Dresden

Nord-Europas Firenze

  • 28.05.2019
  • 8 dager
  • 14 950,-

Barokkbyen ble fullstendig utbombet i 1945, men er i dag nærmest ferdig gjenoppbygd og fremstår som en av Tysklands aller vakreste byer. Mange kaller den Nord-Europas Firenze, mye på grunn av elven Elben som renner gjennom byen. Den har ærverdige bygninger og en klassisk kultur, men den har heldigvis også utviklet seg og har i tillegg en moderne side som viser seg i flere av byens bydeler. Vi gleder oss til å invitere på tur, og vi garanterer at det blir mange hyggelige og minnerike dager i Dresden og området rundt.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Dresden.

Program for turen

Dag 1
Oslo – Berlin
Dag 2
Byvandring i Dresden
Dag 3
Tur til Leipzig og Wittenberg
Dag 4
Dresden
Dag 5
«Tre nøtter til Askepott»
Dag 6
Elvecruise til Meissen
Dag 7
Sachsens vinrute
Dag 8
Hjemreise

Prisinformasjon

Turpris kr 14 525,-
+ flyskatt kr 425,- (med forbehold om endring)
Totalt kr 14 950,-

Inkludert i turprisen er:

Fly Oslo – Berlin t/r med Norwegian
Busstransport i henhold til program
7 netter i dobbeltrom på 4* hotell i Dresden
7 frokoster
3 lunsjer
7 middager inkl. 1/2 fl. vin
Utflukter i henhold til program
Tips
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:

Enkeltrom kr 2 300,-
Operaforestilling (mer informasjon kommer)

Flytider:
28. mai
Gardermoen kl. 12.15 - Berlin kl. 13.50

4. juni
Berlin kl. 14.20 - Gardermoen kl. 16.00

Hotell

HYPERION Hotel Dresden am Schloss 4*


Påmeldingsfrist: Mandag 10. desember 2018.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Dagsprogram

Dag 1: Oslo – Berlin

/globalassets/europa/dresden/dresden-storebilder/istock-1048494702.jpg

Vi flyr direkte fra Oslo til Berlin med Norwegian, med avreise på formiddagen. Ved ankomst i Berlin vil bussen stå klar til å frakte oss til Dresden, en tur som tar drøye to timer. Vi sjekker inn på vårt hotell som skal være basen de neste dagene, Hyperion Hotel Dresden, et 4-stjerners hotell som ligger midt i gamlebyen og med kort avstand til historiske sentrum og mange av de berømte severdighetene. Felles middag om kvelden. 

Dag 2: Byvandring i Dresden

/globalassets/europa/dresden/dresden-storebilder/istock-686301174.jpg

I dag skal vi ta en spasertur i denne vakre byen som er så full av historie og arkitektur. Byens historiske sentrum byr på vakre bygninger som Semperoperaen, det barokke Zwinger-palasset og ikke minst den berømte Frauenkirche. Byens paradegate er Prager Strasse som byr på butikker og spisesteder. Guiden vil fortelle hvordan juvelen i barokk-Tyskland ble omhyggelig rekonstruert etter de alliertes massive bombing av byen 13. februar 1945. Felles lunsj og middag.

Dag 3: Tur til Leipzig og Wittenberg

/globalassets/europa/dresden/dresden-programbilder/leipzig-raadhus.jpg

I dag skal vi bevege oss ut av byen, først tar vi turen til Leipzig, en av de mest populære i Tyskland. Denne hedersbenevnelsen er mye på bakgrunn av byens rike kultur og musikalske arv. Her skal vi ta en rundtur i byen, hvor utgangspunktet blir torget med sitt berømte byvåpen nedfelt i brosteinen. Her finner man også byens rådhus som er en av de fineste renessansebygningene i Tyskland, og Gewandhaus som har hatt besøk av flere verdenskjente orkestre og hatt premierer på stykker av Beethoven, Bruckner og Brahms. Vi spiser en felles lunsj før turen går videre til Wittenberg.

Lutherstadt Wittenberg er i dag et levende sted for å oppleve reformasjonen og protestantismens begynnelse, og byen har hatt mange kjente innbyggere hvorav Martin Luther og Philipp Melanchton kanskje er de vi kjenner best. Sentrum er i dag et levende museum som gjenspeiler mye av kirkens historie. I Lutherhalle finner man noen av verdens mest sjeldne bibler, og det var i Slottskirken at Luther i 1517 slo opp sine 95 teser på kirkedøren, og både han og Melanchton er begravet i denne kirken. Det blir en felles byvandring hvor vi skal følge i Luthers fotspor til mange av Wittenbergs historiske landemerker. Vi ankommer Dresden på ettermiddagen, og om kvelden blir det felles middag.

Dag 4: Dresden

/globalassets/europa/dresden/dresden-storebilder/dresden-dresden-frauenkirche-church-germany-historic-center.jpg

I dag er det tid for å nyte dagen på egen hånd. Byen har en uendelighet av muligheter for ulike interesser; kunstmuseer, historiske museer, parker og hageanlegg, konserter, utstillinger og katedraler m.m. Kanskje ønsker noen å se mer på byens historiske sentrum enn vi rakk å få med oss dag 2?
I dag er det lunsj på egen hånd, og valgmulighetene er mange både når det gjelder priser og type kjøkken.  Kanskje er lunsj på et “lokalt kjøkken” morsomt å prøve?  Innimellom er det tid til et glass lokal hvitvin på en av de mange fortausrestaurantene! Felles middag om kvelden.

Dag 5: «Tre nøtter til Askepott»

/globalassets/europa/dresden/dresden-programbilder/schloss-moritzburg.jpg

I dag går turen til slottet Moritzburg, kanskje mest kjent her hjemme fra kultfilmen «Tre nøtter til Askepott» som vises på tv hver jul. Det ble opprinnelig bygget som et jaktslott av Kurfyrst Moritz av Sachsen i 1542. Det har senere fått et slottskapell, kunstige innsjøer og havn med fyrtårn. Det ligger vakkert plassert på en øy i vannet, og vi får en
omvisning i noen av slottets 200 rom og syv saler. Retur til Dresden. Lunsj er på egen hånd. Felles middag om kvelden. Mulighet for operaforestilling (mer informasjon vil komme).

Dag 6: Elvecruise til Meissen

/globalassets/europa/dresden/dresden-storebilder/istock-686301174.jpg

Etter frokost går vi om bord på en av de mange dampbåtene som ferdes på Elben, og dagens tur går inn i Sachsens tradisjonsrike vinområde. Meissen, ofte kalt Sachsens vugge, er kretshovedstad i Fristaten Sachsen. På en liten høyde troner Albrechtsburg slott som ble oppført i det 15. århundre og anses som det eldste palasset i Tyskland. Ved siden av finner vi byens domkirke som er et av de beste eksemplene på gotisk arkitektur, men på grunn av plassmangel ble den bygget som en av de minste domkirkene i Europa. Byen er også kjent for sin berømte porselensfabrikk som har produsert lekker porselen i over 300 år. I Meissen blir det lunsj på egen hånd og tid til å titte seg rundt. Buss tilbake til Dresden og felles middag om kvelden

Dag 7: Sachsens vinrute

/globalassets/europa/dresden/dresden-programbilder/weisswein.jpg

I dag går turen langs områdets berømte vinrute. Noen av områdets beste hvitviner kommer herfra, og de har lang erfaring med vinproduksjon. Guiden vil fortelle historier, forklare områdets vinproduksjon og vi skal også besøke noen av vingårdene. Det blir selvfølgelig smaking av forskjellige viner i løpet av utflukten. Etter felles lunsj går returen tilbake til Dresden. Felles middag om kvelden.

Dag 8: Hjemreise

Turen er ubønnhørlig slutt, og vi må si farvel til vakre Dresden og det spennende Sachsen området. Bussen kjører oss til Berlin og flyplassen, og flyet vårt har avgang tidlig ettermiddag.