Roma, Amalfikysten & Napolibukten

  • 25.09.2018
  • 8 dager
  • 14 690,-

Que bello! sier italienerne når de kommer på feriebesøk og skuer ut over Sorrentobukten. Det samme kan vi si når vi tar turen til Italia og halvøya langt syd, som siden romertiden har vært høyt elsket for sitt klima, sin gode vin, oliven og sitrusfrukter. Turen innledes med et kort besøk i Roma – ”den evige stad”. Byen nærmest flommer over av historie og fantastiske palasser, fontener og fasader. Stikkord er kunst, mat, vin, shopping, arkitektur, mennesker, iskrem og mye mer. Så setter vi kurs for den sagnomsuste Amalfikysten. Sorrento, Capri og Pompeii tar deg med på en reise tilbake i tid, mens du ser vakre fotomotiver overalt blant buktene med sine stupbratte klipper.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Roma, Amalfikysten & Napolibukten.

Program for turen

Dag 1
Norge – Roma
Dag 2
Roma og Vatikanet
Dag 3
Fra Roma til Sorrento
Dag 4
Sorrento by
Dag 5
Amalfi-kysten
Dag 6
Napoli og Ischia (frivillig utflukt)
Dag 7
Pompeii
Dag 8
Arrivederci a l’Italia

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 14 690,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Kristiansand – Roma t/r
Flyskatter kr 716,- 
Bagasjegebyr KLM kr. 480,-
2 netter i dbl.rom på hotell i Roma
5 netter i dbl.rom på hotell i Sorrento

7 frokoster
2 lunsjer
5 middager
Utflukter som beskrevet i programmet
Tips
Reisevert fra Utdanningsforbundet Vest-Agder
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:

Enkeltrom kr 1900,-

Frivillig utflukt til Napoli og Ischia kr 990,- pr. pers. 
(inkl. buss, båt, guide og lunsj)
Drikke til inkluderte måltider

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til
valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Hoteller

Hotel President 4*, Roma
Hotel Tirrenia 3*, Sorrento

Påmeldingsfrist 28. februar

Program

Dag 1: Norge – Roma

/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/roma/roma-programbilder/colusseum_kveld.jpg

Vi flyr om morgenen fra Kristiansand kl. 11:25 med KLM, og etter en mellomlanding i Amsterdam lander vi i Roma på ettermiddagen. Bussen står klar til å kjøre oss til hotellet, og etter at vi har sjekket inn møtes vi til felles middag.

Dag 2: Roma og Vatikanet

/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/roma/roma-programbilder/vatikanet_sistinske_kapell.jpg

Dagen starter med å besøke Vatikanet, verdens minste selvstendige stat både i areal og folkemengde. Følelsen når man kommer inn i Peterskirken, med sine dimensjoner og utsmykning, kan vanskelig formidles med ord. Vi begynner i Vatikanmuseet der vi får oppleve mange kjente kunstskatter på nært hold. Deretter kommer vi inn i det Sixtinske kapell med blant annet Michelangelos fantastiske takmaleri. Etter en felles lunsj er det byens andre severdigheter som står i kø; Colosseum, Trevifontenen, Pantheon, Piazza Navona, Viktor Emanuell bygningen for å nevne noe av det vi skal oppleve i denne monumentale byen. Turen avsluttes ved hotellet om ettermiddagen, og resten av kvelden er til fri disposisjon.

Dag 3: Fra Roma til Sorrento

/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/amalfikysten-store-bilder/sorrento.jpg

Vi sjekker ut av vårt hotell i Roma og setter kursen sørover. Landskapet som møter oss lenger sør er dramatisk og fascinerende, med azurblått hav, maleriske småbyer, stupbratte fjellsider og frodige daler. I dette behagelige klimaet trives sitroner, oliven og druer godt. Vi gjør et stopp underveis slik at de som ønsker det kan kjøpe seg noe og spise. Hotellet vårt i Sorrento ligger flott til i gåavstand fra Sorrento. Det blir felles middag på hotellet hver kveld.

Dag 4: Sorrento by

/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/amalfikysten-store-bilder/pizza-i-steinovn.jpg

Denne formiddagen spaserer vi ned til Sorrento by hvor vi tar en felles rundtur. Sorrento er intim og oversiktlig, og det er lett å orientere seg på egenhånd. Man blir fort betatt av de trange gatene og de spennende forretningene som ligger tett i tett i byens gågate og det pulserende torvet. Sorrento ligger på kanten av en bratt klippekyst, og utsikten herfra ga inspirasjon til Ibsen da han skrev på ”Et Dukkehjem” og ”Peer Gynt”. Det blir noen timer i Sorrento på egenhånd slik at man kan spise en lunsj og kikke litt rundt i butikkene, og når man føler for det kan man rusle oppover mot hotellet.

Dag 5: Amalfi-kysten

/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/amalfikysten-store-bilder/amalfikysten.jpg

Veien til Positano og Amalfi er delvis omkranset av appelsin- og olivenlunder, og bussen snor seg rundt klipper og utspring langs den stupbratte kysten. Underveis passerer vi maleriske fiskelandsbyer som på trass klamrer seg til de bratte åssidene. Først stopp denne dagen blir Positano, omtalt som ”Italias St. Tropez”. Den tidligere fiskerlandsbyen er i dag et av de mest eksklusive feriestedene langs kysten her, noe som først og fremst skyldes den idylliske beliggenheten. Med minibusser kjøres vi nesten helt ned til sentrum, og idet vi går det siste stykket ned til stranden, ser vi hvordan panoramaet åpner seg foran oss. Dette må være definisjonen av ordet «vakkert»! Inne blant de trange gatene ligger hyggelige kafeer og mange artige nisjebutikker som nok vil friste en del av oss. Positano er blant annet kjent for sin flotte klesmote, hvor kjolene er dekorert med blonder og broderier. Her gjelder det også å ha kamera klart, for her finner du et av de mest fotograferte motivene i Italia – fiskebåter på stranden og små hus som danner en fargerik mosaikk oppover den bratte åssiden. Vi tar så båt over til Amalfi. Det sies at for Amalfis borgere som kommer til himmelen blir dommedag en helt vanlig dag: De er allerede i paradis! Det blir lunsj på egenhånd, og det blir også tid til å kikke seg litt rundt. Vi anbefaler et besøk i St. Andreaskatedralen, oppkalt etter byens skytshelgen. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 6: Napoli og Ischia (frivillig utflukt)

/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/amalfikysten-programbilder/napoli_lite.jpg

Det er mange meninger om Napoli, og det sies at det er enten en by du elsker, eller hater. Det er ikke å komme bort fra at den organiserte kriminaliteten har dype røtter her og at byen forfaller mange steder. Men den er så mye mer enn dette! Det historiske sentrum er på UNESCOs verdensarvliste, og byen har en flott beliggenhet i nærheten av Vesuv med utsikt over Napolibukten. Her finner vi en metro som også fungerer som et undergrunns-kunstmuseum, vakre kirker og kapeller og trange gater med skjeve bygninger. Etter vår rundtur med bussen, tar vi ferje over til den idylliske øya Ischia, en øy som ligger ca 3 mil fra Napoli og er svært verdsatt for napolitanerne. Den lange kystlinjen er dekket av fjell, og øyas høyeste topp er vulkanen Epomeo. Ischia er et feriemål for de som setter pris på vakker natur, termalbad, små landsbyer og flotte strender. Vi tar en felles rundtur, spiser litt mat og det vil også bli litt tid på egenhånd før ferjen tar oss tilbake til Napoli og bussen frakter oss tilbake til hotellet.

Dag 7: Pompeii

/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/amalfikysten-programbilder/pompeii_vesuv.jpg

I dag skal vi kjøre på tvers over den frodige halvøya til et arkeologisk eventyr - et møte med Pompeii. Mange ganger gjennom historien har menneskene måttet flykte fra åssidene rundt den ildfulle Vesuv, men alltid har de kommet tilbake - vulkanjorden her var næringsrik og ypperlig for dyrking av vin, frukt og grønnsaker. Men i år 79 ble det brått slutt - hele byen ble begravd under et tykt lag av aske og pimpstein. På 1700-tallet startet utgravingene, og i dag gir stedet et enestående bilde av en romerby med privathus, butikker, offentlige bad og teatre. Vulkanutbruddet kom så plutselig at mennesker og dyr ikke rakk å flykte. Dette frosne øyeblikksbildet av hverdagslivet i en romersk by for mer enn 1900 år siden, gjør inntrykk og er samtidig en fascinerende mulighet til å oppleve en annerledes «historietime». Vi er tilbake på hotellet rundt lunsjtider, og resten av dagen er på egenhånd. 

Dag 8: Arrivederci a l’Italia

/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/amalfikysten-programbilder/vesuvio.jpg

Mange dager med flotte opplevelser nærmer seg slutten. Etter hvert sier vi farvel til Sorrentohalvøya og kjører tilbake til Roma og flyplassen. Kofferten er garantert litt tyngre enn da vi dro, og den inneholder kanskje noen smakfulle minner fra turen.