Cruise i Kroatias vakre skjærgård

Opplev Kroatia med MS Majestic

 • 25.08.2018
 • 8 dager
 • 15 950,-

Bli med på et fantastisk ukescruise i Adriaterhavets skjærgård. Fra romerske Split seiler vi via noen av Kroatias vakreste øyer, besøker selvfølgelig vidunderlige Dubrovnik og avslutter når vi er tilbake i Split. Skipet legger til i havner i hjertet av både små landsbyer og større byer. Slapp helt av og la kapteinen, mannskapet og reiselederen ta vare på deg. Om morgenen kan du nyte kaffen og utsikten på den romslige baugen. Underveis venter spennende utflukter, mulighet for sykkeltur, vinsmaking, kroatisk landsbyfest og utallige flotte opplevelser.

Utfluktene er inkludert i prisen og vår norske reiseleder skaper godt miljø og hygge underveis. Skipet vårt har flotte lugarer, alle utvendige. Her er det bare å hive seg rundt og være første mann til mølla!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Cruise i Kroatias vakre skjærgård.

Program for turen

Dag 1
Sandefjord - Oslo – Split - Hvar
Dag 2
Hvar - Trstenik
Dag 3
Mljet
Dag 4
Dubrovnik
Dag 5
Duvrovnik - Korcula
Dag 6
Korcula - Brac
Dag 7
Brac - Split
Dag 8
Hjemreise fra Split

Priser

Prisinformasjon

Turpris - kr 15 950,- pr. pers.

Inkludert i prisen:

 • Buss Sandefjord - Gardermoen t/r
 • Fly Oslo – Split t/r 
 • Busstransport flyplass - skip t/r 
 • 7 netter i utvendig dbl. lugar på nederste dekk
 • Havneavgifter
 • 7 frokoster (English breakfast)
 • 6 tre-retters lunsjer
 • 4 middager hvorav 1 «Captain’s dinner» og 1 landsbyfest
 • 1 glass vin/øl/mineralvann til inkluderte lunsjer
 • 1 liter vann hver dag
 • Drikke til landsbyfesten
 • Utflukter ihht programmet
 • Tips til guider og sjåfører
 • Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkellugar på forespørsel
Tillegg for utv.dbl. lugar mellomdekk
kr 1500,- pr. pers.
Tips til betjeningen om bord

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Turprogram

Dag 1: Sandefjord - Oslo – Split - Hvar

/globalassets/cruisebater/ms-majestic/majestic_ext_1.jpg

Buss fra Sandefjord til Gardermoen og direktefly derfra om morgenen til Split. Ankomst i Kroatia er allerede før lunsj.

Ved ankomst til denne historiske byen som er beskyttet av UNESCO, kjøres vi til skipet for ombordstigning og innsjekk. Skipet som skal være vårt hjem de neste 7 nettene, har en hyggelig og imøtekommende besetning som vil være med på å gjøre den neste uken til en flott opplevelse. Etter innsjekk spiser vi en deilig lunsj om bord mens mannskapet gjør klar for å lette anker. Endelig er vi på vei, cruise i Kroatias skjærgård er en behagelig måte å oppleve landskapet, klimaet og reisefølget du er sammen med. Denne ettermiddagen ankommer vi naturperlen Hvar, tidligere kåret til en av verdens vakreste øyer. Her finner du vinranker, palmer, enger med lavendel og rosmarin og ikke minst koselige, små landsbyer. Øya kan også smykke seg med å være en av de mest solrike øyene i Adriaterhavet. Det er mange historiske landemerker her og katedralen fra renessansen med de originale tårnene, er særlig kjent. Vi får en guidet sightseeing før litt tid på egenhånd, og spiser middag om bord. Hvar tilbyr et bredt utvalg av restauranter, barer og underholdning som har åpent utover kvelden hvis det skulle friste.

Dag 2: Hvar - Trstenik

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/bol_underwater.jpg

Underveis mot neste havn finner kapteinen frem til en lun og hyggelig bukt der de som vil kan bade. Det er så avslappende å ha både lugar, restaurant, bademuligheter og soldekk så nærme. Med en god bok og noe kaldt i glasset, vil tiden om bord gå altfor fort.

Etter en behagelig formiddag til sjøs ankommer vi Trstenik. I dag skal vi utforske landsbygda, og vi starter med buss til landsbyen Kuna. Vi besøker kirken, et lite kloster og en bondegård for å se hvordan dagliglivet fortoner seg her. Kveldens middag er en typisk landsbyfest med kroatiske spesialiteter, en «all inclusive» middag med lokale retter – kortreist mat selvfølgelig.

Dag 3: Mljet

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/sykkeltur.jpg

Øya Mljet er den sørligste og østligste av de store øyene i Adriaterhavet, og den har vulkansk opphav. Dette har gitt øya dramatiske kløfter og juv. Navnet «Mljet» stammer fra «Melita», eller honning, som antikke grekere kalte øya. Allerede i 1960 ble det anlagt en nasjonalpark her, og tur hit er inkludert. Det er mulig å leie kajakk og sykkel i parken. Om ettermiddagen drar vi videre til Dubrovnik, og kveldens middag nyter vi mens vi seiler langs bymuren.

Dag 4: Dubrovnik

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/dubrovnik_stradun.jpg

Vakre Dubrovnik! I formiddag går det buss fra havna til sentrum. De pittoreske gatene, smugene og ikke minst muren skal beundres. Reiseleder viser vei og forteller, og til slutt er det kabelbane opp til nærmeste klippe slik at vi kan se det hele i fugleperspektiv. Her får du kanskje knipset turens vakreste bilde med de oransje hustakene, den 1940 meter lange muren og Elaphiti øyene i bakgrunnen. Dubrovnik er lett å finne fram i - du havner uansett på hovedgata Placa til slutt. Mange hyggelige restauranter og butikker ligger og frister, og før middag på egenhånd vil reiseleder kunne peke ut flere restauranter som kan anbefales. Skipet legger til kai ca. 15 min. fra Dubrovnik by, og retur om kvelden blir på egenhånd.

Dag 5: Duvrovnik - Korcula

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/korcula.jpg

I dag ønsker Korcula oss velkommen. Øya er mest kjent som fødested for Marco Polo og for sine historiske legender. Kjært barn har mange navn og Korcula går under navnet «den grønne øy» fordi den er den frodigste av alle øyene i Kroatia. Etter sightseeing med guide blir det tid og middag på egenhånd. Det er mange nydelige restauranter å velge mellom, de fleste med en flott utsikt utover havet.

Dag 6: Korcula - Brac

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/bol_4.jpg

Etter frokost letter vi anker og setter kursen mot Brac og havnebyen Bol. Underveis blir det servert lunsj. Vel fremme på øya Brac kan du bade i det krystallklare vannet. Det er noe magisk ved stranden Zlatni Rat – få strender er så billedskjønne, og denne brukes i markedsføringen av hele Kroatia. Bol er en typisk fiskelandsby som er blitt forvandlet til en populær turistdestinasjon. Om ettermiddagen skal vi smake på lokale spesialiteter – ikke minst den gode vinen som kommer herfra. I kveld blir det «Captain’s dinner» om bord på vårt flytende hotell.

Dag 7: Brac - Split

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/split.jpg

Etter frokost letter vi anker og sier farvel til Brac. Vi nyter siste etappe på sjøen tilbake til Split. Det er deilig å være på tur! Det er mange romerske spor i Split, og med lokalguide skal vi gjøre oss litt kjent i gamlebyen. Havnepromenaden er midtpunktet i byen, og mange nordmenn elsker de steinbelagte områdene hvor man opplever sjø, solskinn, båtliv og møter lokalbefolkningen. Her er det deilig å rusle! På markedet kan du la deg begeistre av de ferskeste fruktene, prøv gjerne en kumquat. Den ser ut som en bitteliten appelsin, men husk den spises med skallet på – det er der sødmen er. Du får også tid til å utforske og oppdage byen samt velge hvor du vil middagen, som er på egenhånd, i kveld. Skipet vårt ligger fortøyd i gangavstand.

Dag 8: Hjemreise fra Split

Vi nyter vår siste frokost ombord før bussen kommer for å bringe oss til flyplassen for retur til Norge. 

Siste etappe er med buss fra Gardermoen til Sandefjord.