Lago di Garda

– bølgende vinmarker og vakre byer

  • 26.09.2018
  • 7 dager
  • 16 725,-

Bli med på en vidunderlig tur til “landet der sitronene blomstrer”, Nord-Italia og Gardasjøen. Området med sitt milde klima og sine sjarmerende landsbyer foran alpenes snødekte fjelltopper har i århundrer fascinert nordboerne som kommer for å oppleve sydlandsk landskap og kultur sammen med god mat og det lune folkelynnet.

I Verona er det spesielt operafremføringer i arenaen og Romeo og Julie-huset vi har hørt om. Men det finnes også mindre kjente områder som fortjener et besøk, som den vakre innsjøen Lago d’Iseo med den fjellrike øya Montisola og det frodige vindistriktet Franciacorta.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Lago di Garda.

Program for turen

Dag 1
Norge – Gardasjøen
Dag 2
Rundtur rundt Gardasjøen
Dag 3
Sjarmerende Sirmione
Dag 4
Kveldsutflukt til Verona
Dag 5
Agriturismo La Filanda – skjønne omgivelser og olivenolje!
Dag 6
Lago d’Iseo og gårdslunsj i Franciacorta (frivillig utflukt)
Dag 7
Hjemreise

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 16 175,- pr. pers.
Pluss flyavgifter kr 550,-
Total pris kr 16 725,-


Turprisen inkluderer:
Fly Haugesund - Venezia / Milano - Haugesund
Busstransport i følge program
6 netter i dobbeltrom på hotell
6 frokoster
2 lunsjer
5 middager
Drikke til inkluderte måltider (1/2 fl . vin + mineralvann
og kaffe)
1 olivenoljesmaking
Utfl ukter og lokaltransport ifølge program
Bankvert fra Skudenes & Aakra Sparebank
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltrom kr 3000,-
Oppgradering til junior suite kr 1500,- per rom
Frivillig kveldsutfl ukt på vingård kr 790,- pr. pers.
Frivillig utflukt til Franciacorta med båttur og lunsj med
vinsmaking og drikke kr 1150,- per person

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen endringer i flyavgifter turprogram og eventuelle trykkfeil.

Dagsprogram

Dag 1: Norge – Gardasjøen

/globalassets/europa/venezia/venezia-programbilder/09_venezia_grand-canal.jpg

Vi flyr fra Haugesund til Venezia. På flyplassen venter bussen som skal bringe oss til Venezia der vi går om bord i en båt som tar oss med inn til hjertet av byen. Vi kan beskue de mange vakre palassene og byens dagligliv fra sjøsiden ved kanalene før vi går av ved Markusplassen. Vi tar en felles spasertur med lokalguide inn gjennom de labyrintaktige gatene. Så blir det felles middag før vi får tid på egenhånd til å handle eller ta en tur inn i San Marco katedralen for de som skulle ønske det. Mot kvelden fortsetter vi til vår base ved Lago di Garda. Hotellet vårt ligger i den koselige byen Garda ved den østlige bredden av sjøen. Det har flott uteområde med basseng. Vi du gjøre oppholdet ditt ekstra komfortabelt kan vi anbefale oppgradering til juniorsuite til en rimelig pris.

Dag 2: Rundtur rundt Gardasjøen

/globalassets/europa/lago-di-garda/garda-programbilder/limone.jpg

I dag skal vi gjøre oss kjent i området rundt selve sjøen som er Italias største, og konsentrere oss om den smale nordlige delen, med bratte klippevegger på nordvestsiden og landsbyer med særegne teglstenstak og slanke sypresser på den sørøstlige bredden. Små koselige landsbyer smyger seg inn i sidedalene til Alto Gardafjellene, omgitt av frukttrær. Vi fortsetter nordover til Limone, der veien flere steder er sprengt inn i klippeskråningen. På små terrasser finner vi sitronplantasjene som i middelalderen ga stedet sitt navn. I Limone blir det lunsj før vi tar ferje over til Malcesine, kanskje den vakreste av Gardasjøens landsbyer. Det blir litt tid på egenhånd til å se seg rundt, vandre litt eller ta en kaffe mens utsikten nytes! Senere bærer det tilbake til hotellet vårt.
I kveld spiser vi felles middag på hotellet.

Dag 3: Sjarmerende Sirmione

/globalassets/europa/lago-di-garda/garda-programbilder/sirmione_borg.jpg

I dag drar vi med båt til den gamle byen Sirmione, som ligger på en halvøy i Gardasjøen. Der tar vi en spasertur. Du velger om du bare vil slappe av og gå på egenhånd, eller bli med reiselederen til grottene som ble kjent gjennom den romerske dikteren Catull og til den vakre gamle kirken med freskomaleriene. Du har anledning til å besøke Scaligerborgen og høre historien om de mange som erobret øya, eller har bosatt seg her i århundrenes løp. Ikke forunderlig, når man ser den vakre naturen og legger til de varme kildenes helbredende kraft! Lunsj i dag på egenhånd. Det er ikke vanskelig å finne en hyggelig restaurant i gamlebyen. Retur til hotellet utpå ettermiddagen. I kveld tilbyr vi en frivillig utflukt med middag på en lokal vingård.

Dag 4: Kveldsutflukt til Verona

/globalassets/europa/lago-di-garda/garda-programbilder/verona_arena.jpg

Formiddagen er til fri disposisjon. Nyt en lunsj på en fortausrestaurant eller benytt deg av hotellets fasiliteter. Denne kvelden skal vi tilbringe i Verona. Denne romantiske byen er vel mest kjent fra Shakespeares tragiske historie om Romeo og Julie, men også for de gigantiske operafremføringene i romernes gamle Arena. Her er det plass til over 20 000 tilskuere. Vi skal kikke på noen av de flotte plassene, bl.a. den elegante Piazza dei Signori som er omkranset av staselige palasser og kirker, og den gamle markedsplassen Piazza delle Erbe, der det alltid er liv og røre. Selvfølgelig må vi ta en titt på de to husene der de fiendtlige familiene til Romeo og Julie skal ha bodd på 1200-tallet. Etter spaserturen blir det anledning til å gå litt på egenhånd. Noen har kanskje lyst til å se den vakre romanske San Zeno kirken med sine flotte malerier. Andre vil besøke den fremragende malerisamlingen i middelalderborgen Castelvecchio. Etter felles middag kjører bussen oss tilbake til hotellet.

Dag 5: Agriturismo La Filanda – skjønne omgivelser og olivenolje!

/globalassets/europa/lago-di-garda/garda-programbilder/01_lafilanda.jpg

Gården La Filanda ligger idyllisk og landlig til i Manerba del Garda på vestsiden av Gardasjøen. Her begynner vi besøket med en vandretur rundt i naturparken La Rocca like ved, før vi samles til en omvisning på gården. De som ønsker å droppe vandreturen kan bli ved bassenget på gården. Eierne av gården inviterer oss til en typisk italiensk lunsj med spekemat, ost og oliven samt en lokal pasta, vin og kaffe. Så får vi en innføring i innhøsting, pressing og lagring av olivenolje. Både oliven og olivenolje har en naturlig plass i det italienske kjøkken og dagligliv, og vi får en forståelse av hvordan de forskjellige oljer smaker og skal brukes. Vi får smake på gårdens oljer, og til slutt får vi mulighet til å kjøpe med oss noen flasker til vårt eget kjøkken. Tilbake på hotellet blir det tid til å slappe litt av før vi spiser felles middag.

Dag 6: Lago d’Iseo og gårdslunsj i Franciacorta (frivillig utflukt)

/globalassets/europa/lago-di-garda/garda-programbilder/franciacortavingaard.jpg

Fra Garda går det i dag til Lago d’ Iseo. I byen Iseo går vi om bord i båten som tar oss med på en rundtur på denne innsjøen, vakkert beliggende mellom bratte fjellsider med sypresser og klipper, og med Pre-Alpenes snødekte topper i bakgrunnen. Den største øya i noen italiensk innsjø, er Montisola, med pittoreske fiskerlandsbyer der garnproduksjon har en lang tradisjon. Noen av de minste øyene i Lago d’Iseo er i privat eie, slik som øya med Beretta-familiens slott. Våpenproduksjon er en annen av regionens tradisjonsrike industrier. Så er det tid til å tenke på lunsjen som vi inntar på en gård i vinregionen Franciacorta. En tradisjonell vingårdslunsj tar gjerne flere timer, og fulle av deilige kulinariske opplevelser returnerer vi til hotellet på ettermiddagen.
Om kvelden møtes vi til felles middag på hotellet.

Dag 7: Hjemreise

Arrivederci Lago di Garda! Etter en god frokost er tiden kommet til å forlate vårt hyggelige hotell. Bussen bringer oss til Milano hvor flyet står og venter for å bringe oss tilbake til Norge og Helgenes. Vi kan se tilbake på en uke med mange flotte opplevelser.