Athen

Sommervarme, middelhavskost og fullt av opplevelser 

 • 20.10.2018
 • 5 dager
 • 13 990,-

Denne innholdsrike turen er laget eksklusivt for Stoffskifteforbundets medlemmer.

Hellas hovedstad, Athen, er verdens mest moderne antikke by med en 3000 år lang historie. Byen er vuggen for både demokrati, filosofi og moderne vitenskap. I dag opplever man her en fascinerende blanding av storslåtte greske byggverk, en moderne storby med en fargerik matkultur, spennende shopping og et pulserende uteliv. Her er kontrastene store og byens arkitektur er en herlig blanding av fordums prakt og moderne design. Og det beste av alt - det meste av bykjernen kan du oppleve til fots!

Som lege, forfatter og Norges fremste kostholdsekspert har Fedon Lindberg erfart at vår helse er tett knyttet til kosthold og levesett. Hans filosofi er at du kan få bedre helse ved å ta bevisste valg angående din livsstil. Ved å sette sammen et balansert – ikke ekstremt – kosthold som passer for din helse, din livsstil og din lommebok, vil du kunne nyte velsmakende mat – uten dårlig samvittighet.

Mange stoffskiftesykdommer er forbundet med kronisk inflammasjon (betennelse). Under turen vil du få ny kunnskap om hvordan du kan leve og spise på en måte som demper betennelser. Du får rett og slett resepten på sunnhet og nytelse.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Athen.

Program for turen

Dag 1
Direktefly fra Oslo til Athen
Dag 2
Foredrag med Fedon Lindberg, opplevelser i Athen og middag hos Fedon i Kifissia.
Dag 3
Olivenoljeseminar og matkurs med Fedon på Yoleni’s samt ettermiddagen fri
Dag 4
Akropolis og Plaka (frivillig utflukt) og middag på Lycabettushøyden
Dag 5
Spennende dager i Hellas hovedstad nærmer seg slutten

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 13.990,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Athen t/r
 • Flyavgift (kr. 950)
 • Transfer flyplass – hotell t/r
 • 4 netter i dbl. rom på Hotel Divani Palace 5*
 • 4 frokoster
 • 2 lunsjer (hvorav 1 lunsjboks)
 • 4 middager (hvorav 1 med drikke)
 • Utflukter som beskrevet i programmet 
 • Foredrag og matkurs med Fedon Lindberg
 • Olivenoljeseminar
 • Reisevert fra Stoffskifteforbundet
 • Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:

 • Enkeltrom kr 2900,-
 • Akropolis inkl. inngangspenger og lokalguide kr. 350,-

Flytider:
Oslo – Athen     07.40 – 12.25
Athen – Oslo     13.05 – 15.55

Trenger du tilslutningsfly fra andre byer og eventuelt overnatting på Gardermoen, kan vi være behjelpelig med dette.

Program

Dag 1: Direktefly fra Oslo til Athen

http://norsktur.no/globalassets/europa/athen/athen-store-bilder/plaka_athen_shutterstock_224505004.jpg

Vi møtes på Gardermoen tidlig morgen og flyr direkte til Athen med ankomst kl. 12.25. Fedon ønsker oss velkommen til «sin» by, og på vei inn til sentrum serverer han oss en smakfull matpakke i bussen. Vi sjekker inn på Hotel Divani Palace, et 5. stjerners hotell i hjertet av Athen.

På ettermiddagen blir det en felles spasertur i denne intime, men samtidig storslagne hovedstaden. Vårt hotell har en perfekt beliggenhet i gamlebyen Plaka, og herfra kan man oppleve det meste til fots. Spaserturen ender opp på en hyggelig restaurant hvor vi spiser kveldens middag.

Dag 2: Foredrag med Fedon Lindberg, opplevelser i Athen og middag hos Fedon i Kifissia.

http://norsktur.no/globalassets/europa/athen/athen-programbilder/athen_shutterstock_84415039.jpg

Etter en god frokost på hotellet går vi til Det Norske Institutt hvor Fedon presenterer fengende foredrag for oss. Kronisk Frisk – Alt henger sammen med alt. Vi skal lære hvordan maten kan gjøre oss fulle av energi, avslappet og uten smerter. Å leve sunt skal ikke være en straff og god helse har også rom for «utskeielser». Nye måter å tenke og forholde seg til mat på, kan gi oss store gevinster i livet. Så blir det foredrag om: Inflammasjonsdempende kosthold og livsstil ved stoffskiftesykdommer. 

De som etterpå har lyst, blir med oss på en gåtur i sentrum for å bli bedre kjent og etter hvert finner vi et sted hvor vi kan samles til lunsj. Du som vil utforske Athen på egenhånd får mulighet til det. Er du kunst- og kulturinteressert kan Benaki Museum anbefales. Museet har moderne kunst fra greske designere og en spennende museumsbutikk. Liker du historie anbefaler vi det nye Akropolis Museum som viser funn etter arkeologiske utgravninger. Museet har blitt kåret blant de topp 10 musèer i verden. Og Det Nasjonale Arkeologiske Museum har en imponerende samling av kunstskattene i Hellas.

Oktober måned i Athen byr på sol og varme, og det tar ikke mer enn en halv time til rivieraen med mange deilige strender. Vannet i havet er faktisk varmere i oktober enn i juni! Hvis du heller vil slappe av på stranden og bade, kan vi anbefale Vouliagmeni beach, en halvtimes busstur fra Athen. Du kan også nyte ettermiddagen i Vouliagmeni Lake Natural Spa Waters – ved en unik innsjø som så dagens lyst for millioner av år siden da taket på en stor grotte omgitt av mange varme kilder kollapset. Dette er en skjult naturskatt i et idyllisk landskap. Der kan du slappe av, bade og hygge deg i dette mineralrike termalvannet som får sin tilførsel fra varme underjordiske kilder. Her er det solstoler og alle fasiliteter.

Gled deg til kveldens middag. Fedon inviterer til et fargerikt, velsmakende og gresk måltid hjemme i sin bolig i forstaden Kifissia, kjent for grønne, blomstrende parker og historiske villaer og avenyer. Her blir det garantert god stemning og en veldig hyggelig kveld.

Dag 3: Olivenoljeseminar og matkurs med Fedon på Yoleni’s samt ettermiddagen fri

http://norsktur.no/globalassets/europa/athen/athen-programbilder/fedon-lindberg.jpg

Vi starter dagen med spasertur gjennom Athens gater til Yoleni’s. Her blir det et lærerikt og underholdende olivenoljeseminar før Fedon begynner å kokkelere for oss. Han gir oss gode ideer om greske råvarer, vi får utdelt en spennende lunsjmeny og får inspirasjon etter hvert som et velsmakende 3 retters måltid blir laget som blir dagens lunsj for oss alle. Etterpå kan vi kjøpe oljer, dressinger, krydder og greske delikatesser i Yoleni’s butikk.

Vi nordmenn liker å utforske nye steder. Sentrum av Athen er enkel å orientere seg i og stappfull av opplevelser og inntrykk. Byen er et shoppingmekka! Rundt Syntagmaplassen, på markedsgaten Monastiràki og i Kolonàki finner du alt fra antikviteter, tepper, skulpturer, smykker og motebutikker. Besøk gjerne matmarkedet Varvakios Agora og bli imponert over all den kortreiste maten som tilbys der. Kafèlivet betyr mye for grekerne – la ettermiddagstimene bare seile av sted med en god cappuccino eller et kaldt glass hvitvin. Det er deilig å være turist i Athen.

Gled deg til kveldens middag som vi spiser på en takterrasse sammen med hyggelige medreisende og med panoramautsikt til et opplyst Akropolis.

Dag 4: Akropolis og Plaka (frivillig utflukt) og middag på Lycabettushøyden

http://norsktur.no/globalassets/europa/athen/athen-store-bilder/akropolis_shutterstock_51110200.jpg

Hotellet vårt ligger like under byens stolthet Akropolis. En engasjert lokalguide tar oss med til en tidsalder hvor majestetiske byggverk var selve kjernen i tilværelsen. Etterhvert som vi vandrer oppover stier og trapper til et av verdens mest kjente byggverk er det vanskelig å ikke bli imponert og undre seg over hvordan dette var mulig å bygge. På toppen har vi en storslått utsikt av en by som spres utover landskapet så langt øyet kan se. Vi opplever også gamlebyen Plaka som ligger ved foten av Akropolis med sin pittoreske og fargerike bebyggelse, trange gater og artige trapperestauranter, et populært sted å spise lunsj både for grekere og turister. Resten av ettermiddagen er til egen disposisjon.  Kanskje en promenade i byens moderne gågate eller et ettermiddagsbad i hotellets basseng – valget er ditt.

Lycabettus-høyden troner 300 meter over havet og historien forteller at i tidligere tider var dette et fristed for ulver. Vi tar kabelbane opp til toppen og da ligger Athen for våre føtter med en 360 graders panoramautsikt. Her oppe skal vi også spise turens siste middag på den kjente restauranten Orizontes.

Dag 5: Spennende dager i Hellas hovedstad nærmer seg slutten

http://norsktur.no/globalassets/europa/athen/athen-programbilder/shopping-i-athen.jpg

Ny en god frokost, pakk kofferten og så er vi klare for å kjøre ut til flyplassen utpå formiddagen. Direktefly tilbake til Oslo hvor vi lander tidlig på ettermiddag. Vi har hatt opplevelsesrike dager hvor Fedon har gitt oss nyttig helsefremmende kunnskap. Vi har fått masse inspirasjon om sunn og velsmakende kost som vi tar med oss hjem til hverdagen. I tillegg garanter vi at du har latt deg begeistre av en fargerik hovedstad. Og kanskje har du også fått nye bekjentskaper på turen!