Portsmouth

Opplev havnebyen Portsmouth

  • 26.04.2018
  • 4 dager
  • 6 900,-

Portsmouth har en lang historie som en viktig flåtehavn og havneby. Den ligger i Sør-England ca. 1,5 timers kjøretur fra Gatwick Airport. Portsmouth har lange tradisjoner som havneby med tilhørende forsvarsverk, og i tillegg til utallige historiske fort, slott og andre bygninger huser den fortsatt the Royal Navy’s marinebase.

Program for turen

DAG 1 - Avreise
DAG 2 – Portsmouths Historic Docyard
DAG 3 – Royal Navy Submarine Museum
DAG 4 – Hjemreise

Priser

Prisinformasjon

Turpris: Kr. 6900,- pr. person ved 20 deltakere


Prisen inkluderer:
• Direktefly Bergen – London t/r med Norwegian
• Flyavgifter
• 3 netter i dobbeltrom
• 3 frokoster
• Buss flyplass – hotell t/r
• Inngangsbillett til alle attraksjonene i Portsmouth Historic Dockyards
• Felles middag uten drikke første kveld

Tillegg:
• Enkeltrom kr. 1 590,- pr pers
• Rom med havutsikt kr 375,- pr pers i dbl rom
• Måltider ut over middag første kveld

Frist for påmelding: 22.12 2017

Dagsprogram

DAG 1 - Avreise

/globalassets/europa/portsmouth/portsmouth-hotell.jpg

Flyreise fra Bergen til London Gatwick.
Buss venter på flyplassen og kjører oss til hotellet vårt i Portsmouth.
Felles middag på hotellet.

DAG 2 – Portsmouths Historic Docyard

/globalassets/europa/portsmouth/museum-portsmouth.jpg


Besøke Portsmouths Historic Docyard. I dag er deler av marinebasen omgjort til et stort museumsområde, Portsmouth Historic Dockyard som består av 11 forskjellige attraksjoner. Her finner vi det nye «Mary Rose» museet bygget rundt de hevete og restaurerte restene av dette skipet som sank i 1545. Et utrolig flott og lærerikt museum.

Ett annet museumsskip er «HMS Victory» bygget i 1765 og mest kjent som viseadmiral Nelsons flaggskip i slaget ved Trafalgar i 1805. Dette skipet har gjennomgått store restaureringsarbeider og fremstår i dag slik det var før slaget ved Trafalgar.

Andre museumsskip er HMS «Warrior» fra 1860, Storbritannias først armerte krigsskip. Et annet skip er HMS «M.33» bygget i 1915 og ett av bare to krigsskip som har overlevd fra den første verdenskrig og det eneste fra kampene ved Gallipoli. Andre attraksjoner inne på området er 36 Hours. Jutland 1916,  ), National Museum of the Royal Navy, Action Stations og Boathouse 4. I sistnevnte drives det båtbyggerskole for restaurering og bygging av småbåter (robåter/motorbåter o.l.). Mer enn nok til å fylle en dag. Inne på området er det kafeer og restaurant.

DAG 3 – Royal Navy Submarine Museum

/globalassets/europa/portsmouth/portsmouth-museum-ubat.jpg

I dag skal vi besøke Gosport, rett over sundet fra fredagens besøksområde. Fergen over sundet tar ca. 5 minutter, havnebåten noe mer.

Her finner vi Royal Navy Submarine Museum, hvor bl.a. miniubåten «X 24» står utstilt. Denne var to ganger inne på Bergen havn hvor den angrep flytedokken på Laksevåg i 1944. Første gangen bommet den litt og senket D/S»Bärenfels», men den andre gangen senket den flytedokken. Det blir anledning til besøk om bord på ubåten HMS»Alliance» bygget i 1945 og å se den britiske marines første ubåt HMS»Holland I».

Museet har og en flott interaktiv museumsutstilling.

DAG 4 – Hjemreise

Busstransport fra hotell til flyplassen. Avreise fra hotellet kl.1615
Vi er tilbake i Bergen rett før midnatt.