SYD-ENGLAND

- Fra Downton Abbey til Dovers klipper

  • 26.08.2018
  • 7 dager
  • 15 725,-
Bli med på en tur der du kan oppleve noe av det beste som det sydlige England kan tilby. Variert landskap fra dryppstenshulene i Cheddar til de hvite klippene ved Dover. Det er her i ”Englands hage” at vi finner det virkelige England, med staselige slott og herregårder, maleriske landsbyer bortgjemt mellom grønne åser og eldgamle løvtrær. Bli med til byene Salisbury og Canterbury, som begge har en spesiell plass i Engelskmennenes hjerter med sine vakre katedraler og flotte middelalderbygninger. På utfluktene vil vi få oppleve både forhistoriske kulturminner på Stonehenge, et dypdykk i romernes kurby Bath, historiske skipsverft og underjordiske sykehus fra krigens dager samt slottet der den populære tv-serien Downton Abbey spilt inn. 
Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til SYD-ENGLAND.

Program for turen

Dag 1
Kragerø/Bamble – London/Salisbury
Dag 2
Highclare Castle, alias Downton Abbey (frivillig utflukt)
Dag 3
Cheddar Gorge og Bath
Dag 4
Fra Salisbury til Kent og Canterbury
Dag 5
Chatham – engelsk sjøfartshistorie
Dag 6
Humle og vin, krigstunneler og hvite klipper
Dag 7
Royal Tunbridge Wells og hjemreise

Priser

Prisinformasjon
Turpris kr 14 850,- pr person
Pluss flyavgift kr 875,-
Totalt kr 15 725,-

Turprisen inkluderer:
Buss fra Kragerø og Bamble til Gardermoen t/r
Flyreise Oslo - London t/r
Bagasje
6 netter på hotell i dobbeltrom
6 frokoster
2 lunsjer (2-retter)
6 middager (3-retters)
Buss til alle utflukter
Utflukter iflg. programmet
Inngang til Cheddar Gorge, romerske bad i Bath, Stone-
henge, Chatham Dockyards, Wartime Tunnels, Dover Castle
Tips
Reiseleder fra Norsk Tur
Tillegg:
Enkeltrom kr 2000,-
Drikke til måltidene
Frivillig utflukt med Afternoon Tea på Highclare Castle (Downton Abbey)
kr 650,- per person

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, flytider, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Dagsprogram

Dag 1: Kragerø/Bamble – London/Salisbury

/globalassets/europa/cornwall-og-sor-england/cornwall-programbilder/salisbury-katedral_shutterstock.jpg
Det blir felles busstransport fra Kragerø/Bamble til Gardermoen, der vi tar fly til London om formiddagen. Vi starter vårt England-opphold med en tur vestover mot den sjarmerende byen Salisbury med sin kjente gotiske katedral som kan skilte med Englands høyeste spir. Salisbury blir vårt tilholdssted de første 3 nettene.

Dag 2: Highclare Castle, alias Downton Abbey (frivillig utflukt)

/globalassets/europa/cornwall-og-sor-england/cornwall-programbilder/highclere_castle_today.jpg
Denne dagen har du en mulighet til å utforske Salisbury nærmere, eller du kan bli med oss på en utflukt til Highclare Castle. Det er her tv-serien Downton Abbey har blitt spilt inn, og nysgjerrige fans fra hele verden kommer hit for å gå i skuespillernes fotspor. I løpet av besøket på slottet får vi et innblikk i dagliglivet til lord og lady Carnarvon som eier og drifter slottet i dag. Bli med og utforsk den fascinerende historien til slottet, se rommene fra tv-serien og ta en spasertur i den imponerende slottsparken. Slottet rommer også en egyptisk utstilling med skatter fra Tutankhamons grav. Etter slottsbesøket får vi servert en erkebritisk Afternoon tea. Kvelden tilbringes i Salisbury.

Dag 3: Cheddar Gorge og Bath

/globalassets/europa/cornwall-og-sor-england/cornwall-programbilder/cheddar_cheese_shutterstock.jpg
I dag setter vi kursen nordover mot den ærverdige kurbyen Bath. Underveis stopper vi i Cheddar, opprinnelsesstedet for 
den berømte osten med samme navn. Vi besøker de spek
takulære grottene ved Cheddar Gorge. Utpå formiddagen 
ankommer vi Bath. Visste du at Bath tjente som kursted og 
badeby for romerske soldater for et par tusen år siden? Det 
er lett å se hvorfor dette er den eneste byen i Storbritannia 
hvor hele bykjernen er hedret med en plass på UNESCOs 
verdensarvliste. Vi besøker de romerske ruinene som ligger 
i hjertet av byen. Det er fascinerende å stå ved det 2000 år 
gamle, godt bevarte bassenganlegget og fornemme varmen 
fra det rykende vannet idet du blir tatt med på en interaktiv 
tidsreise tilbake i tid. Tilbake i Salisbury mot kvelden.

Dag 4: Fra Salisbury til Kent og Canterbury

/globalassets/europa/cornwall-og-sor-england/cornwall-programbilder/stonehenge_fotolia.jpg
Vi sjekker ut av hotellet og starter dagen med en levende historietime ved Stonehenge. Den imponerende steinsirkelen er det mest kjente forhistoriske monumentet i Europa, og teoriene rundt bruken av området er mange og fascinerende. Så går turen videre østover gjennom nydelig landskap med duvende åskammer og åpne enger. Vi ankommer middelalderbyen Canterbury, som skal være vår base de neste 3
nettene. Komplett med bymur og en av Englands største katedraler, omgitt av gater med vakre og velstelte bindingsverkshus, en by som har spilt en stor rolle i Englands historie. I flere århundrer var den landets religiøse senter. Hit kom pilegrimene vandrende fra hele landet til stedet de 
Englands mest kjente helgen ble myrdet, akkurat som våre 
forfedre dro til Olav den helliges grav i Trondheim. Et besøk
i katedralen formidler noe av betydningen den har hatt og fortsatt har, for landet. Ellers er det mye å se og oppleve i Canterbury. Byen er spill levende, med butikker, koselige vertshus og gateartister som underholder mellom bordene på de mange uterestaurantene.

Dag 5: Chatham – engelsk sjøfartshistorie

/globalassets/europa/cornwall-og-sor-england/cornwall-store-bilder/strandnellik_shutterstock.jpg
En helt annen side av Englands historie vil vi oppleve når vi besøker ”Chatham Historic Dockyard”, som ligger der elva Medway munner ut i Themsen. Byen har en strategisk plassering på veien mellom Dover og London. Her ble mange av Englands berømte skip bygget og vedlikeholdt. Området er blitt til et utrolig artig opplevelsessenter der man kan se hvordan Lord Nelsons ”Victory” ble til. Man kan besøke de mange verkstedene og den over 400 meter lange reperbanen: Her lages tau mens vi ser på! Fra ubåter til moderne redningsbåter – her er mye å se. En kort busstur bringer oss rundt neste elveslyng til nabobyen Rochester, der gågata, slottet eller katedralen venter! Her bodde dikteren Charles Dickens, og handlingen i flere av hans romaner foregår her. Herfra er det ikke langt til en gård der vi kan få
se hvordan humle blir til råvare for ølbrygging.

Dag 6: Humle og vin, krigstunneler og hvite klipper

/globalassets/europa/cornwall-og-sor-england/cornwall-store-bilder/white-cliffs-beach1.jpg
På dagens rundtur skal du få se det virkelige England, som ikke finnes i byenes travle gater. Prektige slott, koselige småbyer, landeveier som søvnige grønne ganger, landsbyer som tatt ut av en gammel bildebok, men også minner om en bitter kamp for å forsvare dette landet. Det er noe av det vi vil oppleve på dagens tur, som bringer oss helt ut til ”The White Cliffs of Dover” og sydkysten. Her skal vi besøke de hemmelige ”War Time Tunnels”. Det omfattende nettverket av ganger og underjordiske rom inne i klippene huset både hospital og kommandosentral under 2. verdenskrig. Herfra ledet Churchill Operation Dynamo som vi skal få høre om. Fra toppen av festningen kan vi skue langt utover kysten og havet, i klart vær helt til kontinentet. Veien videre følger kysten sørover mot Rye. Her blir det lunsj og tid til å ta en spasertur i denne pittoreske byen før vi vender nesen tilbake mot Canterbury. Overalt møter vi de særegne ”oast houses” med sine spisstak med hvit ”hette”. Her blir humlen tørket før den leveres til de mange bryggeriene i området. Utrolig nok finnes også flere vingårder i dette frodige området som har et spesielt gunstig klima. Kveldens middag blir servert på en av byens mange gode restauranter.

Dag 7: Royal Tunbridge Wells og hjemreise

/globalassets/europa/cornwall-og-sor-england/cornwall-programbilder/the-pantiles-royal-tunbridge-wells-ca-1895-1200px.jpg
Vi forlater Canterbury denne morgenen. På vei til flyplassen avlegger vi et besøk i Royal Tunbridge Wells, en bildebokby som ble kjent som kurbad på slutten av 1700-tallet. Hit kom de rike og vakre ”to take the waters”. I dag er det ikke som spa byen er kjent, men som et ikon av en erketypisk, konservativ engelsk by med «british flair». Vi tar en spasertur på ”The Pantiles”, den historiske promenaden og tar en titt på badehuset med den helsebringende brønnen og de vakre majestetiske kolonnadene som preger byen. Vi skjønner raskt hvorfor medlemmer av det britiske kongehuset og andre prominente navn har søkt hit for inspirasjon og velvære. Så går vi ombord i bussen og kjører til flyplassen. Og etter et par timers flytur lander vi igjen i Norge. Buss tilbake til Bamble og Kragerø.