Costa Dorada - Kysten for livsnytere

Solrike Salou i Spania

  • 10.06.2019
  • 8 dager
  • 9 950,-

Salou har i de siste årene etablert seg som en gjenganger for solhungrige fra hele Nord-Europa, noe som gjør at den lille kystbyens befolkning øker betraktelig i sommermånedene. Salou ligger midt i hjertet av Costa Dorada, med kort avstand til flere severdigheter som Tarragona og vinregionen Priorat, den pulserende storbyen Barcelona og fjellklosteret Montserrat.

Salou nyter mer enn 300 soldager i året og har flotte strender for soltilbedelse. Byen har også et solid restauranttilbud, beregnet på lokalbefolkningen. Det er lite trolig at du finner norske flagg eller svenske “smørgossar” her, men derimot kan du få smake på alt det gode middelhavskosten har å by på.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Costa Dorada - Kysten for livsnytere.

Program for turen

Flyruten
Måltider
Hotel Sol Costa Daurada
Utflukter og aktiviteter
Utflukt til Sitges, med vingårdbesøk
Utflukt til Barcelona
Utflukt til Montserrat
PortAventura og Ferrari Land

Prisinformasjon

Turpris kr 9 950,- pr person

Prisen inkluderer:
Direktefly Oslo – Barcelona t/r med Norwegian
(mulighet for utreise fra andre flyplasser mot tillegg)
Flyavgifter kr 383,- (med forbehold om endringer)
7 netter i dobbeltrom på Hotel Sol Costa Daurada
7 frokostbuffeter
7 middagsbuffeter inkl.vann og 1 glass vin per person
Buss mellom flyplass og hotell t/r
Likeperson fra Stoffskifteforbundet
Reiseleder fra Norsk Tur 

Tillegg:
Enkeltrom kr 1500,- pr person
Tips

Frivillige utflukter
Barcelona, inkl. lunsj kr 850,- pr pers.
Montserrat, inkl. lunsj kr 790,- pr pers.
Sitges og vingård, inkl. vinsmaking kr 475,- pr pers.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Nyttig informasjon om turen

Flyruten

Vi flyr med direktefly fra Oslo til Barcelona. Avgang Gardermoen den 10.06 kl. 09.00 med landing i Barcelona kl. 12.20. Hjemreisen 17.06 flyr vi fra Barcelona kl.12.30 og lander på Gardermoen kl.15.55

Ønsker du å fly fra andre byer er vi behjelpelig med tilslutningsbilletter.

Måltider

/globalassets/diverse/diverse-bilder/maltid_shutterstock_300219482.jpg

Turprisen inkluderer frokost- og middagbuffet på hotellet. Det er også inkludert vann og 1 glass drikke til middagen.

Hotel Sol Costa Daurada

Hotellet vårt er et 4 stjerners hotell i Salou, som har de  fasiliteter som gir oss et behagelig opphold. Rommene er godt utstyrt og har balkong, og hotellet har restauranter, utendørs svømmebasseng og et velværesenter med  innendørs basseng. En lang sandstrand ut mot Middelhavet ligger kun 15 min spasertur fra hotellet.

Les mer om hotellet her

Utflukter og aktiviteter

Vår erfaring med tidligere turer er at du selv bestemmer hvilke utflukter du ønsker å være med på. Noen ønsker å oppleve mest mulig når de er på ferie, mens andre koser seg ved bassengkanten, går på shopping, opplever spennende spisesteder eller ligger på stranda. I løpet av oppholdet vil  vi tilby flere forskjellige utflukter som du kan melde deg på.

Utflukt til Sitges, med vingårdbesøk

/globalassets/europa/spania/sitges1.jpg

Vi tilbyr en tur til den sjarmerende fiskerbyen Sitges med et stopp på en kjent vingård med lang historie. Turen dit fra  Salou tar cirka en halvtime. Vingården ligger på området som en gang var «Via Augusta», eller «Romas handelsvei», veien som knyttet Roma til de viktigste middelhavsbyene. Derav navnet Avgvstvs.  Siden begynnelsen av 80-tallet har vingården produsert  vin og vineddik av ypperste kvalitet, godt kjent blant  verdens mesterkokker. Turen forsetter til Sitges hvor det blir lunsj på en hyggelig argentinsk restaurant ved havet. Sitges er en liten, men  veldig populær by. Ikke minst på grunn av sine mange strender og lange strandpromenader. Byen kan smykke seg med årlige filmfestivaler og karneval. Med sine smale gater og hvitkalkede bebyggelse, er dette den vakreste byen langs Costa Dorada. Her finner vi shopping av ypperste klasse,  en rekke kunstgallerier og dessuten et vell av restauranter og kaféer.

Utflukt til Barcelona

/globalassets/europa/barcelona/barcelona-programbilder/la-sagrada-familia_lite.jpg

Barcelona er Catalonias øyensten og ligger mindre enn en times kjøring unna Salou.  Sightseeingen passerer Plaza Espanya, konstruert for verdensutstillingen i 1929. Derfra videre til høyden Montjuic, hvor mange av anleggene fra olympiaden 1992 finnes. Etter et kort stopp her kjører vi videre til Mirador del Alcalde hvor  utsikten over hele Barcelona er helt enestående. Her kan man nyte et glass Cava vin foran en vidunderlig utsikt over hele byen! Deretter går turen videre mot Via Laietana, den store gaten som deler gamle Barcelona. Nå er vi i byens sentrum,  med Plaza Catalunya og Las Ramblas begynnelse. 

Bussen fortsetter opp Passeig de Gracia.Her ser vi noen av byens vakreste byggverk; Casa Amatller av Puig i Cadafalch, Casa Lleó Morera av Domenech i Muntaner og selvfølgelig Gaudí´s Casa Batlló og La Pedrera. Siste stopp før lunsj er på Sagrada Familia, Gaudís mest kjente bygg og uferdige kirke og Barcelonas mest kjente landemerke. Etter det kjører vi videre ned til Port Olimpico, Barcelonas havneområde, hvor det blir lunsj.  Om ettermiddagen blir det mulig å utforske byen litt på egenhånd før vi returnerer til Salou utpå ettermiddagen.

Utflukt til Montserrat

/globalassets/europa/barcelona/sitges-og-diverse-byer/montserrat_ovenfra.jpg

“Montserrat” ordrett betyr “taggede fjell (som et sagblad)” på katalansk. Navnet beskriver den særegne delen av bergformasjonen, som er synlig på lang avstand. Fjellet består av rosa konglomerat, en form av sedimentære bergarter, og er meget populær blant klatrere. Turen opp til Montserrat tar omtrent en time, og på veien kjører vi gjennom vin- og cavaregionen Pendedes. Vel fremme blir det mulighet til  å besøke det gamle klosteret hvor den berømte fargede  Madonnaen befinner seg. Er vi riktig heldige får vi høre  guttekoret som opptrer i kirken. Etter besøket blir det lunsj på restauranten Vinya Nova, før vi returnerer til hotellet vårt i Salou.

PortAventura og Ferrari Land

/globalassets/europa/spania/portaventura-salou.jpg

PortAventura er den mest besøkte fornøyelsesparken i Spania og ligger kun 15 minutters gange fra hotellet. Parken tilbyr en verden av eventyr og noe for både store og små. Du kan velge mellom 40 attraksjoner fordelt på 6 ulike verdener – Middelhavet, Polynesia, SésamoAventura, Kina, Mexico og Den ville vesten.
Les mer om PortAventura her.

I tilknytning til PortAventura ligger også Ferrari Land. Er dere glad i fart og spenning er et besøk her et must! Her kan dere blant annet få oppleve en autentisk Formel1-simulator og Europas høyeste og raskeste vertikale akselerator.
Les mer om Ferrari Land her.