Roma og Sorrento

Bli med til Italia!

  • 03.04.2019
  • 9 dager
  • 17 920,-

Que bello! sier italienerne når de kommer på feriebesøk og skuer ut over Sorrentobukten. Det samme kan vi si når vi tar turen til Italia og halvøya langt syd, som siden romertiden har vært høyt elsket for sitt klima, sin gode vin, oliven og sitrusfrukter. Turen innledes med et besøk i Roma – ”den evige stad”. Byen nærmest flommer over av historie og fantastiske palasser, fontener og fasader. Stikkord er kunst, mat, vin, shopping, arkitektur, mennesker, iskrem og mye mer. Så setter vi kurs for den sagnomsuste Amalfikysten, hvor vår base er Sorrento. Vi skal bruke dagene til små og store opplevelser og bli fascinert av kjente steder som Positano, Amalfi, Capri og Pompeii. Hele Sorrentohalvøya er helt unikt med frodig landskap, stupbratte klipper og fascinerende landsbyer. Dette er reisen du ikke bør gå glipp av!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Roma og Sorrento.

Program for turen

Dag 1
Stavanger – Roma
Dag 2
Sightseeing i Roma
Dag 3
Fra Roma til Sorrento
Dag 4
Sorrento by
Dag 5
Amalfi-kysten
Dag 6
Capri (ekstra utflukt)
Dag 7
Pompeii og gourmetmiddag om kvelden (ekstra utflukt)
Dag 8
Fridag
Dag 9
Hjemreise

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 17 200,- per person
+ flyavgift kr 720,- (med forbehold om endring)
Total turpris kr 17 920,- per person

Turprisen inkluderer følgende:
Fly Stavanger – Roma t/r
2 netter i dbl.rom på hotell i Roma
6 netter i dbl.rom på hotell i Sorrento
8 frokoster
3 lunsjer
7 middager
½ flaske vin til inkluderte måltider
Utflukter som beskrevet i programmet
Tips
Reiseleder fra Norsk Tur

HOTELLER
Roma: Hotel Pace Helvetia 4*
Sorrento: Hotel Conca Park 4* 

Tillegg:

  • Enkeltrom kr 1 950,-
  • Frivillig utflukt til Capri kr 1 000,- pr. pers. (inkl. buss, båt, lunsj, guide og minibuss)
  • Gourmetmiddag hos Don Alfonso kr 1 800,- pr. pers. (inkl. buss og 5-retters middag

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram ogeventuelle trykkfeil.

 

Program

Dag 1: Stavanger – Roma

http://norsktur.no/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/roma/roma-programbilder/colusseum_kveld.jpg

Vi flyr fra Stavanger om formiddagen, og etter en mellomlanding i Amsterdam, lander vi i Roma på ettermiddagen. Bussen står klar til å frakte oss til hotellet som ligger i den historiske delen av Roma, med kort vei til mange av byens severdigheter. Vi sjekker inn, og etter en stund møtes vi i hotellets restaurant for felles middag.

Dag 2: Sightseeing i Roma

http://norsktur.no/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/roma/roma-programbilder/vatikanet_sistinske_kapell.jpg

Etter frokost møter vi vår lokale guide som skal ta oss med på en sightseeingtur i Roma. Ikke langt fra hotellet finner vi Colosseum, Forum Romanum og Viktor Emanuell bygningen. I det historiske Roma skal vi bli bedre kjent med blant annet Piazza Navona, Pantheon, Trevi-fontenen og Spanske-trappen. Vi skal også besøke Vatikanet, verdens minste selvstendige stat både i areal og folkemengde. Følelsen når man kommer inn i Peterskirken, med sine dimensjoner og utsmykninger, kan vanskelig formidles med ord. Det blir servert en felles lunsj i løpet av dagen. Om kvelden tar vi turen til den gamle bydelen Trastevere hvor vi skal spise på den legendariske restauranten Meo Patacca. Her blir det et rikholdig måltid akkompagnert av italiensk sang og musikk!

 

Dag 3: Fra Roma til Sorrento

http://norsktur.no/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/amalfikysten-store-bilder/sorrento.jpg

Vi sjekker ut fra hotellet og setter kursen sørover. Vi vil etter hvert se at landskapet som møter oss lenger sør er dramatisk og fascinerende, med azurblått hav, maleriske småbyer, stupbratte fjellsider og frodige daler. I dette behagelige klimaet trives sitroner, oliven og druer godt. Vi gjør et stopp underveis slik at de som ønsker det kan kjøpe seg noe å spise. Hotellet vårt i Sorrento ligger sentralt til i den hyggelige byen Sorrento. Vi møtes til felles middag i hotellets restaurant om kvelden. Og mange vil sikkert ta en liten spasertur i Sorrento utpå kvelden for å oppleve folkelivet her.

Dag 4: Sorrento by

http://norsktur.no/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/amalfikysten-store-bilder/pizza-i-steinovn.jpg

I dag er vi klare til å utforske sentrum av Sorrento og det skal vi gjøre til fots. Vi vandrer sammen gjennom denne intime og oversiktlige byen hvor det er lett å orientere seg på egenhånd. Man blir fort betatt av de trange gatene og de spennende butikkene som ligger tett i tett i byens gågate og det pulserende torvet. Sorrento ligger på kanten av en bratt klippekyst, og utsikten herfra ga inspirasjon til Ibsen da han skrev ”Et Dukkehjem” og ”Peer Gynt”. Lunsjrestauranter er det mange av, og i dag kan du velge både hvor du vil spise og hva du ønsker å smake på av Italias rikholdige og velsmakende kjøkken. Og du bestemmer selv når du vil spasere tilbake til hotellet. Kveldens middag spiser vi på en hyggelig restaurant i Sorrento.

Dag 5: Amalfi-kysten

http://norsktur.no/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/amalfikysten-store-bilder/amalfikysten.jpg

Veien til Positano er delvis omkranset av appelsin- og olivenlunder, og bussen snor seg rundt klipper og utspring langs den stupbratte kysten. Først stopp denne dagen er Positano, omtalt som ”Italias St. Tropez”. Den tidligere fiskerlandsbyen er i dag et av de mest eksklusive feriestedene langs kysten her, noe som først og fremst skyldes den idylliske beliggenheten. Med minibusser kjøres vi nesten helt ned til sentrum, og idet vi går det siste stykket ned til stranden, ser vi hvordan panoramaet åpner seg foran oss. Dette må være definisjonen av ordet «vakkert»! I de trange gatene ligger hyggelige kafeer og mange artige nisjebutikker som nok vil friste. Positano er kjent for sin flotte klesmote, med kjoler og bluser dekorert med blonder og broderier. Vi vet at mange vil benytte kamera flittig her for å forevige fiskebåter på stranden og små hus som danner en fargerik mosaikk oppover den bratte åssiden. Herfra tar vi båt videre til Amalfi. Det sies at for Amalfis borgere som kommer til himmelen blir dommedag en helt vanlig dag: De er allerede i paradis! Det blir litt tid på egenhånd, blant annet for å beundre St. Andreaskatedralen, oppkalt etter byens skytshelgen, før vi samles til dagens lunsj. Kjøreturen videre er spektakulær. Hårnålssvinger tar oss sakte men sikkert til toppen av åskammen, og denne kjøreturen er virkelig et minne for livet. Vi kjører igjennom flere små landsbyer før vi er tilbake i Sorrento. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 6: Capri (ekstra utflukt)

http://norsktur.no/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/amalfikysten-programbilder/capri-hoyt-oppe.jpg

”Det var på Capri jeg så henne komme”. I dag kan du velge å slappe av i Sorrento eller bli med på en ekstra utflukt til denne berømte øya som mange har drømt om å besøke, i alle fall en gang i løpet av livet. Vi tar båt fra havna i Sorrento, og når får du anledning til å se Sorrento fra sjøsiden – et vakkert syn. Etter en halvtime ankommer vi Marina Grande – Capris travle havn. Her går vi om bord i minibusser som på smale veier snor seg oppover til toppen av øya, hvor byen Anacapri ligger. Hvitkalkede hus, brolagte gater og skyggefulle hvileplasser ønsker oss velkommen. I byen ligger en liten kirke med en fantastisk gulvmosaikk, og kanskje noen har lyst til å avlegge et besøk i Munthes villa. Vi anbefaler også stolheisen opp til øyas høyeste punkt – en artig og annerledes sightseeingtur hvor vi svever over landskapet og har utsikt utover Napolibukta. Vi spiser felles lunsj her opp, før vi drar videre ned til midten av øya, hvor Capri by befinner seg. Her finnes eksklusive forretninger i skjønn forening med populære suvenirbutikker i de trange gatene rundt byens sentrum, Piazza Umberto. På Piazzettaen kan du sitte og nyte en espresso eller en kald drink mens du ser og blir sett.

Utpå ettermiddagen kjører minibusser oss tilbake til Marina Grande og båttur tilbake til Sorrento. Felles middag i Sorrento om kvelden.

Dag 7: Pompeii og gourmetmiddag om kvelden (ekstra utflukt)

http://norsktur.no/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/amalfikysten-programbilder/pompeii_vesuv.jpg

I dag skal vi kjøre på tvers over den frodige halvøya til et arkeologisk eventyr - et møte med Pompeii. Mange ganger gjennom historien har menneskene måttet flykte fra åssidene rundt den ildfulle Vesuv, men alltid har de kommet tilbake - vulkanjorden her var næringsrik og ypperlig for dyrking av vin, frukt og grønnsaker. Men i år 79 e.Kr. ble det brått slutt – hele byen ble begravd under et tykt lag av aske og pimpstein. På 1700-tallet startet utgravingene, og i dag gir stedet et enestående bilde av en romersk by med privathus, butikker, offentlige bad og teatre. Vulkanutbruddet kom så plutselig at mennesker og dyr ikke rakk å flykte. Dette frosne øyeblikksbildet av hverdagslivet i en romersk by for snart 2000 år siden, gjør inntrykk og er samtidig en fascinerende mulighet til å oppleve en annerledes «historietime». Etter en felles lunsj returnerer vi til hotellet.

Om kvelden har vi lyst til å invitere deg med på en unik matopplevelse. På toppen av Sorrentohalvøya, i den idylliske lille landsbyen Sant Agata, ligger Restaurant Don Alfonso 1890.  Med sine 2 stjerner i Michelin-guiden regnes den for en av Italias beste. Denne familiedrevne restauranten har i 40 år tatt vare på lokal kultur og 1000-årig matkultur fra denne delen av Italia. Med sin egen farm forsyner de restauranten med gode kortreiste matvarer. Restauranten er bygget på før-romerske ruiner hvor 25.000 flasker med kvalitetsvin oppbevares. Så her blir det en kveld med kulinariske opplevelser. Vi skal spise et 5 retters måltid fullt av smak, kreativitet og farger – vel bekomme!

Dag 8: Fridag

http://norsktur.no/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/amalfikysten-programbilder/sorrento_oversikt.jpg

Dagen i dag er din.  Nyt frokosten og ta livet med ro. Rusle ned til sentrum, finn en benk og kikk på folkelivet. Stikk innom en kirke for å beundre arkitektur og malerier og bruk den tiden du trenger i byens mange butikker. Sko, vesker, klær, keramikk – butikkene bugner med spennende varer. Besøk en av de mange butikkene spesialisert på intarsia, og bli imponert av denne møbelkunsten. Kjøp en cappuccino eller en limoncello og bare nyte livet denne siste dagen på turen. Om kvelden samles vi til kveldens siste middag.

Dag 9: Hjemreise

http://norsktur.no/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/amalfikysten-store-bilder/sorrento.jpg

Mange dager med storslagne og nære opplevelser nærmer seg slutten. Om morgenen sier vi farvel til Sorrento-halvøya og kjører tilbake til Roma hvor flyet går hjem til Norge. Kofferten er garantert litt tyngre enn da vi dro, og den inneholder kanskje noen smakfulle minner fra turen. Vi er tilbake i Stavanger utpå ettermiddagen.