Nyttige opplysninger

Cruise fra Dubai

Alkohol: Alkoholholdige drikker kan kjøpes i alle barer og restauranter om bord. Alkoholholdige drikker kan ikke tas med om bord for personlig forbruk. Flasker som bringes om bord vil bli lagret og levert til din lugar siste cruisekveld.

Bagasje: Vi gjør oppmerksom på at flyselskapenes bagasjeregler varierer. Kontakt din turoperatør ved behov for nærmere informasjon om bagasjeregler.

Bekledning: Uformelt antrekk er anbefalt til daglig ombord og til utflukter. På galla og selskapskveld anbefales mer formelt antrekk som mørk dress for menn og aftenkjole for kvinner. For informal kvelder anbefaler vi uformell kjole for kvinner og jakke for menn. Ved besøk i moskeer må langbukse/skjørt ned til anklene brukes samt langarmet genser og sjal til hodet for kvinner.

Butikker: Det er egen Duty & Tax free butikker om bord som selger klær, parfyme, smykker, film og fotoutstyr, sigaretter og alkohol. Skipet har også frisør og skjønnhets-salong, sauna og massasje, treningsfasiliteter, vaskeri og foto service.

Cruise Card: Valutaen om bord er EURO. Alle skipene har et kontantfritt system, Cruise Card. Det blir satt opp en Cruise Card konto i ditt navn som må sikres med et godkjent kreditt- eller debetkort (Diners International, Discovery og elektroniske kort godtas ikke) og dette kortet belastes automatisk ved innkjøp om bord. Siste cruisedag blir det levert en spesifisert avregning av kontoen til lugaren, slik at du selv kan kontrollere beløpene. Skal du handle ombord etter dette, enten drikkevarer eller annet må dette betales kontant i EURO. Det er derfor lurt å forsikre seg om at du har kontanter til dette formålet siste dagen av cruiset.

Daglig program: Hver kveld vil neste dags detaljerte program leveres på lugaren. Det inneholder informasjon om aktiviteter om bord og underholdning.

Drikkevann: Du bør ikke drikke kranvannet om bord. Mineralvann kan kjøpes flere steder på skipet.

Elektrisitet: Strømstyrken er 110/220 volt.

Helse: Skipene er ikke utstyrt med spesialiserte lugarer/utstyr/medisinsk assistanse. Men skipet har lege og medisinsk personell som er i stand til å behandle mindre skader.

Internett: Det er internettmuligheter ombord men det kan være begrenset tilgang pga internasjonale farvann. Takster i henhold til MSC satser.

Maten: Alle måltider ombord er inkludert i prisen. Det er matservering tilgjengelig 24 timer i døgnet. Gruppen spiser felles middag hver kveld.

Ombordstigning: Ombordstigning starter ca tre timer før avreisetidspunktet som står skrevet i din cruise billett. Innsjekk stenger 1 time før avgang.

Pass: Alle passasjerer må ha gyldig pass. For å unngå eventuelle problemer, anbefaler vi at du tar med deg en kopi av passet på reisen i tillegg til originalpasset, og tar denne kopien med deg hver gang du forlater skipet. Enkelte havnemyndigheter kan iblant kreve at du viser legitimasjon med foto når du forlater skipet i løpet av cruiset. Vi anbefaler også å ta kopi av forsikringsbevis og -vilkår og legge dette i kofferten. Dette sparer mye ergrelse og tid i tilfelle tyveri. Nødpass (orange farge) aksepteres ikke som innreisedokument.
VIKTIG: Man kan bli nektet innreise dersom man har et israelsk visa/stempel i passet. Vi anbefaler å anskaffe nytt pass hvis dette er tilfelle.

Sigarettrøyk: Alle skip har dedikerte røykeområder.

Solstoler: Alle kan bruke de solstolene som finnes uten avgift. Det finnes badelaken ved bassengene og de skal etterlates der etter bruk.

Sykdom: Helsetjenesten om bord er bemannet av lege og sykepleier. Du må betale for helsetjenester og behandling, og det anbefales derfor å ha tilstrekkelig reiseforsikring.

Tax-free: Følgende kan tas tollfritt hjem: 1 liter sprit, 1,5 liter vin/hetvin og 2 liter øl eller 3 liter vin/hetvin og 2 liter øl. Én kartong sigaretter eller 5 pk. tobakk. Man kan handle tollfritt ved ankomst til Norge mot å vise gjenparten av ombordstigningskortet. Ytterligere info finnes på: www.avinor.no/avinor/bagasjeoginnsjekking

Telefon: Ringer man hjem, slås 00 47 (for Norge) - deretter det ønskede nummer i Norge. Dersom du bruker mobiltelefon i utlandet, kan denne brukes på vanlig måte. For mobildekning i Midtøsten og kontant-abonnement anbefaler vi at du kontakter din telefon- leverandør direkte for oppdatert informasjon.

Tidsforskjell: Klokken stilles tre timer frem ved ankomst.

Tips: Ved endt cruise er det internasjonal kotyme å tipse restaurant og lugar besetning som takk for god service. Dette er en obligatorisk serviceavgift/tips. Daglig tips er € 8,5 for voksen og halv pris for barn, og ved endt cruise vil totalsummen automatisk trekkes fra din endelige regning. Det er også vanlig å gå litt tips til bussjåførene og lokalguider.

Utflukter: Et fullt program med utflukter i land kan kjøpes om bord, og alle utflukter er frivillige. Det er begrenset antall plasser, så bør bestilles tidlig på turen.

Vaksiner: Vi viser til vaksineklinikken eller ditt lokale helsesenter for oppdatert informasjon om dette.

Visum: Visum er ikke nødvendig for norske statsborgere. Reisende med andre statsborgerskap må selv sjekke om visum er nødvendig.

Verdisaker: Safe er tilgjengelig i alle lugarer. Rederiet tar ikke ansvar for mistet eller tap av penger eller verdisaker lagret på lugaren, i bagasjen eller forlatt uten tilsyn.