Middelalderhovedstad og gruveby

  • 11.06.2018
  • 4 dager
  • 8 500,-

“Gjest hjemme er Gud hjemme”, lyder et gammelt polsk ordspråk. Denne tradisjonen når det gjelder gjestfrihet er fortsatt tilstede i Polen. Men det er flere grunner til å besøke landet. Noen fatter interesse for den stormfulle historien til en stat mange land i Europa har prøvd å erobre gjennom tidene. Andre blir fascinert av den polske kulturen og kunsten. Vi skal bruke de nærmeste dagene til å bli kjent med dette spennende landet, og vi velger den pulserende kulturbyen Krakow som vårt utgangspunkt.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Krakow.

Program for turen

Dag 1
Ålesund – Krakow
Dag 2
Sightseeing og saltgruvene
Dag 3
Auschwitz
Dag 4
Hjemreise

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 8 500,- pr. person

Foreningen sponser medlemmer og ledsagere
Medlemspris: Kr. 3500,-
Ledsagerpris: Kr. 6000,-

Turprisen inkluderer:
Fly Ålesund – Krakow t/r
Flyavgifter
Busstransport i henhold til program
3 netter i dobbeltrom på Golden Tulip 4*
3 frokoster
1 lunsj
2 middager
Sightseeing i Krakow og besøk i saltgruvene
Tips
Lokalguide
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltrom kr 1600,-
Frivillig utflukt til Auschwitz, inkl. lunsj kr 650,- p.p. (bindende forhåndspåmelding)

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Hotell:
Golden Tulip 4*, Krakow

Program

Dag 1: Ålesund – Krakow

/globalassets/europa/krakow/krakow-programbilder/kleshallen.jpg

Mandag 11. juni
Vi flyr fra Ålesund, via Oslo, til Krakow med Norwegian. Bussen og en lokal guide står og venter på oss når vi ankommer. Vi kjører direkte til hotellet og sjekker inn på vårt hotell, Golden Tulip Krakow Kazimerz som er et 4-stjerners hotell som ligger i den jødiske bydelen. Vi får en god natts søvn og lader opp til spennende dager i Krakow.

 

Dag 2: Sightseeing og saltgruvene

/globalassets/europa/krakow/krakow-programbilder/saltgruve_kapell_kinga.jpg

Tirsdag 12. juni
Etter frokost blir dere møtt av en lokal guide som vil ta dere med på en liten rundtur i Krakow. Den jødiske bydelen Kazimierz som vi bor i, er restaurert og fremstår i dag som ny, og er en plass med mye liv og røre. Krakow var den eneste store polske byen hvor arkitekturen forble uberørt under krigen. Det kan vi nyte til fulle slik den fremstår i dag! Mariakirken regnes som en av verdens vakreste kirker, og i 1978 ble gamlebyen Stare Miastro oppført på UNESCOs verdensarvliste.
Kleshallen regnes som verdens eldste kjøpesenter. Byens palasser, kirker og herregårder viser stor rikdom innen farger, arkitektoniske detaljer, kulørt glass, malerier, skulpturer og innredning. Etter lunsj kjører vi ut av Krakow for å besøke saltgruvene i Wieliczka. Dette er et utrolig underjordisk anlegg og Europas eldste saltminegruve. Salt var engang mer verdt enn gull, og det har vært søkt etter salt her i over 700 år. UNESCOS første kulturarvliste sammenlignet saltgruven med store monumenter som Pyramidene, Versailles og Taj Mahal. Den samlede lengden av gruven er 300 km, men bare 4,5 km er åpent for turister. Turistruten går gjennom de eldste delene av gruven, hvor arbeiderne har hugget kapeller, kunstige sjøer og statuer ut i saltblokkene. Retur til hotellet om ettermiddagen. Felles middag om kvelden.

Dag 3: Auschwitz

/globalassets/europa/krakow/krakow-programbilder/auschwitz-photo_1003067-770tall1.jpg

Onsdag 13. juni (ekstra utflukt - forhåndspåmelding)
I dag kan de som ønsker det bli med til konsentrasjonsleiren Auschwitz som ligger en drøy time fra Krakow. Som de fleste vet var den sammen med nærliggende Birkenbau stedet for verdenshistoriens største forbrytelse; nazistenes overlagte mord på over 4 millioner mennesker. Hovedleiren Auschwitz ble innrettet i en tidligere polsk kaserne allerede i 1940. I første omgang med henblikk på å samle polske politiske fanger, men senere kom også sovjetiske krigsfanger, jøder og sigøynere til leiren. Den egentlige utryddingsleiren lå i Birkenau, et par kilometer fra Auschwitz. Leiren i Auschwitz er i dag nesten fullstendig bevart og innrettet til museum. I motsetning til Auschwitz var husene i Birkenau oppført i tre, og kun et mindre antall er bevart - men nok til at man kan få et innblikk av hvordan det var her, og man ser også ruinene av de fire gasskamrene.

Om ettermiddagen kan vi anbefale et besøk i gamlebyen som har et bredt utvalg av butikker i alle varianter. Gågaten Florianska er stedet for klær, sko og annen mote, og her finner man også butikker med de mer eksklusive merkene. Mange vil kanskje gjøre seg bedre kjent i bydelen «vår», Kazimierz, med sine kirker, Synagoger, kaféer, butikker og museer. Czartoryski museet ble grunnlagt i 1796 og er verdenskjent for sine verk av Leonardo da Vinci og Rembrandt, men inneholder også verk av polske og andre europeiske kunstnere. Felles middag om kvelden.

Dag 4: Hjemreise

Torsdag 14. juni
Etter noen dager med mange hyggelige minner, bilder og inntrykk, flyr vi hjem til Norge igjen. Vi tar en kort mellomlanding i Oslo på returen, før vi lander i Ålesund om ettermiddagen.