Nyttige opplysninger

Cruise på Donau

Betalingskort: Bruk av betalingskort/kredittkort er svært utbredt. Visa, Eurocard, Master, Diners og American Express kan benyttes på de fleste restauranter, hoteller og butikker over hele landet. En taxitur kan derimot ikke betales med kort.
Ved tap av kort, kontakt:
Eurocard + 47 21 01 52 22
Mastercard + 1 636 722 7111
Visa +1 410 581 3836
Diners + 47 21 01 53 00
American Express + 1 800 528 4800

Drikkevann: Kranvannet om bord kan drikkes, men siden det er lagret i tanker er det ikke friskt rennende vann. Vi anbefaler å kjøpe drikkevann.

Elektrisitet: Hver lugar har en dobbel stikkontakt på 220 volt. På badet er det uttak på både 110 V og 230 V. Det er samme type stikkontakter som hjemme.

Flyreisen: Vi gjør oppmerksom på at flyselskapene aldri kan garantere for spesielle ønsker ang. plassering om bord i flyet. Mht. flytende væsker i håndbagasjen vil det i henhold til EU-regler kun være tillatt å ta med beholdere med maks 1 dl væske gjennom sikkerhetskontrollen, maks 1 liter til sammen.

Helse: Nødvendige medisiner bør oppbevares i håndbagasje. Vi anbefaler å ha med kopi av resepten hjemmefra. Det anbefales også å skaffe seg et helse-trygdekort gjeldende for EØS-land, via NAV. Dersom du har spesielle behov eller allergier, bør du si fra om dette i god tid før reisen.

Kriminalitet: Som turist er man spesielt utsatt for lommetyver. Vær oppmerksom på hvor du oppbevarer lommeboken, kamera, mobiltelefon ect. Det anbefales å legge fra seg unødvendig innhold i lommeboka, samt verdisaker man ikke har bruk for hjemme.

Pass: Vi anbefaler å ta kopi av pass og forsikrings- bevis og legge dette i håndbagasjen. Dette sparer mye ergrelse i tilfelle tyveri.

Røyking: Røyking er kun tillatt på soldekk.

Sikkerhet om bord: Redningsvester finnes i hver lugar. Dersom noe skulle skje, ta redningsvesten med fra lugaren, fortsett til øverste dekk og vent på nærmere instrukser fra kapteinen.

Tax-free: Følgende kan tas tollfritt hjem: 1 liter brennevin, 1,5 liter vin/hetvin og 2 liter øl. Du kan også ta inn én kartong sigaretter eller 5 pk. tobakk eller 25 sigarer. Brennevinskvoten kan byttes i 1,5 liter vin eller øl, mens vinkvoten kan byttes i øl, liter for liter. Vin og øl kan ikke byttes i sterkere drikke. Hvis du ikke benytter tobakkskvoten kan du ha med deg 1,5 liter øl, rusbrus eller vin ekstra. Det er kun anledning til å bytte hele tobakkskvoten med alkohol. Alkoholkvoten kan ikke byttes i tobakk. Man kan også handle tollfritt ved ankomst til Norge mot å vise gjenparten av ombordstigningskortet.

Telefon: Telefon finnes på lugaren og herfra kan du ringe direkte. Ta kontakt med resepsjonen for linje ut. Dersom du bruker mobiltelefon kan denne brukes på vanlig måte, men dekningen er ikke god på enkelte deler av strekningen. Har du kontant-abonnement er det litt ulik praksis hos de forskjellige leverandørene. Vi anbefaler at du kontakter dem direkte for oppdatert informasjon.

Tips: Reiseleder vil informere om hvordan tips skal betales.

Valuta: Valutaen om bord er Euro. Alle vanlige kreditt-/ VISA-kort kan benyttes. Det finnes minibanker og vekslingskontorer underveis. Vi anbefaler å ta med Euro.

Link til oversikt over valutakurs og en praktisk konverteringstabell: https://no.coinmill.com/EUR_NOK.html