Athen og Poros

Bli med til Hellas og opplev Athen og greske øyer

 • 28.08.2018
 • 8 dager
 • 15 990,-

Velkommen til SpareBank 1 SMNs praktfulle opplevelsestur for sine gode kunder sommeren 2018! Da inviteres du og dine med til populære Hellas, og få steder kan skilte med så vakker natur i skjønn forening med fascinerende minnesmerker. Hovedstaden Athen er verdens mest moderne antikke by med en 3000 år lang historie. Her er kontrastene store, fra tempelet på Akropolis som troner over byen til et yrene folkeliv i gamlebyen Plaka.

Men ikke nok med det, hva med øyhopping i Hellas på kjøpet? Det vet vi er en drøm for mange! Deretter setter vi kursen mot øya Poros, som er kjent for sin vakre natur og hvite småhus som klynger seg oppover åssidene med blåmalte dører, koselige smug og gatekafeer. På naboøya Hydra har tiden stått stille, så her frakter esler og muldyr fremdeles folk og varer rundt på øya.
Bli med og opplev natur og kultur, god mat og drikke, ja en ekte gresk middelhavsferie! Kom alene, ta med deg partneren eller inviter et vennepar med kanskje? Dette tror vi blir en hyggelig og opplevelsesrik tur på alle vis!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Athen og Poros.

Program for turen

Dag 1
Værnes – Athen
Dag 2
Felles sightseeingtur til fots og tid på egenhånd
Dag 3
Byens stolthet Akropolis
Dag 4
Fra Athen til den greske øya Poros
Dag 5
Bli kjent med Poros
Dag 6
Frivillig utflukt til øya Hydra
Dag 7
Frivillig utflukt til Mykene og Epidaurus
Dag 8
Hjemreise

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 15 990,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:

 • Fly Værnes - Athen t/r 
 • Bagasjegebyr KLM
 • Flyavgift
 • Busstransport i henhold til program
 • 4 netter i dobbeltrom på hotell i Poros
 • 3 netter i dobbeltrom på hotell på Athen
 • 7 frokoster
 • 1 lunsj
 • 6 middager
 • Utflukter som beskrevet i program
 • Reiseleder/reisevert

Tillegg:

 • Enkeltromstillegg kr 3300,-
 • Frivillig utflukt til Hydra kr 450,- inkl ferje
 • Frivillig utflukt til Mykene og Epidaurus kr 890,- inkl. buss, inngangspenger og lunsj

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Dag 1: Værnes – Athen

/globalassets/europa/hellas/hellas-programbilder/04_34-poros.jpg

Fly fra Værnes, via Amsterdam, og ankommer Athen utpå ettermiddagen.
Vårt hotell ligger i sentrum av Athen, like under imponerende Akropolis, og er et perfekt utgangspunkt for både felles sightseeing og oppdagelser på egenhånd. Det finnes ikke mange hovedsteder i verden hvor det meste kan oppleves til fots.

Her ligger byens severdigheter som perler på en snor. Om kvelden spaserer vi til en hyggelige greske restaurantene for turens første middag.

Dag 2: Felles sightseeingtur til fots og tid på egenhånd

/globalassets/europa/hellas/hellas-store-bilder/gresk_salat_shutter.jpg

Gled deg til formiddagens rusletur hvor vi i løpet av noen timer spaserer igjennom Hellas fascinerende historie. Athen er nå en av Europas mest besøkte byer, og det er ikke uten grunn. Her er imponerende oldtidskunst vevd sammen med nyere tidsepoker, og uansett hvor vi beveger oss, gir byen oss et sus av tradisjon og funksjonalitet. Gamlebyen med sin antikke kunst, massevis av intime spisesteder, et imponerende utvalg av fargerike forretninger og oaser hvor man bare kan nyte folkelivet er vel verdt et besøk. Og det beste av alt – denne store bydelen er bilfri – noe som gjør at vi kan gå rundt og virkelig nyte alt vi ser og opplever. Etter en felles spasertur hvor du er blitt kjent i området, frister nok et «vannhull» eller en deilig gresk lunsj. Du bestemmer selv hva du vil spise og hvilken restaurant du fristes av. Om kvelden blir det felles middag med god atmosfære i Gamlebyen.

Dag 3: Byens stolthet Akropolis

/globalassets/europa/hellas/hellas-store-bilder/akropolis_shutter.jpg

Et av verdens underverker, Akropolis, troner majestetisk over byen og har voktet den i over 2500 år. Vi tas med på en fascinerende spasertur. Jo mer vår engasjerte lokalguide forteller om livet i Athen, hvor majestetiske byggverk var selve kjernen i tilværelsen på denne tiden, jo mer imponert blir vi etter hvert som vandringen tar oss til toppen av et byggverk uten sidestykke. Dimensjonene og de harmoniske proporsjonene er imponerende – for en byggekunst! Og vi belønnes med en utsikt man sent vil glemme. En sunn og velsmakende lunsj med greske råvarer, kanskje akkompagnert av et deilig glass hvitvin, gir oss ny energi til å oppleve enda mer. Noen vil bare nyte gode ettermiddagstimer, mens andre har blitt så fascinert av Hellas storslåtte historie at de ønsker å gå på museumsbesøk. Utvalget er stort, vi anbefaler det nye Akropolis Museum. Museet har fått mange internasjonale priser og blitt kåret til et av verdens viktigste muséer. Det Nasjonale Arkeologiske Museum kan også anbefales med sine kunstskatter samlet fra hele Hellas. Vi samles til middag på hotellet om kvelden.

Dag 4: Fra Athen til den greske øya Poros

/globalassets/europa/hellas/hellas-store-bilder/athen_shutter.jpg

Nye eventyr venter. I dag skal vi kjøre buss gjennom naturskjønne Argolis som er rik på kultur og historie fra en svunnen storhetstid. Et av høydepunktene på turen er den imponerende Korint-kanalen mellom Korintbukta og Saroniabukta i Egeerhavet. Den skjærer seg igjennom det smale Korinteidet som skiller Peloponnes fra resten av Hellas og er 6,3 km lang. Flere av antikkens herskere drømte å bygge en kanal her allerede på 600-tallet f. Kr. Men kanalen ble ikke påbegynt før i 1881 og sto ferdig 12 år seinere. Landskapet er grøderikt, og vi nyter oliventrær, druemarker og sitrusfrukter fra bussvinduet. Etter noen formiddagstimer skimter vi Poros med sine greske kritthvite bygninger, og tar ferje fra fastlandet over til øya som skal være vårt bosted de neste dagene. Poros ønsker oss velkommen med en frodig vegetasjon, idylliske badebukter, maleriske bygninger og et blått klokketårn på toppen av øyas eneste by. Vårt hotell ligger i en bukt tre kilometer utenfor sentrum, med en flott utsikt inn til byen.

Dag 5: Bli kjent med Poros

/globalassets/europa/hellas/hellas-programbilder/06_greek-salad1.jpg

Poros tilhører de Saroniske øyer og ligger på det nærmeste bare 370 meter fra fastlandet. Den sjarmerende lille øya med sine 5000 fastboende har en lun beliggenhet, mye kultur og historie og ekte gresk atmosfære. Man blir forbauset over å finne en så idyllisk øy bare to timers båttur fra hovedstaden! Vi tar en felles spasertur for å bli kjent – langs bryggene hvor seilbåter er et kjent syn, på smale, brosteinsbelagte gater som snirkler seg oppover i landskapet omkranset av fargerike bougainvilleablomster. Poros har også små spennende butikker med et fargerikt vareutvalg. I dag velger du selv hva du ønsker å spise til lunsj. Øya er kjent for sine gode fiskerestauranter som ligger på rekke og rad nede ved havna. Men ønsker du kjøtt, pasta eller pizza - valget er ditt, her serveres det meste. Og til alle måltid – ikke glem den tradisjonelle greske salaten og et lite glass Ouzo, grekernes mest populære drikke. 

Dag 6: Frivillig utflukt til øya Hydra

/globalassets/europa/hellas/hellas-programbilder/13_100_2784.jpg

I dag skal vi se mer av de Saroniske øyene. En båttur blant greske øyer er en fascinerende opplevelse, noen øyer er bebodde, mens andre duver majestetiske ute i havet, men kan friste med idylliske og intime bukter. Vi har valgt å ta deg med til “kunstnernes øy”, Hydra. Henry Miller skrev om Hydra “En øy laget ved kunstneres lek. Alt skapt av intet”. Mange regner den som en av de best bevarte og tradisjonsrike av de greske øyene. Øyas arkitektur er listet som UNESCO minnesmerke. Når vi kommer inn i det lille havnebassenget imponeres vi av hvordan husene klamrer seg oppover åsryggene. Øya er bilfri, her fraktes alt med esel og muldyr. Vi tar deg med på en liten vandretur for å se hvordan menneskene bor og lever, før du kan gå på egen oppdagelsesferd. Noen ønsker en lang og rikholdig lunsj, mens andre er ivrige etter å kikke rundt i øyas mange butikker, eller ta seg en behagelig dukkert. Vi drar tilbake til Poros utpå ettermiddagen med mobilen full av fargerike fotomotiver..

Dag 7: Frivillig utflukt til Mykene og Epidaurus

/globalassets/europa/hellas/hellas-programbilder/07_100_2829.jpg

Det er alltid noe å utforske på nye steder. Å vite at dagen er din på en gresk øy gir deg flere valg. En vandretur hvor du underveis stopper og tar deg en velfortjent dukkert, en drosjetur rundt hele øya hvor sjåføren tar deg med til de mest pittoreske stedene, en slentretur rundt i Poros sentrum, eller tilbringe dagen på en solseng med sjøen som nærmeste nabo – valget er ditt! For de som ønsker å gjøre noe annet i dag, kan vi tilby en frivillig utflukt til fastlandet for å besøke to av antikkens store steder. Vi begynner med Epidaurus. Ruinene er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og innskrifter på stedet forteller om utrolige helbredelser. Pasientene hadde med seg store offergaver, noe som ga velstand til byen. Så gjør vi et stopp i havnebyen Nafplio for å spise lunsj. Dette er en vakker by, bygget på bysantinsk tid men senere kjøpt av venetianere, noe den også bærer preg av i dag med sine balkonger, fargerike bygninger og smale brostenslagte gater. De kongelige gravene i Mykene er en av landes mest populære severdigheter. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 8: Hjemreise

/globalassets/europa/hellas/hellas-store-bilder/gresk_katt_shutter.jpg

Etter gode dager med mange inntrykk, sier vi i dag farvel til vårt greske lille paradis. Vi har vært på utflukter, hatt tid på egenhånd, forsynt oss av greske delikatesser og velsmakende vin. På morgenen går vi om bord i ferjen som i løpet av et par timer tar oss inn til havnebyen Pireus. Vi seiler via den Saroniske gulfen og nyter synet av andre greske øyer og aktiviteten på sjøen. Fra Pireus busser vi til flyplassen, handler kanskje litt taxfree-varer før vi går om bord i flyet som tar oss tilbake til Norge – fulle av gode minner og opplevelser i trivelig selskap med andre reisende.