Japan

Eventyr i soloppgangens land

  • 18.10.2019 og 04.11.2019 (Fulltegnet)
  • 11 dager
  • 41 990,-

Bli med oss til Japan, et gåtefullt land med store kontraster. Landet i øst, kjent for effektivitet og fremgang, og en av verdens største bil- og teknologiprodusenter. Japans historie og kultur er krydret med keisere og samuraier, storslått natur, geishaer i kimono, sushi og origami. På menyen står både millionbyen Tokyo og sykkeltur gjennom Kyoto, bading i varme kilder, og selvfølgelig nærkontakt med gjestfriheten japanerne er verdenskjente for. Bli kjent med den vennlige byen Hiroshima – et stykke japansk historie. Og i Osaka får vi smake på tradisjonsrik matkunst som få andre byer kan skilte med.

Alle fortjener en ekte, japansk dannelsesreise minst én gang i livet. Wakarimasuka.

Med vennlig hilsen
Birte Wereide
Reiseansvarlig i SpareBank 1 SR-Bank

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Japan

Program for turen

Dag 1
Fra Norge til Østen
Dag 2
Soloppgang i øst!
Dag 3
Shopping og båttur gjennom Tokyos grønne lunger
Dag 4
Hakone – vandretur, spa og natur
Dag 5
Kyoto – storbyen kaller
Dag 6
Handlegater og geishaer (frivillig kveldsutflukt med danseforestilling)
Dag 7
Fushimi Inari – helligdommen og frivillig sushi-kurs
Dag 8
Osaka – en kulinarisk smeltedigel (frivillig utflukt)
Dag 9
Hiroshima – ettertanke og fremtidshåp
Dag 10
Sykkeltur i Kyoto (frivillig utflukt) og hurtigtog til Tokyo
Dag 11
Hjemreise - SAYONARA

TurinformasjonTurpris kr 38 750,- pr. person
Pluss flyavgifter kr 3 240,- (m/forbehold om endring)
Totalt kr 41 990,- pr. person

Turprisen inkluderer:
Fly Stavanger – Tokyo t/r *
Busstransport iflg. program
9 netter i dbl. rom på hotell
9 frokoster
4 lunsjer
6 middager
1 glass øl/mineralvann samt japansk te til måltidene
Japan Rail – pass 7 dager
Utflukter og inngangspenger iflg. program
Tips
Reisevert fra SpareBank 1 SR-Bank
Reiseleder fra Norsk Tur


Tillegg:
Enkeltrom kr 8 950,-
Sushikurs med lunsj kr 800,- pr. pers.
Heldagstur til Osaka med sake-smaking, slottsbesøk og middag kr 1 300,- pr. pers.
Kveldsutflukt med middag og danseforestilling i Kyoto, ca kr 1 000,- pr. pers.
Sykkeltur i Kyoto kr 1 150,- pr. pers.

Hotellene våre:
Grand Nikko Hotel, Tokyo
Susukinohara Ichinoyu, Hakone
New Miyako Hotel, Kyoto

* Ønskes utreise fra Bergen eller Kristiansand, evt. oppgradering til Premium Economy – klasse på fly: Ta kontakt med Norsk Tur på tlf. 38 12 03 20.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram, nok deltakere på frivillige utflukter og eventuelle trykkfeil.

Program

Dag 1: Fra Norge til Østen

Vi reiser med SAS fra Sola utpå ettermiddag via København, og videre med nattfly til Tokyo.

Dag 2: Soloppgang i øst!

Tokyo. Shinjuku.

Vi ankommer Narita internasjonale flyplass om morgenen. Nysgjerrige og litt døgnville er vi klare for en første rundtur i Tokyo, verdensmetropolen som tar pusten fra de fleste! Arkitekturen, trafikken og menneskemengden har dimensjoner vi ikke er vant med. Med sine ca. 12 millioner mennesker er Tokyo en av verdens største byer. Det er fascinerende å se gatene myldre av moderne forretningsfolk, hypermoderne ungdommer og tradisjonelle husmødre i kimono.

Vi besøker Tokyos spennende nye «Aker Brygge», et utmerket sted for å innta turens første lunsj. Vi får med oss keiserpalass og skyskrapere, og får en storslagen utsikt fra Tokyos tak. Times Square blir et veikryss i forhold til shoppingdistriktet Shibuya med sine enorme neonskilt. Dette er byens bankende hjerte og viden kjent for å ha verdens travleste fotgjengerovergang. Vi bor i Tokyo de neste to nettene, rolig og likevel sentralt.

Dag 3: Shopping og båttur gjennom Tokyos grønne lunger

/globalassets/asia/japan/japan-programbilder/tokyo-asakusa-sensoji-temple-1.jpg

Tokyo har vokst i millionfart siden andre verdenskrig. På vår rundtur i sentrum vil vi få oppleve kontrastene og spennvidden i denne metropolen. Vi skal besøke Meiji Jingu, tempelet bygget til ære for keiseren som åpnet Japan for Vesten. Parken her er et yndet sted for japanske bryllupseremonier. Kanskje får vi oppleve et brudefølge i sine nydelige kimonoer. Deretter kan du slå deg løs i motemekkaet Harajuku hvor det blir en typisk japansk form for lunsj : ramen-nudler! Vi skal se storslagne Hamarikyu Garden, dra på båttur gjennom Tokyos grønne lunger og se den forgylte, lykkebringende gudinnen ved Asakusa-tempelet. Panoramaet langs elvebredden byr på mange fotomotiver. Om ettermiddagen anbefaler vi en tur i de tradisjonelle gamle butikkene i Nakamise Street.

Dag 4: Hakone – vandretur, spa og natur

/globalassets/asia/japan/japan-programbilder/solveig-kivle-pa-old-tokaido-highway1000.jpg

Hakone er kjent for sine varme kilder og en naturskjønn beliggenhet. Underveis hit stopper vi i Kamakura, landets første føydale hovedstad, der en enorm Buddha-figur troner i parken. Vel fremme i Hakone skal vi ta en vandretur i historiske omgivelser med høyreiste sedertrær og bambusplanter som gir en sval skygge på varme dager. Her får du et glimt av hvordan livet var under tidligere keiserdømmer. Vi vandrer forbi en vakker japansk kirkegård, og følger stien oppover til toppen av en ås. Etter ca en time kommer vi til et tradisjonsrikt tehus, der vi får servert te. Husk å bøye hodet, det er lave dørkarmer i de gamle husene i Japan. Denne kvelden tar vi inn på et familiedrevet ryokan-hotell, der vi ligger på behagelige madrasser på gulvet i japansk stil. Hvert rom har sitt eget utendørs badekar, et klassisk japansk spa kjent for mange som «onsen». Du føler deg som ny idet du setter deg til bords for kveldens høydepunkt: Et tradisjonelt shabu-shabu måltid slik man ville fått det servert hjemme hos en japansk familie.

Dag 5: Kyoto – storbyen kaller

/globalassets/asia/japan/japan-programbilder/shinkansen_s500.jpg

Er du tidlig oppe denne morgenen kan du rekke å prøve ut de varme kildene i hotellets utebasseng før frokost. Denne formiddagen skal vi ta gondolbanen opp til 1 000 m.o.h. etterfulgt av en båttur på Ashinoko-sjøen der du kan se Mt Fuji på en klarværsdag.

Etter lunsjtid er det duket for en lynrask opplevelse: Vi reiser nemlig med høyhastighetstog til Kyoto, og turen tar mindre enn 3 timer. Man blir imponert, ikke bare over fart og sikkerhet, men også over den perfekte service man opplever på Shinkansen! Mot kvelden ankommer vi Kyoto, landets tidligere hovedstad. Den futuristiske arkitekturen på jernbanestasjonen danner en spennende kontrast til byens tradisjonelle bygninger.

Dag 6: Handlegater og geishaer (frivillig kveldsutflukt med danseforestilling)

/globalassets/asia/japan/japan-programbilder/kyoto_geisha.jpg

I dag er vi klare for å utforske Kyoto. Vi starter dagen med et besøk i Kinkakuji-parken med Den gylne paviljongen. Bygningen har en nærmest magisk beliggenhet like ved en innsjø der bladgullet speiles i vannet, og er selve symbolet på Kyoto. Vi tar en spasertur gjennom hagen med vakre stenskulpturer. Vi inntar så den gamle Nijo-borgen, bygget av en mektig shogun i 1603. Den likner ikke så mye en festning, men heller et lite palass med mange bygninger og vakkert innredede rom.

Det kjente «nattergalgulvet» i en av salene ble utstyrt med innebygget knirk i plankene, slik at ingen fiende kunne snike seg inn til shogunen uten å bli avslørt! Så tar vi en titt på noen av Kyotos smug og handlegater. Det fargerike Nishiki-markedet, også kalt for «Kyotos kjøkken», er et selvsagt stoppested. Her får man både smaksprøver og mulighet til å kjøpe rimelige retter.

Om kvelden er det mulighet for å bli med på en middag med danseforestilling i Kyotos berømte Geisha-kvartal Gion med sine smale gater og gamle trehus. Sterkt sminkede geishaer i sine vakre kimonoer ses ofte på vei til et tehus, og vi føler oss hensatt til en svunnen tid.

Dag 7: Fushimi Inari – helligdommen og frivillig sushi-kurs

/globalassets/asia/japan/japan-programbilder/kyoto_1.jpg

Kyoto er et kulturelt skattkammer med hundrevis av templer, borger, palasser, museer og hager. Hele 17 bygninger i Kyoto står på UNESCO-listen over verdens fremste kulturarv! Vi skal besøke Fushimi Inari helligdommen med tusenvis av røde portaler denne formiddagen. Den eldgamle pilegrimsstien med trappetrinn som fører til toppen av Inari-fjellet er en spesiell opplevelse. Ved lunsjtider kan du velge om du vil ha fri resten av dagen eller ha et lynkurs i hvordan du lager sushi. Vi samarbeider med en lokal kokk som behersker denne kunsten, og sammen med ham lager vi et spennende sushi-måltid.

Dag 8: Osaka – en kulinarisk smeltedigel (frivillig utflukt)

/globalassets/asia/japan/japan-programbilder/osaka-spesialitet.jpg

I dag kan du velge å utforske Kyoto nærmere eller bli med på en heldagsutflukt til Osaka. Det offentlige togsystem bringer oss raskt til sentrum av Osaka, Japans ubestridte kulinariske hovedstad. Vi starter med en innføring i konseptet Street Food og hva som er stedstypiske spesialiteter, før vi får prøve ut byens spennende og delikate utvalg av fingermat på egenhånd. Gå deg vill i det fargerike shoppingdistriktet Dotonbori før vi er klare for et besøk i Osaka slott. Du vil føle deg hensatt til en scene i «Shogun» i det du vandrer gjennom saler med mange historiske gjenstander. Opprinnelig fra 1500-tallet er slottet i dag en tro kopi, vel verdt et besøk. Så får smaksløkene skjerpet seg i det vi skal få smake på sake, Japans berømte folkedrikk, samt få en introduksjon til hvordan denne skal drikkes. Middag i Osaka med nydelig og kortreist biff, før vi returnerer til Kyoto med tog.

Dag 9: Hiroshima – ettertanke og fremtidshåp

/globalassets/asia/japan/japan-programbilder/hiroshima-miyajima_41.jpg

Dagens utflukt går til Hiroshima. Denne flotte og travle byen har en historie som for alltid har gitt den en plass i vår bevissthet. De fleste av byens turistattraksjoner har sammenheng med den fryktelige dagen, 6. august 1945, da den ene av de amerikanske atombombene ble sluppet over byen og drepte hundretusener av mennesker. I sentrum står fredsmonumentet i Hiroshimas Peace Memorial Park og A-Bomb Dome – begge på UNESCOs liste over verdensarven. Men Hiroshima er ikke en trist by, menneskene her ser fremover og fredsparken som møter oss er blendende vakker med vannspeil og høyreiste gingko-trær. Før besøket i fredsparken tar vi ferje over til øya Miyajima til en av landets mest fotograferte severdigheter, et tempel som tilsynelatende svever på vann. Ville hjorteflokker gresser langs de vakre stiene mellom de forskjellige bygningene og templene.

Det blir lunsj med en lokal spesialitet på øya, samt tid til å utforske smugene med de artige nisjebutikkene med lokalt håndverk, før vi drar tilbake til fastlandet.

Dag 10: Sykkeltur i Kyoto (frivillig utflukt) og hurtigtog til Tokyo

/globalassets/asia/japan/japan-store-bilder/tokyo-geisha_large.jpg

I dag tilbyr vi en frivillig sykkeltur til en av byens mest fremtredende severdigheter. Vi får utdelt sykler og setter kurs for zen-hagen Ryoanji. Her vil du oppleve en nærmest magisk og fullkommen estetikk, omgitt av bonsaitrær og grus raket i ulike og gjennomtenkte mønstre. Så triller vi videre til en av byens mest berømte parker, der vi skal sykle gjennom en frodig og gedigen bambusskog. Utpå ettermiddagen blir det avgang med Shinkansen-toget til Tokyo. Vi samles til felles avslutningsmiddag denne siste kvelden.

Dag 11: Hjemreise - SAYONARA

Etter frokost blir det transport til flyplassen i Tokyo for fly hjem til Norge med ankomst samme kveld.