Nyttige opplysninger

MSC Cruises

Bagasje: Vi gjør oppmerksom på at flyselskapenes bagasjeregler varierer. Kontakt din turoperatør ved behov for nærmere informasjon om bagasjeregler.

Bekledning: Uformelt antrekk er anbefalt til daglig ombord og til utflukter. På galla og selskapskveld anbefales mer formelt antrekk som mørk dress for menn og aftenkjole for kvinner. For informal kvelder anbefaler vi uformell kjole for kvinner og jakke for menn.

Butikker: Er egen Duty & Tax free butikker om bord som selger klær, parfyme, smykker, film og fotoutstyr, sigaretter og alkohol. Skipet har også frisør og skjønnhetssalong, sauna og massasje, treningsfasiliteter, vaskeri og foto service.

Cruise Card: Valutaen om bord er USD. Alle skipene har et kontantfritt system, Cruise Card. Det blir satt opp en Cruise Card konto i ditt navn som må sikres med et godkjent kreditt- eller debetkort (Diners International, Discovery og elektroniske kort godtas ikke) og dette kortet belastes automatisk ved innkjøp om bord. Siste cruisedag blir det levert en spesifisert avregning av kontoen til lugaren, slik at du selv kan kontrollere beløpene. Skal du handle ombord etter dette, enten drikkevarer eller annet må dette betales kontant i USD. Det er derfor lurt å forsikre seg om at du har kontanter til dette formålet siste dagen av cruiset.

Daglig program: Hver kveld vil neste dags detaljerte program leveres på lugaren. Det inneholder informasjon om aktiviteter om bord og underholdning.

Drikke: Drikkepakke kan kjøpes direkte om bord.

Elektrisitet: Strømstyrken er 110/220 volt.

Helse: Skipene er ikke utstyrt med spesialiserte lugarer/ utstyr/medisinsk assistanse. Men skipet har lege og medisinsk personell som er i stand til å behandle mindre skader.

Måltider: Tidlig frokost serveres på dekk mellom 06.30 – 07.00. I restauranten fra 07.00 – 09.30, og i buffet restauranten til kl 10.00. Lugar service kan bestilles. Lunsj serveres fra 12.00 – 14.30 i begge restaurantene. Spesielle dietter må bestilles samtidig med cruiset.

Ombordstigning: Ombordstigning starter ca tre timer før avreisetidspunktet som står skrevet i din cruise billett. Innsjekk stenger 1 time før avgang.

Pass/visum: Elektronisk lesbart pass kreves for innreise til USA. Alle norske borgere som ikke har annet visum, må registrere seg i god tid før reisen på nettsiden til ESTA (Electronic System for Travel Authorisation). Fra sept 2010 koster et visum 14 USD og må betales med kort ved registrering. ESTAs nettside: https://esta.cbp.dhs.gov Vi anbefaler å ta kopi av pass og forsikringsbevis og legge dette i kofferten. Det sparer mye ergrelse i tilfelle tap eller tyveri. Er du ikke norsk statsborger ber vi deg ta kontakt med din lokale ambassade for visuminformasjon. 

Røyking: Alle skip har dedikerte røykeområder.

Solstoler: Alle kan bruke de solstolene som finnes uten avgift. Det finnes badelaken ved bassengene og de skal etterlates der etter bruk.

Tax-free: Følgende kan tas tollfritt hjem til Norge: 1 liter brennevin, 1,5 liter vin/hetvin og 2 liter øl. Du kan også ta inn én kartong sigaretter eller 5 pk. tobakk eller 25 sigarer. Brennevinskvoten kan byttes i 1,5 liter vin eller øl, mens vinkvoten kan byttes i øl, liter for liter. Vin og øl kan ikke byttes i sterkere drikke. Hvis du ikke benytter tobakkskvoten kan du ha med deg 1,5 liter øl, rusbrus eller vin ekstra. Det er kun anledning til å bytte hele tobakkskvoten med alkohol. Alkoholkvoten kan ikke byttes i tobakk.

Telefon: Du kan ringe direkte fra lugaren. Dersom du bruker mobiltelefon i utlandet og har kontantabonnement, er det ulik praksis hos de forskjellige leverandørene. Vi anbefaler at du kontakter din leverandør direkte for oppdatert informasjon.

Tips: Ved endt cruise er det internasjonal kotyme å tipse restaurant og lugar besetning som takk for god service. Dette er en obligatorisk serviceavgift/tips. Daglig tips er 12,5 USD for voksen og halv pris for barn, og ved endt cruise vil totalsummen automatisk trekkes fra din endelige regning. Det er også vanlig å gå litt tips til bussjåførene.

Utflukter: Et fullt program med utflukter i land kan kjøpes om bord, og alle utflukter er frivillige. Det er begrenset antall plasser, så bør bestilles tidlig på turen.

Vaksiner: Vi viser til vaksineklinikken eller ditt lokale helsesenter for oppdatert informasjon om dette.

Verdisaker: Safe er tilgjengelig i alle lugarer. Rederiet tar ikke ansvar for mistet eller tap av penger eller verdisaker lagret på lugaren, i bagasjen eller forlatt uten tilsyn.

www.msccruises.no