Athen

Sommervarme, middelhavskost og fullt av opplevelser 

  • 20.09.2019
  • 5 dager
  • 13 950,-

Du inviteres med på en innholdsrik tur hvor et sunt kosthold står i fokus. Turen har vi fylt med mange opplevelser.

Hellas er mer enn greske øyer. Bli med oss og opplev spennende steder i provinsen Attika, halvøya sør i landet som hovedsakelig omkranser hovedstaden Athen.  Området er kjent for sine fjellkjeder og sletter hvor det i dag dyrkes oliven, druer, fiken og hvete. Vi har valgt å bo helt ute ved kysten, som athenerne kaller for sin riviera. Her er det flotte strender, intime bukter og små hyggelige forsteder til hovedstaden Athen som vi selvfølgelig skal besøke på turen.

Les programmet – vi har krydret turen med masse spennende innhold.

Som lege, forfatter og Norges fremste kostholdsekspert har Fedon Lindberg erfart at vår helse er tett knyttet til kosthold og levesett. Hans filosofi er at du kan få bedre helse ved å ta bevisste valg angående din livsstil. Ved å sette sammen et balansert kosthold som passer for din helse, din livsstil og din lommebok, vil du kunne nyte velsmakende mat og få gode helseeffekter.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Athen.

Program for turen

Dag 1
Norge - Athen
Dag 2
Foredrag med Fedon Lindberg og opplevelser i Athen
Dag 3
Olivenoljeseminar, matkurs og middag hjemme hos Fedon i Kifissia
Dag 4
SPA, Designer Outlet, forstaden Glyfada og malerkurs
Dag 5
Spennende dager i Hellas nærmer seg slutten

Prisinformasjon

Turpris kr 12 325,-
+ flyavgifter kr 1 625,-
Til sammen kr 13 950,- pr person

Turprisen inkluderer:
Fly Oslo – Athen t/r
Transfer flyplass – hotell t/r
4 netter i dbl. rom på Hotel Dolce Attica Riviera 4*
4 frokoster
2 lunsjer
4 middager inkl. drikke
Utflukter og inngangspenger som beskrevet i programmet  
Foredrag og matkurs med Fedon Lindberg
Olivenoljeseminar ved GAEA
Reisevert fra Stoffskifteforbundet
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltrom kr 2 600,-
Akropolis kr 300,-
Malerkurs kr 350,-

Flytider:
Oslo - København     06.00 - 07.15
København - Athen   08.35 - 12.45   

Athen - København   13.35 - 15.50
København - Oslo    17.05 - 18.15

Ønsker du tilslutningsfly fra andre byer og eventuelt overnatting på Gardermoen, kan vi være behjelpelig med dette.

Bor du andre steder i Norge hvor SAS har direktefly fra ditt hjemsted til København, kan vi booke deg direkte dit, slik at du slipper å reise via Oslo. Vi tar forbehold om ledig plass og evt. pristillegg.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Program

Dag 1: Norge - Athen

/globalassets/europa/hellas/athen/athen-store-bilder/plaka_athen_shutterstock_224505004.jpg

Vi møtes på Gardermoen tidlig morgen og flyr til Athen med ankomst midt på dagen.  Fedon ønsker oss velkommen på flyplassen, og vi har en kort kjøretur til vårt hotell Dolce Attica Riviera som ligger i  Vravronabukta, med utsikt utover Egeerhavet.
Vi samles til lunsj og bruker ettermiddagen til å bli kjent med vårt hotell som har hyggelige fellesområder, spa, basseng og solstoler. Kanskje du  tar et bad i sjøen før vi samles til velkomstmøte for deretter å spise turens første middag sammen.

Dag 2: Foredrag med Fedon Lindberg og opplevelser i Athen

/globalassets/europa/hellas/athen/athen-programbilder/athen_shutterstock_84415039.jpg

Etter en god frokost samles vi til 2 fengende timer med Fedon. Hans foredrag handler om å være  Kronisk Frisk og at – Alt henger sammen med Alt. Vi skal lære hvordan maten kan gjøre oss fulle av energi, avslappet og uten smerter. Å leve sunt skal ikke være en straff og god helse har også rom for «utskeielser». Nye måter å tenke og forholde seg til mat på, kan gi oss store gevinster i livet.

Så står hovedstaden Athen for tur. Byen som regnes som verdens mest moderne antikke by med en 3000 år lang historie. I dag opplever man her en fascinerende blanding av storslåtte greske byggverk, en moderne storby med en fargerik matkultur, spennende shopping og et pulserende liv. Her er kontrastene store og byens arkitektur er en herlig blanding av fordums prakt og moderne design.

Vi skal oppleve den fascinerende bydelen Plaka med sin pulserende gågate og sine pittoreske og fargerike bygninger og butikker. Utvalget av kaféer og restauranter er stort, gled deg til å bestille en gresk velsmakende lunsj.
De som ønsker å bli med oss til byens stolthet Akropolis vil ikke angre! En engasjert lokalguide tar oss med til en tidsalder hvor majestetiske byggverk var selve kjernen i tilværelsen. Etterhvert som vi vandrer oppover stier og trapper til et av verdens mest kjente byggverk er det vanskelig å ikke bli imponert og undre seg over hvordan dette var mulig å bygge. På toppen har vi en storslått utsikt av en by som spres utover landskapet.  Fulle av gode opplevelser og inntrykk kjører vi tilbake til kysten og vårt hotell.  Vi samles til hyggelig middag og samvær om kvelden.

Dag 3: Olivenoljeseminar, matkurs og middag hjemme hos Fedon i Kifissia

/globalassets/europa/hellas/athen/athen-programbilder/fedon-lindberg.jpg

Har du tenkt over hvor sunt det er med olivenolje og hvor mye den kan bruke til.  Pantelis fra GAEA gir oss et underholdende seminar med smaksprøver og masse lærdom. Så er det klart for kokkekurs. Vi samles på hotellets kjøkken hvor Fedon skal kokkelere frem en 3 rettes lunsj til oss. Vi lærer, inspireres og skal til slutt nyte et deilig gresk måltid med velsmakende middelhavsmat. Her benyttes sunne, gode og fargerike råvarer.

Så blir det noen timer til egen nytelse. Vi tror at en solseng, basseng eller en svømmetur i havet vil friste de fleste. Utpå ettermiddagen kjører vi til Kifissia, en moderne bydel utenfor Athen, kjent for grønne, blomstrende parker, historiske villaer og avenyer. Her blir det en liten rusletur med kafébesøk og fristende butikkvinduer. Fedon bor her og i kveld inviterer han oss hjem til seg og et gresk festbord akkompagnert av deilige greske viner - et måltid som du vil huske. Så her blir det garantert god stemning og en veldig hyggelig kveld.

Dag 4: SPA, Designer Outlet, forstaden Glyfada og malerkurs

/globalassets/europa/hellas/athen/athen-programbilder/ken-alexander---maleri.jpg

I dag gir vi deg valgets kvaler! Er du av den effektive sorten rekker du kanskje over alt vi her foreslår at dagen kan inneholde. I tillegg til hotellets basseng og solstoler helt ned til havet, fristes også gjestene med besøk i Aegeo Spa. Terapeutisk massasje, ansikts- og kroppsbehandlinger – her kan du virkelig skjemme deg selv bort og kanskje få renset både kropp og sjel.

Du trenger ikke å reise til New York for å gå på outlet! 30 minutter fra vårt hotell ønsker den verdensomspennende kjeden MCArthurGlen Designer Outlet velkommen med 100 forretninger og 7 restauranter og kaféer. Om du er interessert i designerklær fra Hugo Boss, Ralph Lauren, Nike eller andre kjente merker med opptil 70 % rabatt, garanterer vi at du her kan gjøre mange handlekupp.

Glyfada er rivieraens mest kjente forstad med sitt hyggelige sentrum, sine butikker og spisesteder - vel verd et besøk. Like i nærheten åpenbares Vouliagmeni Lake Natural Spa Waters – ved en unik innsjø som så dagens lys for millioner av år siden da taket på en stor grotte oppgitt av mange varme kilder kollapset. Dette er en skjult naturskatt i et idyllisk landskap. Du senker deg ned i dette mineralrike termalvannet som får sin tilførsel fra varme underjordiske kilder. Her er det omkledningsrom, dusjer, solstoler, kafé og restaurant.

Hva med et 4 timers malerkurs på ettermiddagen? Under dyktig ledelse av den danske kunstneren Ken Alexander vil du erfare at i løpet av en ettermiddag vil du trylle frem et vakkert, lite kunstverk.
Ken Alexander er utdannet på Denmark Design School og har hatt utstillinger i inn- og utland. Mange har gått på malerkurs hos ham og oppdaget sine skjulte talenter – du kan være en av dem!

Sammen nyter vi reisens siste middag på hotellet, deler opplevelser og inntrykk og kanskje gruer oss litt til å reise hjem – det er godt å være turist i Hellas!

Dag 5: Spennende dager i Hellas nærmer seg slutten

/globalassets/europa/hellas/athen/athen-programbilder/shopping-i-athen.jpg

Et morgenbad og en god frokost er en flott start på siste dagen. Utpå formiddagen kjører vi til flyplassen, sjekker inn, handler kanskje greske delikatesser i tax-free butikken før vi går om bord. Vi lander i Oslo utpå tidlig kveld etter opplevelsesrike dager hvor Fedon har gitt oss nyttig helsefremmende kunnskap. Vi har fått masse inspirasjon om sunn og velsmakende kost som vi tar med oss hjem til hverdagen. I tillegg garanterer vi at du har latt deg begeistre av en fargerik hovedstad, mange opplevelser og inntrykk, velsmakende måltider og hyggelige medreisende.