Sorrentohalvøya

Bli med Stoffskifteforbundet og lege Lars Omdal til Sorrento!

  • 19.10.2020
  • 5 dager
  • 12 500,-

Che bello! sier italienerne når de kommer på feriebesøk og skuer ut over Sorrentobukten. Det samme kan vi si når vi tar turen til Italia og halvøya langt syd, som siden romertiden har vært høyt elsket for sitt klima, sin gode vin, oliven og sitrusfrukter. Vår base på den sagnomsuste Amalfikysten er Sorrento, og vi skal bruke dagene til små og store opplevelser og bli fascinert av kjente steder som Positano, Amalfi og Capri. Hele Sorrentohalvøya er helt unikt med frodig landskap, stupbratte klipper og fascinerende landsbyer. Underveis vil det bli foredrag av lege Lars Omdal. Han sitter i faglig råd i Stoffskifteforbundet og har de 10 siste årene hatt legepraksis på Balderklinikken. Her har de en helhetlig og naturlig fokusert tilnærming til helse, plager og sykdommer. I tillegg til medisinstudier ved UiO, har han også tatt utdannelse innen funksjonell medisin, miljø- og ernæringsmedisin, og akupunktur.   Les programmet vårt – vi har krydret turen med masse spennende innhold, og vi gleder oss til å ønske dere velkommen på tur!

Turinformasjon

Turpris kr 11 900,- per person
Pluss flyavgift kr 600,- (med forbehold om endring)
Total turpris kr 12 500,- per person


Turprisen inkluderer:

Direktefly Oslo - Napoli t/r
1 innsjekket bagasje
4 netter i dobbeltrom på hotell Ziteresa i Sorrento
4 frokoster
3 lunsjer
4 middager
Utflukter som beskrevet i programmet
Foredrag med lege Lars Omdal
Likeperson fra Stoffskifteforbundet
Reiseleder fra Norsk Tur

Flytider:

Utreise
Gardermoen – Napoli                07.40 – 13.00

Retur
Napoli – Gardermoen                14.00 – 17.35

Tillegg:
Enkeltrom kr 1 500,-
Frivillig utflukt til Capri kr 990,- per person (inkl. buss, båt, guide og minibuss)
Utvidet opphold (16. – 19.10.) kr 2 400,- per person (inkludert 3 netter i dobbeltrom samt transport fra flyplass)

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, hotell, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Frivillig utflukt og utvidet opphold er bindende. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring.

 

Program

Dag 1: Norge – Sorrento

/globalassets/europa/italia/amalfikysten-store-bilder/amalfikysten.jpg

Vi flyr fra Oslo direkte til Napoli om morgenen, og på flyplassen står bussen står klar til å frakte oss sørover. Vi vil se at landskapet som møter oss er dramatisk og fascinerende, med azurblått hav, maleriske småbyer, stupbratte fjellsider og frodige daler. I dette behagelige klimaet trives sitroner, oliven og druer godt. Underveis gjør vi et stopp hvor vi spiser en felles lunsj. Deretter sjekker vi inn på vårt hotell i Sorrento. Det ligger sentralt til, og herfra er det kort vei til mange av byens koselige gater. Etter innsjekk er det kanskje noen som vil være med og strekke litt på bena sammen med reiseleder. Vi vandrer sammen gjennom denne intime og oversiktlige byen hvor det er lett å orientere seg på egenhånd. Man blir fort betatt av de trange gatene og de spennende butikkene som ligger tett i tett i byens gågate og det pulserende torvet. Sorrento ligger på kanten av en bratt klippekyst, og utsikten herfra ga inspirasjon til Ibsen da han skrev ”Et Dukkehjem” og ”Peer Gynt”.  Vi møtes til felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

Dag 2: Amalfi-kysten

/globalassets/europa/italia/amalfikysten-programbilder/amalfi.jpg

Veien til Positano er delvis omkranset av appelsin- og olivenlunder, og bussen snor seg rundt klipper og utspring langs den stupbratte kysten. Først stopp denne dagen er Positano, omtalt som ”Italias St. Tropez”. Den tidligere fiskerlandsbyen er i dag et av de mest eksklusive feriestedene langs kysten her, noe som først og fremst skyldes den idylliske beliggenheten. Med minibusser kjøres vi nesten helt ned til sentrum, og idet vi går det siste stykket ned til stranden, ser vi hvordan panoramaet åpner seg foran oss. Dette må være definisjonen av ordet «vakkert»! I de trange gatene ligger hyggelige kafeer og mange artige nisjebutikker som nok vil friste. Positano er kjent for sin flotte klesmote, med kjoler og bluser dekorert med blonder og broderier. Vi vet at mange vil benytte kamera flittig her for å forevige fiskebåter på stranden og små hus som danner en fargerik mosaikk oppover den bratte åssiden. Herfra tar vi båt videre til Amalfi. Det sies at for Amalfis borgere som kommer til himmelen blir dommedag en helt vanlig dag: De er allerede i paradis! Det blir litt tid på egenhånd, blant annet for å beundre St. Andreaskatedralen, oppkalt etter byens skytshelgen, før vi samles til dagens lunsj. Kjøreturen videre er spektakulær. Hårnålssvinger tar oss sakte, men sikkert til toppen av åskammen, og denne kjøreturen er virkelig et minne for livet. Vi kjører igjennom flere små landsbyer før vi er tilbake i Sorrento. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 3: Capri (frivillig utflukt)

/globalassets/europa/italia/amalfikysten-store-bilder/capri_shutterstock_178031072_nett.jpg

”Det var på Capri jeg så henne komme”. I dag kan du velge å slappe av i Sorrento eller bli med på en frivillig utflukt til denne berømte øya som mange har drømt om å besøke, i alle fall en gang i løpet av livet. Vi tar båt fra havna i Sorrento, og når får du anledning til å se Sorrento fra sjøsiden – et vakkert syn. Etter en halvtime ankommer vi Marina Grande – Capris travle havn. Her går vi om bord i minibusser som på smale veier snor seg oppover til toppen av øya, hvor byen Anacapri ligger. Hvitkalkede hus, brolagte gater og skyggefulle hvileplasser ønsker oss velkommen. I byen ligger en liten kirke med en fantastisk gulvmosaikk, og kanskje noen har lyst til å avlegge et besøk i Munthes villa. Vi anbefaler også stolheisen opp til øyas høyeste punkt – en artig og annerledes sightseeingtur hvor vi svever over landskapet og har utsikt utover Napolibukta. I Anacapri vil det ikke være noe problem å finne seg et sted å spise dagens lunsj, som er på egenhånd i dag. Etter hvert drar vi videre ned til midten av øya, hvor Capri by befinner seg. Her finnes eksklusive forretninger i skjønn forening med populære suvenirbutikker i de trange gatene rundt byens sentrum, Piazza Umberto. På Piazzettaen kan du sitte og nyte en espresso eller en kald drink mens du ser og blir sett. Utpå ettermiddagen kjører minibusser oss tilbake til Marina Grande og båttur tilbake til Sorrento.Vi møtes til felles middag om kvelden.

.

Dag 4: Bondegårdsbesøk

/globalassets/diverse/mat-bilder/mozzarella-tomato-basil-cheese-fresh-mozzarella.jpg

I dag skal vi ta turen opp i fjellene, bak Sorrento, og besøke en koselig bondegård som produserer mozzarella ost, sitronlikøren limoncella og andre råvarer som er spesialiteter fra Sorrento. Det blir en omvisning på gården for å se hvordan ting fungerer, og vi vil selvfølgelig også få noen smakebiter. Dagens lunsj skal vi lage selv, med god hjelp fra gårdens egen kjøkkensjef. Det er pasta med forskjellige sauser som står på menyen. Retur til hotellet etter lunsj. Ettermiddagen er på egenhånd; Rusle ned til sentrum, finne en benk og kikk på folkelivet. Stikk innom en kirke for å beundre arkitektur og malerier og bruk den tiden du trenger i byens mange butikker. Sko, vesker, klær, keramikk – butikkene bugner med spennende varer. Besøk en av de mange butikkene spesialisert på intarsia, og bli imponert av denne møbelkunsten. Kjøp en cappuccino og bare nyt atmosfæren! Om kvelden samles vi til reisens siste middag, deler opplevelser og inntrykk og kanskje gruer oss litt til å reise hjem – det er alltid godt å være turist og leve det gode liv i Italia!

Dag 5: Hjemreise

Mange dager med storslagne og nære opplevelser nærmer seg slutten. Om formiddagen sier vi farvel til Sorrento og kjører tilbake til Napoli hvor flyet går direkte til Oslo. Kofferten er garantert litt tyngre enn da vi dro, og den inneholder kanskje noen smakfulle minner fra turen.