Peru og Titicacasjøen

Inkaer og erobrere 

  • 28.10.2018, 06.11.2018 (Fulltegnet) og 13.11.2018
  • 11 dager
  • 36 425,-

Peru og og den lenge glemte ruinbyen Machu Picchu står på ønskelisten til svært mange reiselystne. Andesfjellenes snøkledde fjelltopper, inkaenes byggekunst og spanske katedraler er bare noen av ingrediensene som lokker på oss i det fjerne.

De lokale markedene er stedet å gå for å virkelig møte folket og føle kulturen på pulsen. Her finner vi storfamilier, fargerike produkter og gårdsdyr i skjønn forening. Kanskje frister det kjøpe med et pledd, sjal eller lue i deilig alpakka? Du vil garantert få mulighet til å smake på peruvianske spesialiteter som juanes, tamales og ceviche.

Peru er altså mye mer enn bare Machu Picchu, selv om det unektelig er et stort høydepunkt. Vi følger inkaenes fotspor fra Stillehavets strender og klippeformasjoner, til byer som ligger flere tusen meter over havet og flytende sivøyer for å se om vi kan avdekke noe av Perus tiltrekningskraft.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Peru og Titicacasjøen.

Program for turen

Dag 1
Stavanger – Lima
Dag 2
Lima – kontrastrik hovedstad
Dag 3
Flyreise til Cusco og videre til Inkaenes hellige dal
Dag 4
Den hellige dal (frivillig utflukt)
Dag 5
Med tog til Machu Picchu
Dag 6
Cusco – inkaenes hovedstad
Dag 7
Fra Cusco til Titicacasjøen
Dag 8
Øyene i Titicacasjøen – i Thor Heyerdahls fotspor
Dag 9
Tilbake til Lima
Dag 10
Barranco og Kontiki før avreise
Dag 11
Hjemme i Norge

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr. 33 450,- pr. person
+ flyavgift kr 2975,-
Totalt kr 36 425,- pr. person

Turprisen inkluderer:
Fly Stavanger -Lima t/r
Innenlandsfly Lima-Cusco/Cusco-Juliaca/Juliaca-Lima
Flyavgifter (m/forbh. om endringer)
All busstransport og utflukter ifølge program
9 netter i dbl. rom på hotell
9 frokoster
6 lunsjer
8 middager
Togreise til Machu Picchu
Tips
Reisevert fra SpareBank 1 SR-Bank
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltrom kr 4250,-
Frivillig utflukt til Den hellige dal kr 1600,- pr. pers.

Avganger:
28. oktober – 7. november 2018, reiseleder Nils
30. oktober – 9. november 2018, reiseleder Karl-Gunnar
6. – 16. november 2018, reiseleder Nils
13. – 23. november 2018, reiseleder Karl-Gunnar

Hoteller:
Hotel Jose Antonio, Lima (første natt) og Deluxe (siste natt)
Aranwa Resort & Spa, Den hellige dal
Hotel Jose Antonio, Cusco
Hotel Jose Antonio, Puno

Du kan ringe Norsk Tur på tlf 38 12 03 29 Telefonen er betjent man-fre 08.30-15.30

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil samt endring av dato.

Dagsprogram

Dag 1: Stavanger – Lima

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/larcomar-3.jpg

Vi flyr fra Stavanger til Amsterdam, og videre til Lima. Vi lander om kvelden og kjører til vårt hotell som ligger i bydelen Miraflores ved stillehavskysten. Dette området er i dag sentrum for byens sosiale liv med restauranter, nattklubber og teatre. Det blir servert et lett måltid like etter ankomst til hotellet.

Dag 2: Lima – kontrastrik hovedstad

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/dk_photo_plaza_mayor_lima_peru_copy1.jpg

Godt uthvilte gjør vi oss klare til å bli kjent med Perus hovedstad.

Limas gamleby fra kolonitiden er konsentrert rundt den store sentrale Plaza de Armas, slik det var da de spanske erobrerne grunnla ”Kongenes By”. Her finner vi katedralen, presidentpalasset og flere staselige bygninger med karakteristiske balkonger. Et par kvartaler unna ligger San Francisco-kirken med sine spesielle katakomber. Vi spiser lunsj underveis.

I utkanten av byen møter vi flere av Limas ”shantytowns”, der mange innflyttere fra provinsen bor i mer eller mindre provisoriske boliger. Kontrastene er store mellom de finere bydeler på den ene siden og byens fattigstrøk på den andre.

Dag 3: Flyreise til Cusco og videre til Inkaenes hellige dal

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/cusco_from_sacsaywaman_panorama.jpg

Fra Lima ved kysten flyr vi i dag til landets tidligere hovedstad Cusco, som ligger i den sørøstlige delen av Andesfjellene, 3300 meter over havet.

Høydeforskjellen er stor, og vi kjenner det på kroppen. Derfor fortsetter vi til Urubambadalen, som ligger en del lavere. Her skal vi bo to netter på et nytt spa-hotell med flotte fasiliteter. Resten av dagen tar vi det med ro og venner oss til høyden.

Dag 4: Den hellige dal (frivillig utflukt)

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/pisaq_markedsdag_hele-familien.jpg

I dag tilbyr vi en frivillig utflukt som starter med et besøk i Pisaq, kjent for det fargerike markedet som samler landsbyfolk, bønder og turister tre ganger i uken. Her blir det garantert flotte og spennende fotominner.

Turen gjennom Valle Sagrado viser oss hvordan inkaenes etterkommere har overlevd i århundrer. Det er ufattelig hva de kunne dyrke i de frodige dalene, rundt 3000 meter over havet i Andesfjellene. På ryggen bar de steinblokker og bygget templer på de høyeste toppene. Terrasser og vanningssystemer går tilbake til inkatiden, men gir også i dag livsgrunnlag for dalens tallrike bønder. Et godt eksempel er inkabyen Ollantaytambo. Vi bestiger inkatemplet her for å få et fullt perspektiv over stedet.

Dagens lunsj som vi spiser på en vakker gård i dalen, er en ganske annerledes opplevelse. Det er fremdeles litt tid til fri disposisjon når vi er tilbake på hotellet. Hvorfor ikke utforske de nære omgivelser eller unne seg en spabehandling? Felles middag på hotellet.

Dag 5: Med tog til Machu Picchu

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/machu-picchu_shutterstock_611034383.jpg

Høydepunktet på enhver Perureise er Machu Picchu, den hemmelighetsfulle ”glemte” inkabyen som ble oppdaget i 1911, da forskeren Hiram Bingham nærmest snublet over ruinene. Siden den tid har mange besøkende beundret denne utrolige byen, enten de har vandret i flere dager langs Inkastien, eller kommer med tog – slik vi gjør. Vær forberedt på en dag med uforglemmelige opplevelser og inntrykk.

Togreisen til Aguas Calientes i spesielle utsiktsvogner, er en stor opplevelse og byr på en fantastisk utsikt. Machu Picchu ligger mellom to fjelltopper i den østlige Andeskjeden, som dukker ned i Amazonasskogen. Fra toget går vi over i busser og kjører en halvtime oppover mot Machu Picchu. Endelig kan vi spasere opp trappetrinnene og rundt templer og hus som inkaene trolig forlot på sin flukt fra de spanske erobrerne. Ingen kan lukke seg for mystikken og spenningen som dette arkeologiske mesterverket utstråler. Vi spiser lunsj underveis på utflukten.

Utpå ettermiddagen drar vi med toget tilbake til Urubamba-dalen og derfra med buss til Cusco. Her sjekker vi inn på vårt hotell for de neste to nettene. Middag på egenhånd.

Dag 6: Cusco – inkaenes hovedstad

Cuzco. Peru

Denne formiddagen tar vi en liten runde i inkaenes gamle hovedstad Cusco. Da de spanske erobrerne kom hit, var dette landets største by. Dagens arkitektur bærer preg av historien som spansk koloni, men også av inkaenes fantastiske byggekunst. Vi besøker Soltempelet og katedralen før vi tar turen opp til inkafestningen Sacsayhuaman, et enestående monument og en av inkaenes siste bastioner. Lunsj serveres underveis. Massive steinblokker er føyd sammen med imponerende presisjon. Utsikten over byen er utrolig flott.

I kveld blir det middag og folkloreshow.

Dag 7: Fra Cusco til Titicacasjøen

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/titicaca.jpg

I dag skal vi forflytte oss fra Cusco til Puno ved Titicacasjøen. Det blir busstransport til flyplassen og en times flytur til Juliaca, der ny buss venter. Utpå ettermiddagen ankommer vi Puno ved Titicacasjøen, der vi skal bo de neste to netter. I en høyde på nesten 4000 meter tar vi det rolig resten av dagen. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 8: Øyene i Titicacasjøen – i Thor Heyerdahls fotspor

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/p10102701.jpg

Titicacasjøen ligger på 3800-4000 meters høyde og er dermed den høyest beliggende seilbare innsjøen i verden. Med sine mer enn 8000 km² flate og en dybde på opptil 450 meter, er det den største innsjøen i Sør-Amerika, og den deles mellom Peru og Bolivia.

Blant innsjøens 36 øyer er Uros-indianernes flytende øyer og Aymara-indianernes øy Taquile, mest berømt. Nordmenn tenker nok mest på Thor Heyerdahl som her fant inspirasjon og hjelp til sine sivflåter. Vi skal besøke en av de flytende sivøyene som må fornyes hvert år for ikke å synke. Kun 300 mennesker bor der fortsatt. De lever av fiske og suvenirsalg.

Vi fortsetter til Taquile, en bratt fjelløy noe lenger ut i Titicacasjøen. Her bor Aymarastammen, med et annet språk og egne tradisjoner, forskjellig fra Quechuaene i regionen. Vakre håndarbeider og fargerike drakter sjarmerer turistene, som også får oppleve indianernes folkedanser. Vi spiser lunsj underveis og er tilbake til hotellet utpå ettermiddagen. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 9: Tilbake til Lima

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/lima_museo_larco.jpg

Tidlig på morgenen blir det busstransport tilbake til flyplassen i Juliaca, en times kjøring fra Puno. Vi flyr til Lima hvor vi spiser lunsj. Etterpå blir det besøk i Museo Larco, et av Limas mest spennende museer med inkagull og mange imponerende funn fra tiden før den spanske erobringen.

Så er det tid for innsjekking på hotellet før resten av ettermiddagen er til fri disposisjon.

Dag 10: Barranco og Kontiki før avreise

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/barranco_mainsquare_001.jpg

Vi sjekker ut av hotellet etter en lang og sen frokost før det blir avreise til Barranco, en tidligere bohembydel med pene parkanlegg og hyggelige kafeer på gatehjørnene. Perus store forfatter og nobelprisvinner Mario Vargas Llosa, har bodd her. Bebyggelsen vitner om forgangen velstand og eleganse, men fremstår i dag heller litt forfallen, men trivelig. Lunsj underveis.

På vei til flyplassen tar vi turen innom havnen i Callao, der Thor Heyerdahl bygget og sjøsatte Kon Tiki. Så er det tid for å sjekke inn på flyplassen.

Flyet vårt til Amsterdam har avgang om kvelden. Inntrykkene vil sikkert følge oss inn i drømmene denne natten.

Dag 11: Hjemme i Norge

Når flyet lander i Amsterdam, er det sen ettermiddag i Europa. Og om kvelden er vi tilbake i Norge med minner og bilder fra et av verdens vakreste og mest fascinerende reisemål.