Sjøfarernes og oppdagernes land

  • 20.06.2018
  • 8 dager
  • 17 557,-

«Med ryggen mot Europa og ansiktet mot havet» har Portugal mer enn andre sydeuropeiske land bevart sin ekte og naturlige sjarm og vennlige gjestfrihet. Her finner vi byer med minner fra en stormfull fortid med både maurere som invaderte landet og oppdagere som seilte ut i verden. Vi begynner med Lisboa som er en vennlig og smilende hovedstad, forførende og overraskende. Etter noen dager her drar vi nordover, og underveis gjør vi et stopp i Figueira da Foz. Her skal vi oppleve den berømte São João festivalen, og en St. Hans feiring uten sidestykke! Vi avslutter turen med portvinens hjemland i nord med smaksopplevelser, flott natur og ærverdige historiske byer. 

Program for turen

Dag 1
Norge – Lisboa
Dag 2
Lisboa og Cascais
Dag 3
Sintra og Cabo da Roca
Dag 4
Fra Lisboa til Figueira da Foz
Dag 5
Fri
Dag 6
Fra Figueira da Foz til Porto
Dag 7
Bli kjent med Porto
Dag 8
Hjemreise

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 18 440,- pr. pers.
Pluss flyskatt kr 460,- (med forbehold om endring)
Total turpris kr 18 900,-

Turprisen inkluderer:
Fly Stavanger – Lisboa med Norwegian og Porto – Stavanger med KLM
Busstransport ifølge program
3 netter i dobbeltrom på 4* hotell i Lisboa
2 netter i dobbeltrom på 4* hotell i FIgueira da Foz
2 netter i dobbeltrom på 4* hotell i Porto
7 frokoster
5 lunsjer
7 middager
½ flaske vin til lunsjer og middager
Kaffe etter middagene
Utflukter ifølge program
Tips
Reisevert fra Stasen
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltrom kr 3790,-

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Dagsprogram

Dag 1: Norge – Lisboa

/globalassets/europa/portugal/portugal-programbilder/cascais_jose_manuel.jpg

Vi reiser fra Stavanger om formiddagen, og etter en liten mellomlanding i Oslo lander vi etter hvert i Lisboa. Her vil bussen hente oss på flyplassen og kjøre oss til vårt hotell som ligger midt i hjertet av byen, like ved Avenida da Liberdade. Etter innsjekking møtes vi til felles middag på hotellet.

Dag 2: Lisboa og Cascais

/globalassets/europa/portugal/portugal-programbilder/lisboa.jpg

Lisboa er bygget på syv høyder ved munningen av elven Tejo, og denne formiddagen får vi et inntrykk av byens mange ansikter. Vi følger den vakre kysten og stopper ved Belemtårnet som er byens stolte landemerke. Vakttårnet fra 1521 er oppført i maurisk stil og er prydet med tauverk hogd i stein. Deretter besøker vi Oppdagermonumentet som er viet de store erobrerne som reiste ut herfra – Henrik Sjøfareren, Vasco da Gama og Magellan. En spennende verden finner vi også i maleriske Alfama som er Lisboas eldste bydel. Her snor de kronglete gatene seg oppover høyden under borgen São Jorge. Etter lunsj drar vi til strandbyen Cascais. Den lever et dobbeltliv – på én og samme tid er byen både en fiskerlandsby og en kosmopolitisk badeby. Her ligger fasjonable butikker og restauranter side om side med fiskerne som holder auksjon over dagens fangst – alt fra sardiner til kjemperokker. Er du tilskuer, bør du holde hendene i ro, ellers risikerer du å gå derfra med et par kasser fisk! Retur til Lisboa, og felles middag om kvelden. 

Dag 3: Sintra og Cabo da Roca

/globalassets/europa/portugal/portugal-programbilder/cabo_da_roca_jose_manuel.jpg

I dag skal vi på utflukt til Sintra og vestkysten. Sintra var i hundrevis av år favorittlandstedet til arabiske fyrster og spanske konger. Omgitt av tett, grønn skog ligger den lille byen på en bratt ås med sine vakre slott og palasser. På en av høydene rundt Sintra ser vi Palácio da Pena, et eventyrslott med mange tårn og karnapper. Vi tilbyr besøk i slottet som en frivillig utflukt. Mens resten av gruppen bruker tiden til å utforske Sintra, setter vi oss i spesialbusser for å komme opp til slottet. Etterpå samles vi og drar vi til en hyggelig restaurant ute på landet og spiser lunsj. På vei tilbake mot Lisboa stopper vi på Cabo da Roca, Europas ytterste punkt mot vest, hvor Atlanterhavets bølger slår høyt og kraftig mot klippene og en helt særegen vegetasjon dekker bakken rundt fyrtårnet. Så returnerer vi til hotellet hvor vi samles felles middag.

Dag 4: Fra Lisboa til Figueira da Foz

/globalassets/europa/portugal/portugal-programbilder/estoril_strandpromenade.jpg

Vi sjekker ut fra hotellet vårt etter frokosten og setter kursen nordover. Underveis gjør vi et stopp i eventyrbyen Óbidos, som ser ut som den har sovet sin Tornerose-søvn siden middelalderen. Det er ikke uten grunn at denne lille byen er en av de mest besøkte severdighetene i Portugal. Når man kommer inn bak de høye bymurene, føler man seg hensatt til en annen og meget sjarmerende verden. Denne gamle byen ble grunnlagt av maurerne og er i dag fredet av UNESCO. Det blir tid til å rusle rundt i byen på egenhånd før vi fortsetter turen. Pilegrimsstedet Fátima var inntil 1917 en vanlig, søvnig landsby i Portugal. Det ble forandret i perioden mai til oktober 1917 da tre barn i alderen 10, 9 og 7 år gjentatte ganger så hva de beskrev som en engel mens de passet arbeidet sitt som sauegjetere. Barna var overbevist om at engelen var Jomfru Maria. Engelen beskrev seg selv som Fruen av rosehagen», som på portugisisk blir «Nossa Senhora do Rosário de Fátima». Det hele kulminerte oktober 1917 med Solens Mirakel, som var en slags solformørkelse.

I dag er byen valfartssted for katolikker. Det blir stopp for en felles lunsj i løpet av dagen.

Hotellet vårt i Figueira da Foz ligger kun få minutter fra stranden, og etter innsjekk møtes vi til en felles middag i hotellets restaurant. Etterpå er det nok mange som vil ut og se på det heftige nattelivet som festivalen São João fører med seg. Den varer egentlig fra begynnelsen av juni og 4 uker fremover, men høydepunktet er uten tvil natten mellom 23. og 24. juni. Da begynner feiringen når mørket senker seg, og gatene fylles av parader, dansekonkurranser, levende musikk, bål på stranden og mye mer. Feiringen foregår gjennom hele natten, og både turister og de innfødte koser seg med mat og drikke. Det er ikke uten grunn at neste dag er uten program – her er det bare å kaste seg inn i alt som skje og gjøre som alle andre! 

Dag 5: Fri

/globalassets/europa/portugal/portugal-programbilder/obidos_borg_blomster.jpg

Denne dagen gjør dere akkurat det dere vil.  Noen vil kanskje stå opp tidlig og få med seg de siste restene av feiringen, mens andre hopper over frokosten og vil sove litt lenge. Reiseleder er disponibel til å gi råd og tips til hva dere kan fylle dagen med. Felles middag på hotellet om kvelden. 

Dag 6: Fra Figueira da Foz til Porto

Porto.Vinbåter

Vi sjekker ut av hotellet og fortsetter nordover. Vi stopper underveis for en felles lunsj. Ved Douro-elvens munning reiser Porto seg, eller Oporto som engelskemennene kaller byen. Det er en av Europas eldste byer, grunnlagt som havn av romerne. Byen har blitt kåret til Europeisk kulturhovedstad og tilbyr i dag en helt spesiell blanding av gammelt og nytt. Ved siden av produksjon og eksport av portvin, er det spesielt tekstil- og skoindustrien som gir inntekter til byens mer enn

300 000 innbyggere. Masseturismen har ikke nådd Porto enda, men et vell av severdigheter og spennende handlemuligheter venter de som tar turen hit. Vi sjekker inn på vårt hotell og resten av dagen blir på egenhånd. Vi møtes til felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 7: Bli kjent med Porto

/globalassets/europa/portugal/porto-og-douro-store-bilder/porto.jpg

Denne dagen kan du bli med på å utforske Porto sammen med reiselederen. Byen kan by på pittoreske, bratte middelaldersmug, staselige kirker utsmykket med blå fliser og flere imponerende utsiktspunkter. Vi passerer Bolso, det gamle børspalasset som ligger ved frigjøringsplassen, og

katedralen med flotte utsmykninger i gull og sølv. I Ribeira, gamlebyen som strekker seg ned mot Douro-elven, kan vi føle oss hensatt til en svunnen tid, og vi ser at bydelen fortjener sin plass på UNESCOs verdensarvliste. Så krysser vi den mektige toetasjes jernbroen Ponte de Dom Luis 1 over til Portos tvillingby Vila Nova de Gaia og besøker et av de mange kjente portvinshusene. Vi blir kjent med de forskjellige typene portvin og lærer litt om den hemmelighetsfulle produksjonen og

lagringen med tradisjoner helt tilbake til 1600-tallet. Det blir selvsagt mulig å få noen smaksprøver av de edle dråpene. Så er ettermiddagen fri før vi møtes til turens siste middag. 

Dag 8: Hjemreise

Det er tid for å dra hjem, og vi sjekker ut av hotellet etter en tidlig frokost. Vi tar med oss portvin, keramikk og skinnvarer i bagasjen og sier «adeus» til Portugal. Bussen bringer oss til flyplassen, der vi tar flyet, via Amsterdam, hjem til Stavanger.