Nyttige opplysninger

Cruise på Seine

Aircondition: Hver lugar har sin egen temperatur / airconditioning kontroll. Hold dørene lukket for å oppnå best resultat.

Drikkevann: Kranvannet om bord kan drikkes, men siden det er lagret i tanker er det ikke frisk rennende vann Vi anbefaler å kjøpe drikkevann.

Driks/tips: Turprisen inkluderer tips på alle inkluderte landutflukter, men ikke til besetningen om bord. Tipsen som blir gitt siste dag, fordeles likt blant besetningen. Det anbefales å gi rundt 50 euro per person i tips dersom man er fornøyd med servicen ombord.

Elektrisitet: Hver lugar har stikkontakt på 220 volt. På badet er det uttak på 110 V. Du trenger ikke adapter, da det er samme type stikkontakter som hjemme. Hårføner finnes i lugaren.

Flyreisen: Vi gjør oppmerksom på at flyselskapene aldri kan garantere for spesielle ønsker ang. plassering om bord i flyet. Mht. flytende væsker i håndbagasjen vil det i henhold til EU-regler kun være tillatt å ta med beholdere med maks 1 dl væske gjennom sikkerhetskontrollen, maks1 liter til sammen.

Frivillige utflukter: Dersom du ønsker å melde deg på frivillige landutflukter om bord, betales disse i euro (kontanter eller kort) i resepsjonen om bord. Helse: Ta med nødvendige medisiner samt kopi av en resept hjemmefra. Det anbefales også å skaffe seg et helsetrygdekort gjeldende for EØS-land, via NAV. Dersom du har spesielle behov eller allergier, bør du si fra om dette i god tid før reisen.

Kikkert: Det kan være lurt å ha med kikkert på turen.

Klima og klær: Vær og tremperaturer i det nordlige Frankrike er nokså likt som i Norge. Ta med behagelige sko til utfluktene, en varm genser og regnjakke/paraply. Klesstilen om bord er avslappet og komfortabel. De fleste bruker kanskje litt finere tøy til middag om kvelden.

Landgang: Husk å ta med kort fra resepsjonen før du går i land og lever det når du er om bord igjen. Dette brukes for å sjekke at alle er med før skipet seiler videre. Legg merke til ombordstigningstiden som er slått opp ved landgangen.

Måltider: Frokost og lunsj om bord blir servert i form av buffet. Middagene serveres ved bordet. På noen skip er all drikke inkludert med lunsj og middag, mens det på andre kun er tilfelle med middagene. Reiselederen vil informere om hva som gjelder på din reise. Vin fra vinkartet betales av den enkelte. I tillegg serveres det en velkomstcocktail og kaffe og kaker om ettermiddagen.

Pass: Vi anbefaler å ta kopi av pass og forsikringsbevis og legge dette i kofferten. Dette sparer mye ergrelse i tilfelle tyveri.

Post/suvenirer: Det er mulig å kjøpe noen suvenirer og frimerker i skipets butikk og sende postkort i resepsjonen om bord.

Resepsjonen: Resepsjonen er åpen 24 timer i døgnet.

Røyking: Det er forbudt å røyke innendørs over hele skipet. Det er plassert askebegere flere steder på soldekk. NB: det er ikke tillatt å kaste sigarettstumper i elven, av sikkerhetsmessige grunner.

Safe: Du finner en safe i lugaren.

Sikkerhet: Redningsvester finnes i garderobeskapet på lugaren. Dersom noe skulle skje, ta redningsvesten med fra lugaren, fortsett til øverste dekk og vent på nærmere instrukser fra kapteinen.

Soldekk: Oppe på soldekk er det både vanlige stoler og solstoler til fritt bruk. Det er ikke tillatt å reservere solstoler når de ikke er i bruk – dette er i alles interesse. For kjølige dager finner du ulltepper på lugaren. Vi gjør oppmerksom på at deler av soldekket i løpet av turen vil være stengt ved passering av en del lave broer.

Tax-free: Følgende kan tas tollfritt hjem: 1 liter brennevin, 1,5 liter vin/hetvin og 2 liter øl. Du kan også ta inn én kartong sigaretter eller 5 pk. tobakk eller 25 sigarer. Brennevinskvoten kan byttes i 1,5 liter vin eller øl, mens vinkvoten kan byttes i øl, liter for liter. Vin og øl kan ikke byttes i sterkere drikke. Hvis du ikke benytter tobakkskvoten kan du ha med deg 1,5 liter øl, rusbrus eller vin ekstra. Det er kun anledning til å bytte hele tobakkskvoten med alkohol. Alkoholkvoten kan ikke byttes i tobakk. Man kan nå handle tollfritt ved ankomst til Norge mot å vise gjenparten av ombordstigningskortet.

Telefon: Du kan ringe direkte fra lugaren, men internasjonale samtaler er relativt dyre. Mobiltelefoner kan ha varierende dekning langs elveløpet.

Valuta og kredittkort: Nasjonal valuta og valuta ombord er EURO. De vanlige kredittkort blir akseptert både om bord og i større forretninger i land. Enkelte skip bruker lugarnøkkelkort for betaling om bord og avregning siste dag. NOK kan ikke veksles om bord, kun i vekslebyråer på land.

Link til oversikt over valutakurs og en praktisk konverteringstabell: https://no.coinmill.com/EUR_NOK.html