Gdansk og Sopot

- perler ved Østersjøen

  • 21.08.2015
  • 3 dager
  • 8 716,-

Havnebyen Gdansk ligger vakkert til ved Østersjøens sydlige kyst. Den tusenårige hansabyen har i århundrer hatt en viktig rolle i varehandelen i Nord-Europa. Byen med sin flotte bykjerne, flommer over av historie, og 2. verdenskrig samt grunnleggelsen av Walesas fagbevegelse. Nabobyen Sopot er Østersjøkystens mest populære badeby, en blanding av sol, badeliv, shopping, mat og drikke. Byen er også kjent for sine mange spa-anlegg. Foruten den lange stranden, har byen flere hyggelige restauranter, samt Europas lengste molo i tre, med en fantastisk utsikt utoverhavet. Bli med og opplev en spennende del av Polen!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Gdansk og Sopot.

Program for turen

Hotel Rezydent 5*
Fredag 21. august: Norge - Sopot
Lørdag 22. august: Malbork og Gdansk
Søndag 23. august: Hjemreise

Priser

Hva er inkludert på turen?

Turen inkluderer:

Fly Trondheim – Gdansk t/r med Norwegian
Busstransport flyplass – hotell t/r
"Meet and greet" ved ankomst
2 netter på Hotel Rezydent 5*
2 frokoster
2 lunsjer (inkl. 1 øl)
2 middager inkl. 2 glass vin / øl
Utflukt til Malbork med lokal guide lørdag
Ettermiddagsbesøk i Gdansk med lokal guide lørdag

Tillegg:
Enkeltrom
Tips
Ekstra utflukter
Ekstra måltider

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Program

Hotel Rezydent 5*

Hotellet ligger i nærheten av stranden og trepiren. Hotellet har 64 rom, og det er innredet i en luksuriøs stil. Her finner man treningssenter, badstue, møterom, restaurant, kaffebar/kafe og bar/lounge.

www.hotelrezydent.pl

Fredag 21. august: Norge - Sopot

http://norsktur.no/globalassets/europa/gdansk/gdansk-programbilder/sopot_pier_istock.jpg

Fly fra Trondheim til Oslo med Norwegian 08.30 – 09.25
Fly fra Oslo til Gdansk med Norwegian 10.40 – 12.05

Buss henter gruppen på flyplassen og kjører til Sopot. Felles lunsj (bagasjen blir kjørt direkte til hotellet).

2 påmeldingsaktiviteter etter lunsj:
Spasertur i Sopot:
Sopot er en klassisk oase for velvære og strandliv. Byen har en tradisjon tilbake til 1600-tallet som kur- og ferieby for overklassen fra Gdansk. Fine trehus og pompøse villaer preger den lille spabyen, som i tillegg kan skilte med Europas lengste molo bygd i tre. Vi passerer også huset der Hollywoodstjernen Klaus Kinski ble født. Pris kr 50,- per person inkludert guide

Sykkeltur til Gdansk:
Sykkelturen foregår på fine veier, langs stranden. Avstanden mellom de to byene er ikke mer enn 1,5 mil, så det fort unna. Selv om byen ble ødelagt opptil 80 % under 2. verdenskrig, er det imponerende å se hvordan gamlebyen er blitt bygd opp igjen i tro kopi fra 1600-tallet. Vi vandrer gjennom ruvende byporter, i de polske kongers fotspor. Underveis får vi se flere bygninger der de mektige handelsmenn møttes på 1400-tallet for å drive handel med bl.a. sølv og rav. Retur til Sopot blir med buss.

Vi tar forbehold om et minimumsantall på hver utflukt for gjennomføring.

Felles middag på Restaurant Meridian som ligger på moloen.

Lørdag 22. august: Malbork og Gdansk

http://norsktur.no/globalassets/europa/gdansk/gdansk-programbilder/gdansk_sommerkveld.jpg

Utflukt til Malbork:
Fortet Malbork ligger nord i Polen, og den fungerte som ridderordenens hovedsete. Det gotiske byggverket regnes i dag som verdens største mursteinsfestning og verdens største gotiske arkitekturkompleks. Det har siden 1997 stått på UNESCOs verdensarvliste. Det ble bygget av Den tyske orden i begynnelsen av 1280-årene, og ble da kalt for Marienburg. Det har også vært residens til mange av Polens konger. En omvisning her er ikke som et vanlig besøk i en historisk bygning, her blir det som å ta en tidsreise - her kan du virkelig oppleve middelalderen! Malbork ligger ca 8,5 mil fra Sopot, vi vil prøve å variere kjøreruten fra/til Sopot slik at man får se mest mulig av området. Lunsj serveres underveis. Vel tilbake i Sopot blir ettermiddagen fri. Man kan slappe av ved hotellet, ta seg en spasertur i de hyggelige gatene eller slappe av med en drink i baren.

Besøk i Gdansk før middag: 
Etter noen timer på egenhånd, tar vi plass i bussen som skal kjøre oss til Gdansk. Her blir det en liten rundtur med guiden, vi skal blant annet spasere gjennom Ulica Mariacka som sies å være en av Europas vakreste gater. Middag på Restaurant Brovarnia i Gdansk.

Retur til Sopot på egenhånd.

Søndag 23. august: Hjemreise

Formiddagen til fri disposisjon.

Fly fra Gdansk til Oslo med Norwegian 15.15 – 16.45
Fly fra Oslo til Trondheim med Norwegian 18.20 – 19.15