Albir og Costa Blanca

- med spennende utflukter

  • 16.10.2020
  • 8 dager
  • 9 900,-

På solrike Costa Blanca er det godt å være turist. Her skal vi nyte livet i 8 dager. Det er kort vei mellom sjø og fjell, og landskapet i midten er krydret med idylliske steder og landsbyer. Her kan man nyte stillheten og tilbringe late dager på stranden eller ved bassenget, eller oppleve vibrerende storby med vakre, majestetiske bygninger av både ny og gammel dato. Velsmakende spansk mat og god drikke i kombinasjon med hyggelige medreisende og et godt klima – hva mer kan man egentlig ønske seg? Bienvenido a España!

Turinformasjon

Turpris kr 9.900,- pr person


Turprisen inkluderer:

Flyreise Oslo – Alicante t/r
Busstransfer flyplass – hotell t/r
7 netter i standard delt dbl.rom på Kaktus Hotel, Albir
7 frokoster
7 middager, inkl.1/4 flaske husets vin og vann
Likeperson fra Stoffskifteforbundet
Reiseleder fra Norsk Tur


Tillegg:
Enkeltrom kr 1900,-
Tips

Vi tar forbehold om endring av pris i forhold til valutakurs og flyavgift, endringer i program, hotell og flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Frivillige utflukter (forhåndspåmelding innen 01.september):
Alicante kr 450,- pr. pers.
Valencia kr 550,- pr. pers.
Guadalest kr 400,- pr pers.
Prisene er basert på minimum 20 deltakere

Program

Avreise: Norge – Albir

/globalassets/diverse/diverse-bilder/fly/airplane_nett.jpg

Vi flyr direkte fra Oslo til Alicante, før vi tar buss videre til Albir.

Utflukter

I løpet av oppholdet i Spania tilbyr vi flere spennende utflukter. Costa Blanca bugner av skjulte perler og velkjente steder vi varmt kan anbefale.

Albir

/globalassets/europa/spania/albir-og-costa-blanca/albir-store-bilder/albir-beach_2000px.jpg

Albir er et av de vakreste stedene på Costa Blanca. Den 600m lange stranden har blått-flagg status og langs strandpromenaden ligger det en rekke koselige restauranter som er åpne hele året. Albir-stranden ligger ved foten av Sierra Helada, og fra Faro del Albir (fyret) kan du nyte spektakulær utsikt over Peñon de Ifach-klippen i Calpe. Hver søndag er det marked i Albir, hvor du blant annet finner frisk frukt og grønnsaker fra området, samt et stort utvalg av alt fra klær, sko, smykker og mye mer. Albir har en perfekt beliggenhet på Costa Blanca, og det er hyggelig å spasere eller sykle på de flotte promenadeveiene som forbinder småbyene langs kysten. Det er også enkelt å ta seg rundt på egenhånd med buss og tog til nabobyene Altea og Benidorm.

Alicante

/globalassets/europa/spania/alicante/alicante-store-bilder/alicante_havn_shutterstock_103458080.jpg

Alicante er Costa Blancas mest autentiske storby og områdets smakfulle hovedstad med masse lokal, spansk sjarme. Det sies at denne byen er nordmennenes favoritt i Spania. Den har mye mer enn restauranter med norske menyer og sangrias! Her finnes fristende tapasbarer og kanskje pirrer nysgjerrigheten deg til å smake på mojama «havets spekeskinke» som er tørket og saltet tunfisk. Det yrende matmarked Mercado Central, som har holdt det gående helt siden 1900-tallet og som huser over 300 boder, må besøkes. Byen er også stolt av sine flotte havnepromenader og sandstrender med vaiende palmer.

Selv om byen i dag invaderes av turister, har den en 7000-årig historie. Her slo iberiske stammer seg ned, før de ble erstattet av fønikere, grekere, kartagere og romere – og alle satte sitt preg på byen og kulturen. Her kan man vandre rundt i mange dager og stadig oppdage nye perler. Noen fasineres av det kunstneriske og bohemske nabolaget Santa Cruz, mens andre fasineres av festningen Santa Barbara. Er du interessert i kunst anbefales det moderne museet MACA som ligger i gamlebyen foran den vakre basilikaen Santa Maria. Her kan man bl.a. nyte kunstverk av både Pablo Picasso og Alicante-skulptøren Eusebio Sempere. Denne dagen vil bli stappfull av opplevelser og inntrykk.

Guadalest

/globalassets/europa/spania/albir-og-costa-blanca/albir-store-bilder/guadalest-el-castell-de-guadalest-2000px.jpg

Dagens busstur tar oss gjennom grønnkledde fjellområder og daler, og vi stopper underveis for å beundre den fantastiske utsikten over Guadalest og fjellene omkring. Guadalest ligger 595 m.o.h og her bor det kun 200 innbyggere. Dette er en ekte spansk pueblo hvor innbyggerne tar det med ro og nyter livet. Byen ble i sin tid bygget av maurene som hadde kommet hit fra Afrika og var kjent som flinke håndverkere.  De fleste spanske landsbyer har sine spesialiteter og i denne lille landsbyen er de stolte av sin deilige Moscatelvin og den berømte lokale nisperoshonningen. Vi vandrer rundt på steinbelagte gater, innom et eller annet smug, fristes av små lokale kafeer og imponeres av at de til og med har museer i denne lille byen. Landsbyens kvinner lager håndarbeider som selges i små håndverksbutikker og alle puebloer med respekt for seg selv har et utvalg av spansk keramikk. En rolig og avslappende utflukt hvor vi på turen også vil bli bedre kjent med landskapet i denne delen av Spania. 

Valencia

/globalassets/europa/spania/valencia/valencia-store-bilder/valencia---utsikt-over-havna_2000px.jpg

Valencia er Spanias 3. største byer og er omkranset av landets mest produktive jordbruksområder, hvor det dyrkes appelsiner, ris, oliven og druer. Byen kalles ofte «den bortgjemt perle». Her finnes kunst, arkitektur og gastronomi i verdensklasse. Den kompakte og sjarmerende gamlebyen byr på bugnende mathaller med produkter i alle regnbuens farger og et yrende folkeliv. I utkanten av byen ligger kanskje Spanias mest imponerende byggverk av nyere dato – den berømte Vitenskapsparken. Skapt av den spanske arkitekt Santiago Calatrava fremstår dette området som noe helt unikt. Her stopper vi slik at du kan forevige de spesielle bygningene på mobilkameraet ditt. Bilder vil du nok også ta når vi besøker gamlebyen med sin storslagne katedral, rådhuset og «Lonja de la Seda», den gamle silkebørsen hvor det ble solgt silke på 1400-tallet. Viste du at paellaen så dagens lys her i Valencia? Kanskje er dette retten du har lyst til å prøve når du i løpet av dagen skal bestille lunsjen din. Utpå ettermiddagen kjører bussen oss tilbake til Albir.

Hjemreise: Albir – Norge

Vi flyr med direktefly fra Alicante til Oslo