Roma, Amalfikysten & Napolibukten

Opplev noen av stedene som beskrives i Elena Ferrantes populære romaner

  • 01.09.2018 (Påmeldingsfrist 1. februar 2018)
  • 8 dager
  • 13 490,-

Que bello! sier italienerne når de kommer på feriebesøk og skuer ut over Sorrentobukten. Det samme kan vi si når vi tar turen til Italia og halvøya langt syd, som siden romertiden har vært høyt elsket for sitt klima, sin gode vin, oliven og sitrusfrukter. Turen innledes med et kort besøk i Roma – ”den evige stad”. Byen nærmest flommer over av historie og fantastiske palasser, fontener og fasader. Stikkord er kunst, mat, vin, shopping, arkitektur, mennesker, iskrem og mye mer. Så setter vi kurs for den sagnomsuste Amalfikysten. Sorrento, Capri og Pompeii tar deg med på en reise tilbake i tid, mens du ser vakre fotomotiver overalt blant buktene med sine stupbratte klipper.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Roma, Amalfikysten & Napolibukten.

Program for turen

Dag 1
Norge – Roma
Dag 2
Vatikanet
Dag 3
Fra Roma til Sorrento
Dag 4
Sorrento by
Dag 5
Amalfi-kysten
Dag 6
Capri (frivillig utflukt)
Dag 7
Pompeii
Dag 8
Arrivederci a l’Italia

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 13 490,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Sandefjord – Roma t/r
Flyskatter kr 1075,- (m/forbhld. om endringer)
2 netter i dbl.rom på hotell i Roma
5 netter i dbl.rom på hotell i Vico Equense
7 frokoster
2 lunsjer
5 middager
Utflukter som beskrevet i programmet
Tips
Reisevert fra Utdanningsforbundet Telemark
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltrom kr 1950,-

Frivillig utflukt til Capri kr 900,- pr. pers. (inkl. buss, båt, guide og minibuss)
Drikke til inkluderte måltider

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til
valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og
eventuelle trykkfeil.

Program

Dag 1: Norge – Roma

/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/roma/roma-programbilder/colusseum_kveld.jpg

Vi flyr om morgenen fra Sandefjord og etter en kort mellomlanding lander vi i Roma. Her begynner vi med en felles lunsj, før vår lokale guide møter oss og tar oss med på en rundtur. I byen står severdighetene i kø; Colosseum, Trevifontenen, Pantheon, Piazza Navona, Viktor Emanuell bygningen for å nevne noe av det vi skal oppleve i denne monumentale byen. Vi sjekker etter hvert inn på vårt hotell, og om kvelden tar vi turen til den gamle bydelen Trastevere hvor vi skal spise på den legendariske restauranten Meo Patacca. Et rikholdig måltid med sang og musikk er en flott start på turen.

Dag 2: Vatikanet

/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/roma/roma-programbilder/vatikanet_sistinske_kapell.jpg

I dag skal vi besøke Vatikanet, verdens minste selvstendige stat både i areal og folkemengde. Følelsen når man kommer inn i Peterskirken, med sine dimensjoner og utsmykning, kan vanskelig formidles med ord. Vi begynner i Vatikanmuseet der vi får oppleve mange kjente kunstskatter på nært hold. Deretter kommer vi inn i det Sixtinske kapell med blant annet Michelangelos fantastiske takmaleri. Det er lunsj på egenhånd denne dagen, og også ettermiddagen og kvelden står til fri disposisjon!

Dag 3: Fra Roma til Sorrento

/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/amalfikysten-store-bilder/sorrento.jpg

Vi sjekker ut av vårt hotell i Roma og setter kursen sørover. Landskapet som møter oss lenger sør er dramatisk og fascinerende, med azurblått hav, maleriske småbyer, stupbratte fjellsider og frodige daler. I dette behagelige klimaet trives sitroner, oliven og druer godt. Vi gjør et stopp underveis slik at de som ønsker det kan kjøpe seg noe og spise. I fem netter skal vi bo i Vico Equense, en hyggelig liten by med en storslått utsikt utover Napolibukten. Vi møtes til felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

Dag 4: Sorrento by

/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/amalfikysten-store-bilder/pizza-i-steinovn.jpg

I dag skal vi oppleve Sorrento, en by som er intim og oversiktlig og lett å orientere seg i. Man blir fort betatt av de trange gatene og de spennende forretningene som ligger tett i tett i byens gågate og det pulserende torvet. Sorrento ligger på kanten av en bratt klippekyst, og utsikten herfra ga inspirasjon til Ibsen da han skrev på ”Et Dukkehjem” og ”Peer Gynt”. Det blir noen timer i Sorrento på egenhånd slik at man kan spise en lunsj og kikke litt rundt i butikkene. Buss tilbake til hotellet og felles middag om kvelden.

Dag 5: Amalfi-kysten

/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/amalfikysten-store-bilder/amalfikysten.jpg

Veien til Positano og Amalfi er delvis omkranset av appelsin- og olivenlunder, og bussen snor seg rundt klipper og utspring langs den stupbratte kysten. Underveis passerer vi maleriske fiskelandsbyer som på trass klamrer seg til de bratte åssidene. Først stopp denne dagen blir Positano, omtalt som ”Italias St. Tropez”. Den tidligere fiskerlandsbyen er i dag et av de mest eksklusive feriestedene langs kysten her, noe som først og fremst skyldes den idylliske beliggenheten. Med minibusser kjøres vi nesten helt ned til sentrum, og idet vi går det siste stykket ned til stranden, ser vi hvordan panoramaet åpner seg foran oss. Dette må være definisjonen av ordet «vakkert»! Inne blant de trange gatene ligger hyggelige kafeer og mange artige nisjebutikker som nok vil friste en del av oss. Positano er blant annet kjent for sin flotte klesmote, hvor kjolene er dekorert med blonder og broderier. Her gjelder det også å ha kamera klart, for her finner du et av de mest fotograferte motivene i Italia – fiskebåter på stranden og små hus som danner en fargerik mosaikk oppover den bratte åssiden. Vi tar så båt over til Amalfi. Det sies at for Amalfis borgere som kommer til himmelen blir dommedag en helt vanlig dag: De er allerede i paradis! Det blir lunsj på egenhånd, og det blir også tid til å kikke seg litt rundt. Vi anbefaler et besøk i St. Andreaskatedralen, oppkalt etter byens skytshelgen. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 6: Capri (frivillig utflukt)

/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/amalfikysten-programbilder/capri-hoyt-oppe.jpg

”Det var på Capri jeg så henne komme”. I dag kan du velge å slappe av i Sorrento på egenhånd eller bli med på en frivillig utflukt til denne berømte øya som mange har drømt om. En halvtimes båttur bringer oss til havnen i Marina Grande. Minibusser snor seg på smale veier opp til byen Anacapri. Hvitkalkede hus, brolagte gater og skyggefulle hvileplasser ønsker oss velkommen. I byen ligger en liten kirke med en fantastisk gulvmosaikk, og kanskje noen har lyst til å avlegge et besøk i Munthes villa. Neste stopp er Capri by. Her finnes eksklusive forretninger i skjønn forening med populære suvenirbutikker i de trange gatene rundt byens sentrum, Piazza Umberto. På Piazzettaen her kan du sitte og nyte en espresso eller en kald drink mens du ser og blir sett… Lunsj på Capri er på egenhånd, og vel tilbake på hotellet er kvelden til fri disposisjon.

Dag 7: Pompeii

/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/amalfikysten-programbilder/pompeii_vesuv.jpg

I dag skal vi kjøre på tvers over den frodige halvøya til et arkeologisk eventyr - et møte med Pompeii. Mange ganger gjennom historien har menneskene måttet flykte fra åssidene rundt den ildfulle Vesuv, men alltid har de kommet tilbake - vulkanjorden her var næringsrik og ypperlig for dyrking av vin, frukt og grønnsaker. Men i år 79 ble det brått slutt - hele byen ble begravd under et tykt lag av aske og pimpstein. På 1700-tallet startet utgravingene, og i dag gir stedet et enestående bilde av en romerby med privathus, butikker, offentlige bad og teatre. Vulkanutbruddet kom så plutselig at mennesker og dyr ikke rakk å flykte. Dette frosne øyeblikksbildet av hverdagslivet i en romersk by for mer enn 1900 år siden, gjør inntrykk og er samtidig en fascinerende mulighet til å oppleve en annerledes «historietime». Vi er tilbake på hotellet rundt lunsjtider, og resten av dagen er på egenhånd. Om kvelden møtes vi til felles middag.

Dag 8: Arrivederci a l’Italia

/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/amalfikysten-programbilder/vesuvio.jpg

Mange dager med flotte opplevelser nærmer seg slutten. Etter hvert sier vi farvel til Sorrentohalvøya og kjører tilbake til Roma og flyplassen. Kofferten er garantert litt tyngre enn da vi dro, og den inneholder kanskje noen smakfulle minner fra turen.