentrum, samt den flotte basilikaen Notre Dame de Fourviere, står på UNESCOs verdensarvliste. Typisk for byen er også de berømte «traboules», de tidligere hemmelige passasjene og gangveiene som gjør det mulig å gå fra en gate til en annen, det ble blant annet brukt av silkeveverne til å transportere stoffene raskt og under tak.

Mange forbinder Lyon med en av Europas gastronomiske «guder», nemlig Paul Bocuse. Han har et eget innendørs matmarked oppkalt etter seg, kjent for å være ett av verdens beste, og her kan man lukte og smake på mange godsaker. Når vi forlater Lyon om kvelden, kan vi beundre de flotte opplyste bygningene langs elven.

Dag 6: Tournus – Chalon-Sur-Saône

/globalassets/europa/cruise-pa-rhone/rhone-programbilder/6_beaune_innv.jpg

I dag er det det vakre Burgund vi skal utforske, et gammelt grevskap, rikt på historie og kulturskatter  og selvfølgelig egne mattradisjoner og viner! Området er preget av store skoger, vakre landsbyer omgitt av vingårder og frukthager, berømte kirker og store klostre. Dette og mer får vi se på dagens utflukt fra Chalon til Beaune, hertugenes gamle hovedstad. Katedralen og mange store bygninger fra 13- og 1400-tallet vitner om denne perioden. Den mest kjente bygningen, Hôtel-Dieu, bygget for middelalderens syke, imponerer med sin vakre arkitektur. Også gatene i gamlebyen rundt hospitset er verd et besøk. Vi møter skipet igjen i Chalon-Sur-Saône, og om kvelden blir det avskjedsmiddag ombord.

Dag 7: Hjemreise

/globalassets/europa/cruise-pa-rhone/rhone-store-bilder/fourviere-lyon.jpg

Turen er ubønnhørlig slutt. Vi må si farvel til våre nye venner som har gjort livet behagelig for oss om bord. Buss bringer oss til flyplassen i Lyon og vi setter kursen mot Norge. Minnene om landskap og steder, matretter og viner fra denne vakre regionen vil vare lenge.