Cruise på Douro

Elvecruise fra Portugal til Spania
30. september – 7. oktober 2015

  • 30.09.2015
  • 8 dager
  • 19 850,-

Finnes det en mer behagelig måte å reise på enn å seile på en elv som renner rolig gjennom et variert og frodig landskap? Fra Atlanterhavet i vest og inn i Portugals indre, får vi hver dag oppleve nye steder, se vakker natur og stifte bekjentskap med hvordan livet artet seg i riktig gammel tid og slik det leves i dag. Uforstyrret av motordur om natten og i rolig seilas om dagen, kan cruiset nytes, enten vi sitter i restauranten og koser oss med maten eller sitter i en stol på øverste dekk. Med bar, salong, utvendige lugarer og god mat og drikke, ligger forholdene til rette for en uke hvor vi virkelig kan glede oss over livet!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Cruise på Douro.

Program for turen

Dag 1
Norge – Porto
Dag 2
Porto
Dag 3
Porto – Regua
Dag 4
Solar de Mateus og Vega de Teron
Dag 5
Salamanca
Dag 6
Ferradosa - Pinhao
Dag 7
Pinhao – Lamego – Porto
Dag 8
Porto og hjemreise

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 18 000,- p.p. i dbl utvendig lugar

Pluss flyskatt kr 1850,- (med forbehold om endring)
Totalpris kr 19 850,- p.p.

Inkludert i turprisen:
Flyreise Stavanger - Porto t/r
Busstransport fra flyplassen til skipet t/r
7 netter på MS Fernao de Magalhaes i dbl utv. lugar
Alle måltider (frokost, lunsj og middag om bord)
Drikke til inkluderte måltider
Havneavgifter
Utflukter som beskrevet i programmet
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Lugar mellomdekk kr 1300,- p.p. Lugar øvre dekk kr 1700,- p.p. Enkellugar: på forespørsel
Tips
Øvrige frivillige utflukter

Påmeldingsfrist: 1. november 2014 Begrenset antall plasser

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Dagsprogram

Dag 1: Norge – Porto

http://norsktur.no/globalassets/europa/cruise-pa-douro/douro-programbilder/cruiseship_douro_jose_manuel.jpg

Fra Sola flyr vi med rutefly via Frankfurt til Porto. Cruiseskipet MS Fernao de Magalhaes skal være vårt hjem den neste uken. Når kvelden kommer, står middagsbordet dekket og vi samles rundt god mat og drikke. Skipet blir liggende ved Porto over natten, og om kvelden kan de som ønsker det melde seg på «Porto by night» om bord.

Dag 2: Porto

http://norsktur.no/globalassets/europa/cruise-pa-douro/douro-programbilder/porto_vinbaater_fotolia.jpg

I dag skal vi bli bedre kjent med Porto. Byen ligger på de steile skrentene ved elvenes utløp i Atlanterhavet, noe som gjennom tidene har dannet et historisk og vakker ramme rundt elvens møter ved havet. Byen imponerer med sine vakre bygninger og er i dag mest kjent for sin portvin og vidstrakte vinmarker. I tillegg til en sightseeingtur i Porto, vil det også bli et besøk på et av de kjente portvinshusene hvor vi får omvisning og smaksprøver på den «dyrebare nektaren».

Dag 3: Porto – Regua

http://norsktur.no/globalassets/europa/cruise-pa-douro/douro-programbilder/regua_sluse.jpg

I dag arrangerer vi en frivillig utflukt til Braga, også kalt «Portugals Roma» på grunn av sin religiøse arkitektur. Mens vi er der, seiler skipet videre til Leverinho hvor vi går om bord. Etter lunsj kan man sitte på soldekket og se når skipet seiler gjennom det vakre landskapet og gjennom slusene i Crestuma og Carrapatelo, de høyeste i Europa på 36 meter, før vi ankommer byen Régua.

Dag 4: Solar de Mateus og Vega de Teron

http://norsktur.no/globalassets/europa/cruise-pa-douro/douro-programbilder/solar_de_mateus.jpg

Pinhão er det kommersielle sentrum for portvin og mange kjente vinprodusenter har sine gårder i dette distriktet. Formiddagens utflukt går til den vesle landsbyen Mateus. Her får vi vandre i en av Europas vakreste barokkhager som omgir Solar de Mateus, et mesterstykke av et palass. Vi seiler videre etter lunsj, og Douro renner stille forbi vakker natur med vinterrasser og vingods som klynger seg fast i bratte skråninger. Skipet blir liggende i Vega de Teron over natten.

Dag 5: Salamanca

http://norsktur.no/globalassets/europa/cruise-pa-douro/douro-programbilder/salamanca_rob_hilken.jpg

I dag kan de som ønsker det bli bedre kjent med Salamanca, kjent som La Dorada – «den gyldne by». Den er også beæret med å stå på UNESCOs liste over Verdens kulturarv. Innbydende og sjarmerende som den er, tiltrekkes språkstudenter, turister og lokale til byens møteplass, Plaza Mayor og universitet, Universidad de Salamanca. Mens vi rusler rundt i byen, aner vi dens magiske tiltrekningskraft, både på de lokale og de tilreisende. Skipet overnatter i Barca d’Alva som ligger nær grensen til Spania.

Dag 6: Ferradosa - Pinhao

http://norsktur.no/globalassets/europa/cruise-pa-douro/douro-programbilder/vinho_porto___queijo.jpg

Vi seiler fra Barca d’Alva om morgenen, og tilbringer formiddagen om bord på skipet. Etter lunsj gjør vi et stopp i Ferradosa, hvor de som ønsker det kan bli med på en utflukt som følger den gamle vinruten gjennom vingårder og vinranker. Det blir stopp underveis for smaksprøver av områdets lokale viner. Vindyrking i området har pågått siden romertiden, kanskje også lenger, og portvin blir kun produsert av druer som er dyrket og bearbeidet i området. Vi går om bord i skipet igjen i Pinhão.

Dag 7: Pinhao – Lamego – Porto

http://norsktur.no/globalassets/europa/cruise-pa-douro/douro-programbilder/lamego2.jpg

Dagens utflukt går til Lamego som er en koselig og sjarmerende by i barokkstil, med et sentralt torv og en flott park. Byen er omkranset av elegante bygninger i barokkstil, spesielt representert ved den kjente pilgrimskirken Nossa Senhora dos Remedios. Den dag i dag tiltrekkes pilgrimer til kirken fra fjern og nær. Byen er også kjent for sine frukter, skinker og vinproduskjon. Her lages blant annet Raposeira, Portugals svar på champagne. Middag om bord mens vi seiler mot Porto.

Dag 8: Porto og hjemreise

http://norsktur.no/globalassets/europa/cruise-pa-douro/douro-programbilder/douro_ovenfra.jpg

Etter frokost forlater vi MS Fernao de Magalhaes og tilbringer formiddagen i Porto. Det kan sikkert friste både med litt shopping og et siste glass med portvin på en hyggelig uterestaurant. Flyavgang fra Porto er om ettermiddagen, og vi bytter fly i Frankfurt og ankommer Sola om kvelden. Vi takker for nå og drar hjem med mange gode minner fra uken som gikk.