Krakow

- den intime kulturhovedstad

  • 19.11.2015
  • 4 dager
  • 7 350,-

Noen fatter interesse for den stormfulle historien til en stat mange land i Europa har prøvd å erobre gjennom tidene. Andre blir fascinert av den polske kulturen og kunsten. Polenskulturarv er allsidig og vi skal bruke de nærmeste dagene til å bli kjent med denne byen. Ryktene sier at Krakow har flere «vannhull» pr. kvadratmeter enn noen annen by i Europa, så det sosiale utelivet er også bra!

Program for turen

Dag 1
Avreise Evenes – Krakow
Holiday Inn Krakow *****
Dag 2
Faglig samling og frivillig byvandring
Dag 3
Frivillig utflukt til Saltgruvene i Wieliczka
Dag 4
Frivillig utflukt til Auschwitz, eller Trabantsafari

Dagsprogram

Dag 1: Avreise Evenes – Krakow

/globalassets/europa/krakow/krakow-programbilder/market_square_st_marys.jpg

Etter ankomst hotell blir det servert en felles lunsj. Etter dette vil det være en faglig samling i hotellets store møterom. Det vil bli en kaffepause underveis.

Middagen denne kvelden i egen regi.

Mulighet i kveld for Kirkekonsert i St Peter og Paul-kirken denne kvelden. Krakow er en av få byer i Europa der man virkelig har en mulighet til å få med seg en klassisk konsert i den unike omgivelsen som byens mange historiske kirker byr på. Hver uke er det konserter i St Peter og Paul-kirken, og tematikken går på klassisk musikk samt filmmusikk. Konsertens varighet er ca. 1 time.

Holiday Inn Krakow *****

/contentassets/497fa54c3a6d4a2a8cc49618152e8b55/holiday_inn_krakow.jpg

Dette hotellet ligger glimrende til i utkanten av gamlebyen, kun minutter unna markedsplassen, jødekvarteret, Wavel slott samt et par store shoppingsentre. Hotellet har en spesiell blanding av arkitektur, med en del som opprinnelig var et palass fra 1800-tallet kombinert med en fløy i moderne byggestil. Rommene har wi-fi tilgang, TV, mini-bar, safe samt det man ellers kan forvente av moderne komfort. Det finnes et lite treningsrom på hotellet. Restauranten holder høyt nivå og serverer retter fra Middelhavet samt mer tradisjonsrike polske matretter. Vi har reservert 1 stort møterom på torsdagen samt 1 møterom + 5 grupperom på fredagen for dere.

Holiday Inn Krakow

Dag 2: Faglig samling og frivillig byvandring

/globalassets/europa/krakow/krakow-programbilder/kleshallen.jpg

Etter en god frokost blir det felles faglig samling ved hotellets store møterom. Det vil i dag stå tilgjengelig fem grupperom fri til deres disposisjon hele dagen. To kaffepauser og en lunsj på hotellet er inkludert.

På ettermiddagen anbefaler vi å bli bedre kjent med Krakow. En byvandring med våre gode guider hører med. Frivillig, men bindende påmelding. «I løpet ettermiddagen vil dere bli bedre kjent med vakre Krakow. Mariakirken regnes som en av verdens vakreste kirker, og i 1978 ble gamlebyen Stare Miastro oppført på UNESCOs verdensarvliste. Kleshallen regnes som verdens eldste kjøpesenter. Byens palasser, kirker og herregårder viser stor rikdom innen farger, arkitektoniske detaljer, kulørt glass, malerier, skulpturer og innredning. Den jødiske bydelen Kazimierz er restaurert og fremstår i dag som ny, og er en plass med mye liv og røre. Krakow var den eneste store polske byen hvor arkitekturen forble uberørt under krigen. Det kan vi nyte til fulle slik den fremstår i dag!»

Dagens middag skjer i felleskap, og turen går til Restaurant Wesele i gamlebyen (gangavstand fra hotellet). 

Dag 3: Frivillig utflukt til Saltgruvene i Wieliczka

/globalassets/europa/krakow/krakow-programbilder/wieliczka_inng_kapell.jpg

Etter en god og lang frokost kjører vi Kardemommeloven; «Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre hva man vil». I den forbindelse vil vi tilby dere å gjøre hva dere vil i litt organiserte former.

Vi anbefaler en halvdagsutflukt til Saltgruvene i Wieliczka: Gruvene er et utrolig underjordisk anlegg og Europas eldste saltminegruve. Salt var engang mer verdt enn gull, og det har vært søkt etter salt her i over 700 år. UNESCOS første kulturarvliste sammenlignet saltgruven med store monumenter som Pyramidene, Versailles og Taj Mahal. Den samlede lengden av gruven er 300 km, men bare 4,5 km er åpent for turister. Turistruten går gjennom de eldste delene av gruven, hvor arbeiderne har hugget kapeller, kunstige sjøer og statuer ut i saltblokkene. Utflukten inkluderer lunsj. Frivillig, men bindende påmelding.

Middag denne kvelden i egen regi.

Dag 4: Frivillig utflukt til Auschwitz, eller Trabantsafari

/globalassets/europa/krakow/krakow-programbilder/auschwitz-photo_1003067-770tall1.jpg

Etter en hyggelig og god kveld i går blir det fint å kunne sette seg godt til rette i frokostsalen og nyte en bedre frokost. Næring gir fjæring, så etter dette er alle klar for en ny dag.

Vi anbefaler en halvdagsutflukt til Auschwitz. Plassen, leiren og omstendighetene rundt trenger ingen ekstra introduksjon. Det blir en dag man «tar og føler på», og vil sitte igjen med minner, fortellinger og opplevelser som ikke går i glemmeboka. Frivillig, men bindende påmelding.

Alternativ aktivitet denne dagen blir Trabantsafari: Turen begynner med 1 times kjøretur i de berømte Trabantene med sine fantastiske 23 hestekrefter under panseret. Vi besøker bydelen Nowa Huta som er et spennende eksempel på kommunistisk byggestil. Guidene er kledd opp i antrekk fra den tiden, og det blir en spasertur i området med fortelling om hvordan livet var for de som bodde her. 

Om ettermiddagen setter vi kurs mot flyplassen og fly tilbake til Norge.