Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Sri Lanka

Bilde i bildekarusell

Sri Lanka

Bilde i bildekarusell

Sri Lanka

Bilde i bildekarusell

Sri Lanka

Bilde i bildekarusell

Sri Lanka

Bilde i bildekarusell

Sri Lanka

Sri Lanka

Livets drømmereise

12. – 21. oktober 2017

Marco Polo mente Sri Lanka var den fineste øya i verden. Det tror vi du også vil synes hvis du blir med oss og utforsker landets sagnomsuste skjønnhet. Dette er virkelig perlen i Det indiske hav. Sri Lanka er en liten øy, men har en utrolig variasjon i landskap og naturopplevelser – tropiske skoger med elver og imponerende fossefall, fjell høyere enn våre, endeløse strender, krystallklart vann og palmesus. En vennlig befolkning, overflod av arkitektoniske minnesmerker, god standard på hoteller og mat – en reise til Sri Lanka er en opplevelse for livet. Her er det godt å være turist!

Turprogram

Dag 1: Hallingdal/Numedal – Colombo, Sri Lanka

Turen starter med buss fra Hallingdal/Numedal til Gardermoen hvor vi flyr videre med Qatar Airlines mot Sri Lanka, med mellomlanding i Doha.

Dag 2: Ankomst Colombo, Sri Lankas hovedstad

Vi lander i Colombo etter midnatt lokal tid, kjører inn til sentrum og sjekker inn på vårt flotte hotell Cinnamon Grand. Hotellet ligger som en oase midt i byen og mange tar kanskje et morgenbad før vi samles til frokost. Så står sightseeing for tur. Denne byen utvikler seg hele tiden, her finnes mange steder med fortidens sjarm, praktfulle bygninger i britisk kolonistil, fargerike hindutempler og buddhastatuer, grønne parker og travle markeder. Byen har et yrende liv med fargerike mennesker og mengder av øyas mest populære framkomstmiddel – tuk-tuk’en. Fremmede lyder, lukter og synsinntrykk – nå har vår spennende reise begynt! Lunsjbordet er dekket når vi kommer tilbake til hotellet, og deretter er ettermiddagen fri. Shoppingsenter som nærmeste nabo, basseng og solstoler, spasertur på egenhånd – timene går fort før vi samles til kveldens middag.

Dag 3: Colombo – Habarana – vi kjører innover i landet

Dagens kjøretur gir oss mange inntrykk og opplevelser. Fra bussvinduet ser vi dagliglivet i de mange små landsbyene vi passerer. De dyrker cashewnøtter og ananas, selger kokosnøtter, fletter korger og driver med landbruk. Mellom landsbyene imponeres vi av den utrolig frodige naturen, krydret med rismarker og grønnsaksdyrking. Vi stopper og smaker på noe av det landsbyene har å tilby av nøtter og frukt.

Elefanten er Sri Lankas mest berømte dyr og lever både vill og i fangenskap. Vi har en lengre pause ved Pinnawala Elephant Orphanage, et barnehjem hvor forlatte elefantunger blir tatt vare på. Den er den eneste i sitt slag i verden. Vi får nærkontakt med disse majestetiske dyrene og får se at de tar sitt formiddagsbad i elva. På vårt neste stopp blir lunsj servert – fargerikt og velsmakende i eksotiske omgivelser. Veving er et tradisjonsrikt håndverk på Sri Lanka, og vi besøker en liten fabrikk som vever de flotteste duker og tepper og du fristes kanskje til å kjøpe med en suvenir. På ettermiddagen ankommer vi Habarana og elegante Cinnamon Lodge. Her skal vi nyte det gode liv i to døgn! Vi bor i fine bungalower omgitt av frodig natur ved bredden av en idyllisk innsjø. Et bad i poolen frister nok mange før vi samles til kveldens middagsbuffet – en fargerik fryd for øyet og ganen. Kanskje blir en lokal arrac eller en drink i baren utendørs i sommervarmen en fin avrunding på en innholdsrik dag.

Dag 4: Frivillige turer – Sigiriya-klippen og jeepsafari

I dag tilbyr vi to frivillige turer, en på formiddagen og en på ettermiddagen. Bli med og opplev landets største og mest spektakulære severdighet – palasset og festningen Sigiriya, beliggende på toppen av en 200 meter høy klippe, bygget i det 5. århundre. Denne enorme «steinen» ligger midt i en tropisk skog. Omgitt av vollgrav og imponerende hageanlegg, fornemmer vi litt av storhetstiden til kong Kasyapa som bygde sitt rike her. Turen opp til toppen er spennende, og underveis imponeres vi av fargerike fresker malt direkte på fjellveggene og en utsikt som blir mer og mer storslagen jo høyere opp vi kommer. På toppen møter vi ruiner av bygninger og bassenger og belønnes med en utrolig panoramautsikt!

Etter formiddagens fysiske utfordring, kan vi med god samvittighet fråtse i dagens lunsjbuffet – supper, salater, kanapeer, varme og kalde retter og et stort utvalg av desserter og frukter. Kan vi friste med en jeepsafari? På ettermiddagen skal vi inn i ett av Sri Lankas naturreservat. I åpne jeeper skal vi lete etter ville elefanter. Målet vårt er å finne flokker som vi kan komme så nær at du virkelig får tatt et godt skrytebilde. I tillegg kan vi også oppleve andre dyr, som aper, og mange fuglearter vi ikke har på våre breddegrader. Landskapet er også storslått på denne utflukten. Bestem selv om du ønsker å være med på disse utfluktene eller om du vil nyte dagen godt nede i en solstol ved bassenget, ta spabehandling, massasje eller utforsk nærområdet på egenhånd.

Dag 5: Fra Habarana til Kandy

En ny dag full av inntrykk venter! Dagens kjøretur er bare på 120 km, men på turen til Kandy står opplevelser i kø. Dagen starter med en kort vandring opp til de berømte buddhistiske huletemplene i Dambulla, hogd inn i fjellet 150 meter over landsbyen. Det er et overdådig syn som møter oss når vi barbeint vandrer rundt inne i noen av de 80 hellige og fint dekorerte hulene. Vi garanterer at du får med deg over 150 buddhastatuer i forskjellige posisjoner, størrelser og farger!

Sri Lanka er kjent for sitt mangfold av tresorter og sin treskjærerkunst. Vi besøker et lokalt treskjærerverksted, får innføring i tresortenes magi og ser hvordan de omskapes til nydelige kunstverk. Her kan du kjøpe små suvenirer eller en hel salong som skipes hjem til Norge.

Har du noen gang tenkt på hva et palmetre fullt av kokosnøtter kan brukes til? Det skal du i dag få demonstrert når vi besøker den lille familien som har gjort akkurat dette til sitt levebrød. Vi vet du kommer til å bli imponert!

Grekerne og romerne var storforbrukere av krydder, og mye av dette fikk de skipet fra Sri Lanka. Vårt besøk på en krydderplantasje dufter av kanel, kardemomme, muskatnøtt, nellik og kummin. Helsebringende drikker, vitamin- og mineralbomber, gode kremer – vi faller nok for fristelsen på dette stedet. Her spiser vi også dagens lunsj.

På ettermiddagen kommer vi til Kandy, beliggende midt inne på øya og 500 m.o.h. Det er en by med historiske sus etter sin gamle storhetstid som landets hovedstad. Byen er buddhismens kraftsentrum med Tannens Tempel bygget rundt en fredfull innsjø omkranset av majestetisk fjellandskap. Vårt hotell, Cinnamon Citadel har all den komfort vi kan ønske for et behagelig opphold – store rom med terrasser, svømmebasseng og en flott utsikt over øyas lengste elv, Mahaweli Ganga, som stille flyter forbi. Det føles som å være i jungelen, med regnskog, dyr, fugler, lyder. Magisk stemning!

Dag 6: Sightseeing i Kandy og møte med Det indiske hav

Vi begynner dagen med en spasertur gjennom et travelt marked med sjømat, frukter, grønnsaker og krydder, fargerikt og eksotisk. På Sri Lanka finnes 40 forskjellige edelstener, så et besøk på en edelstensbedrift kan vi ikke gå glipp av. Her slipes safirer, rubiner, månesteiner og andre edelstener, som kan settes inn i flotte smykker. Fristende minner å ta med seg hjem.

Så skal vi på en botanisk vandring. Royal Botanical Garden er berømt og den flotteste i Asia med over en million besøkende hvert år. Vi imponeres av eksotiske trær fra hele kloden, noen av dem over 100 år gamle. Vår spasertur tar oss gjennom palmeavenyer ledsaget av blomstrende trær og busker, forbi verdens høyeste bambus som rager 40 meter mot himmelen. Noen trær har store frukter mens andre er bosted for hengende flaggermus kalt flygende hunder. Hagen er i tillegg omkranset av trimmede plener, dammer og blomsterbed. Vi spiser lunsj i Kandy før vi starter på turen mot kysten. Vi kan ikke besøke denne vakre øya uten å stikke innom en tefabrikk. Tebusker ble plantet under den engelske kolonitiden og Ceylonteen er viden kjent. Vi får oppleve hele prosessen, fra ferske teblader tørkes til den ferdige teen er klar til å nytes. På ettermiddagen møter Det indiske hav oss med innbydende strender og asurblå bølger. På Eden Resort og Spa i Beruwala skal vi nyte livet og riktig skjemme oss selv bort.

Dag 7: Dagen er din

Sol og varme, bading og ro, enten ved bassenget eller på stranden. Hotellet vårt er flott med en stor hage, strand og spa-senter. Du spiser frokost og lunsj når det passer deg og om kvelden samles vi til middag og hyggelig samvær.

Dag 8: Frivillig elvesafari og skilpaddefarm

I dag tilbyr vi elvesafari på Madhu-innsjøen. I små motorbåter kjører vi inn i mangrovejungelen hvor det er et yrende fugle- og dyreliv. Innsjøen har mange små og store øyer, og i løpet av turen skal vi besøke en familie som lever av å dyrke kanel. Vi legger også til på en liten øy hvor det er et lite munkekloster. Så blir det skilpadder i alle størrelser når vi entrer en skilpaddefarm og lærer hvordan entusiastiske singalesere redder og tar vare på denne truede dyrearten. Vi er tilbake til lunsj og har resten av dagen til egen disposisjon. Middag på hotellet.

Dag 9: Sol og bad, eller frivillig tur til Galle

Nyt den siste dagen i paradis med gode badetemperaturer.

For deg som heller vil utforske mer, inviteres du med på en frivillig utflukt til Galle, som ligger en times busstur lenger sør. Byen er øyas fjerde største, og er litt Nederland, litt England og masse Sri Lanka, med en storslått festning og bymur samt fargerike gågater med butikker. Vi er tilbake på hotellet før lunsj. Så er det tid for å pakke kofferten og utpå ettermiddagen dra til flyplassen for avreise utpå kvelden.

Dag 10: Tilbake til hverdagen

Vi ankommer Norge om morgenen. En stor opplevelsesreise er slutt, men vi tror alle er blitt veldig glade i Sri Lanka, det deilige sommerklimaet og det gjestfrie folket. Siste etappe går med buss tilbake til Hallingdal/Numedal.

Prisinformasjon

Turpris kr 20 990,- pr. pers
Pluss flyskatt kr 2900,- (med forbehold om endring)
Totalt kr 23 890,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Buss Hallingdal/Numedal – Gardermoen t/r
Fly Gardermoen – Colombo t/r med Qatar Airways
8 netter i dbl.rom på 4-/5-stjernes hotell Fullpensjon (frokost, lunsj, middag) 1 øl eller brus til lunsjer og middager Utflukter inkl. inngangspenger Tips Lokalguide Reisevert fra Skue Sparebank Reiseleder og guide fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltrom kr 5950,-
Øvrig drikke til måltidene
Visum
Frivillige utflukter:
Sigiriya kr 350,- pr. pers.
Jeepsafari kr 400,- pr. pers.
Elvesafari og skillpaddefarm kr 150,- pr. pers.
Byen Galle kr 300,- pr. pers. Påmelding til de frivillige utfluktene gjøres på Sri Lanka og etterfaktureres.

Visum
Visum må søkes på nettet av den enkelte ( USD 30) før avreise: www.eta.gov.lk/slvisa/

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flytider, flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

LKR 100 LKR = 5,62 NOK
27.3°