Budapest

BUDAPEST

med en fantastisk Andrea Bocelli-konsert

  • 14.11.2019
  • 5 dager
  • 9 950,-

Den verdenskjente tenoren, operasangeren og multiinstrumentalisten Andrea Bocelli skal i løpet av 2019 og 2020 holde ca 36 konserter rundt om i verden. Vi er så heldige at vi har fått tak i 30 billetter til en av konsertene som han skal holde i det som er kjent som en av Europas vakreste hovedsteder, Budapest. Papp Laszlo Sport Arena har plass til 12 500 tilskuere så dette blir nok en fantastisk og minneverdig opplevelse! Men det er også selve byen Budapest, den var tidligere en av Europas virkelig storslåtte byer, rik på historie og drama. De siste årene er mye av glansen fra denne tiden gjenskapt, og Ungarns hovedstad er igjen et fantastisk reisemål. Flere vakre broer krysser elven Donau der den flyter bedagelig gjennom byen og deler den i to – Buda i høyden og Pest på sletten.

Denne turen blir du med på, ikke sant?

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Budapest.

Program for turen

Dag 1
Trøgstad – Budapest
Dag 2
Bli bedre kjent med Budapest
Dag 3
Kunstnerbyen Szentendre (frivillig utflukt)
Dag 4
Andrea Bocelli in concert!
Dag 5
Hjemreise

TurinformasjonTurpris kr. 9950,- per person

Inkludert i turpris:
Buss Trøgstad – Gardermoen tur/retur
Fly Gardermoen – Budapest tur/retur
Flyavgifter (med forbehold om endringer)
Busstransport i henhold til program
4 netter i dobbeltrom på 4* hotell
4 frokoster
1 lunsj (dag to)
2 middager på hotellet
1 middag på Sir Lancelot inkludert
Underholdning og drikke
Sightseeing i Budapest
Konsert med Andrea Bocelli
Tips
Bankvert fra Trøgstad Sparebank
Reiseleder/guide fra Norsk Tur


Tillegg:
Enkeltrom kr. 1500,-
Frivillig utflukt til Szentendre kr. 600,-
Inkludert lunsj med drikke
Frivillig middagscruise inkludert drikke kr. 850,-
(bindende forhåndspåmelding til begge utflukter)

Flytider:
Gardermoen – Budapest 10.45 – 13.05
Budapest – Gardermoen 13.45 – 16.15

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Program

Dag 1: Trøgstad – Budapest

Det blir buss fra banken til Gardermoen. Så flyr vi direkte med Norwegian til Budapest. Ved ankomst blir det busstransport til vårt hotell som ligger sentralt til i byen, i gåavstand til butikker, restauranter og flere av byens severdigheter. Når vi har sjekket inn på hotellet, kan de som ønsker bli med på en «bli kjent runde» til fots sammen med reiselederen. Den store markedshallen som byen er kjent for ligger bare en kort spasertur fra hotellet vårt. Der kan man kjøpe alt fra gåseleverpate til russisk kaviar, gode spekepølser, håndarbeider osv. Om kvelden møtes vi til felles middag.

/globalassets/europa/budapest/budapest-store-bilder/budapest-utca-street.jpg

Dag 2: Bli bedre kjent med Budapest

/globalassets/europa/budapest/budapest-store-bilder/budapest-statuer-torg.jpg

Etter en deilig frokost gjør vi oss klare for en rundtur i Budapest sammen med vår lokale guide. Første stopp er Gellerthøyden med det gamle Citadellet. Utsikten herfra er absolutt verdt å ta med seg. Budasiden byr på imponerende byggverk som Matthiaskirken, Slottet, Fiskerbastionen og Gellertbadet. På Pestsiden, den «flate» delen av byen møter vi et myldrende gateliv og brede boulevarder og den imponerende Parlamentsbygningen. På Helteplassen finner vi hele Ungarns historie samlet i monumentet med statuer av ungarske herskere og historiske personligheter. I denne bydelen ligger også Operaen, som har en sentral rolle i landets rike musikkliv. Vi spiser felles lunsj underveis, og så blir det tid til å utforske byen på egenhånd.

Frivillig middagscruise, Opplev Budapest «by night»
Om kvelden kan du bli med på et av de hyggelige middagscruisene de har på Donau. Mens du spiser en deilig middag akkompagnert av levende musikk om bord, får du også «servert» Budapest by night, en flott opplevelse med alle majestetiske bygninger i flom belysning, dette kan absolutt anbefales!

Dag 3: Kunstnerbyen Szentendre (frivillig utflukt)

/globalassets/europa/budapest/budapest-programbilder/szentendre---budapest---hungary.jpg

En liten times kjøretur utenfor Budapest ligger Szentendre, en pittoresk kunstnerby som har en helt annen kultur og byggestil enn resten av Ungarn. Et minne fra når serberne var i Ungarn. Etter sightseeing fra guiden vår blir det god tid til å gjøre seg kjent i de små gatene som er fylt med gallerier, museer og små butikker. I «Vinlabyrinten», en gammel vinkjeller som i dag huser et vinmuseum, kan de som har lyst få en vinsmaking og en forklaring på de forskjellige ulike vindistriktene som man finner i Ungarn. Vi kan også anbefale et besøk på byens berømte marsipan museum, hvor man kan få smake på marsipanen de lager der. Vi spiser lunsj sammen før vi kjører tilbake til Budapest på ettermiddagen. Middagen i kveld blir en festlig opplevelse. Vi skal spise på middelalderrestauranten Sir Lancelot. Den er en av de mest populære restaurantene i Budapest. Her får du servert middelaldermat i rause porsjoner. Med kun kniv og skje til bestikk og i ekte middelaldersk ånd, er det fritt fram for å spise med fingrene. Restaurantens tema er godt gjennomført, ikke bare kulinarisk, men også i innredning og underholdning. Vinen blir servert i leirkrukker og her kan du oppleve flammeslukere, magedansere og sverdkamper.

Dag 4: Andrea Bocelli in concert!

/globalassets/europa/toscana/toscana-store-bilder/andrea-bocelli/andrea-bocelli-il-1400x534.jpg.jpg

Formiddagen er på egenhånd, og guiden vår kan komme med tips og råd til hva dere kan fylle dagen med. Noen vil kanskje tilbake til noen av stedene vi har besøkt før, som Fiskerbastionen eller Gellerthøyden. Andre vil kanskje besøke ett av termal-badene som finnes i byen.  Vi kan anbefale Szecheny som er et av de største i Europa. Selve bygget er i vakker ny-barokk stil, og de tre bassengene ute er flotte uansett vær. Inne i bygningen er det flere små bad som har helbredende virkning.

Vi spiser en tidlig middag sammen, og så er tiden kommet til at bussen skal frakte oss til Papp Laszlo Sport Arena som ligger ca fem kilometer fra hotellet. Det er her Andrea Bocelli skal holde sin populære konsert. Mannen som ble blind som 12-åring, og egentlig er utdannet advokat, kommer nok til å trollbinde oss fra første stund med sin praktfulle stemme. Han har solgt over sytti millioner album på verdensbasis, og fikk i 2010 sin egen stjerne på Hollywoods Walk of Fame. Vi får håpe at vi får høre hans signatursang «Con te Partirò» som han er så kjent for. En flott konsertopplevelse blir det nok uansett! Retur til hotellet etter konserten.

Dag 5: Hjemreise

/globalassets/europa/budapest/budapest-store-bilder/budapest-bro.jpg

Flotte dager hvor vi har blitt kjent med denne vakre byen, og fått en uforglemmelig kulturopplevelse i tillegg, er ved veis ende. Bussen kjører oss etterhvert til flyplassen, og så flyr vi direkte fra Budapest til Gardermoen. Herfra blir det transport videre til Trøgstad.