– en gave til kropp og sjel

  • 18.04.2018
  • 10 dager
  • 24 990,-

Mange har uttrykt at Sri Lanka er den originale Edens Hage og Marco Polo har sagt at dette er den vakreste øya i verden. For oss som besøker øya i vår tid så framstår Sri Lanka som en frodig, eksotisk, spicy, kulturell og spennende destinasjon. Te, krydder, fargerike tuk-tuk’er, buddhistiske templer, hellige fjell, en blodig borgerkrig, en vakker kystlinje og vennlige mennesker... Her er det mye å oppleve og utforske som turist. Vi håper du vil være med på denne innholdsrike turen med Yogajentan, hvor du og ditt velvære skal stå i sentrum!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Sri Lanka.

Program for turen

Dag 1
Yogajentan på vei til Sri Lanka
Dag 2
Colombo og videre til Amba Ayuveda Resort
Dag 3 og 4
Yoga, meditasjon og SPA
Dag 5
Til paradiset ved Det indiske hav eller til topps på det hellige fjellet Adam’s Peak
Dag 6
Det gode liv i paradis
Dag 7
Yoga på stranda og full fart på tuk-tuk
Dag 8 og 9
Som en ladestasjon for kropp og sjel!
Dag 10
Hjemreise

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 21 836,- pr. pers.
+ flyavgifter kr 3154,- (m/forbh. om endringer)
Totalt kr 24 990,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly med SAS/Qatar Airways Kristiansand – Colombo t/r
3 netter i dbl.rom inkl. fullpensjon på Amba Ayurveda Resort
5 netter i dbl.rom inkl. frokost på Mosvold Villa
Yogatimer hver morgen og kveld
Massasje og annen behandling på resorten
Tuk-tuk utflukt til Galle
Båtsafari på Madsu-elven
10 kvelders yogakurs før turen – instruktør Sissel Høibo (verdi ca kr 2000,-)
Reiseleder Linda Klepp

Tillegg:
Frivillig utflukt til Adam’s Peak m/overnatting
Øvrige måltider
Drikke til maten
Utflukt til buddhistisk tempel 
Visum

Visum: 
Visum må søkes på nettet av den enkelte ( USD 30) før avreise: www.eta.gov.lk/slvisa/

Har du noen spørsmål ang. turen kan du kontakte reiseleder Linda A. Klepp på 91555198 eller send mail til linda@albas.no

Betalingsinformasjon:
Man betaler et depositum pålydende 3000,- ca. 2 uker etter påmelding. Restbeløpet forfaller 6 uker før turen går.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flytider, flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

*Det vil i tillegg påløpe en administrasjonskostnad på
kr 50,- på hovedfaktura.

Dagsprogram

Dag 1: Yogajentan på vei til Sri Lanka

Vi drar like etter lunsjtid med SAS til Oslo og flyr videre til Doha – en flytur på 6,5 time. Vi flyr videre til Colombo etter en times opphold her.

Dag 2: Colombo og videre til Amba Ayuveda Resort

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-programbilder/shutterstock_168257888_gangarama-colombo.jpg

Flyturen fra Doha til Colombo tar 4,5 time og vi lander lokal tid 09.35 (norsk tid 06.00). Ny dag - nye muligheter, og vi drar rett ut på en spennende sightseeing i denne fargerike byen som har mye å vise sine besøkende. Colombo er øyas største by og har en blanding av gammel kolonistil og moderne bygninger. Så her finner man fortidens sjarm, britisk kolonistil, grønne parker, travle og litt kaotiske handle- og markedskvartaler, ispedd fargerike hindutempler og buddastatuer.

I løpet av byturen stopper vi og tar ut lokale penger og spiser en god lunsj før vi kjører sørover til Amba Ayruveda Resort, et flott hotell som ligger ved ei nydelig strand i Welagedara Balapitiya. Dette er et hotell som er spesialtilpasset for grupper som oss. De har egen flott SPA-avdeling og et treningsrom som passer veldig bra til Yoga. Her vil vi benytte oss av lokale yogainstruktører som i tillegg til trening og massasje har et eget kostopplegg som skal være skreddersydd for oss.

Dag 3 og 4: Yoga, meditasjon og SPA

/globalassets/diverse/diverse-bilder/yoga-og-velvare/yogaklasse_lite.jpg

Vi starter dagene med yoga & meditasjon etterfulgt av en god frokost. Alle skal ha individuelle massasjebehandlinger som inngår i prisen og alle måltider her på Amba Ayurveda Resort er inkludert i prisen. Dagene her vil ellers gå med til å slappe av, sole seg, bade, lese, kjase og trene så mye man vil.

En av formiddagene blir det arrangert en båtsafari på Madsu-elven hvor vi får oppleve mangrovejungel og et yrende fugleliv. Vi går i land på en av øyene, besøker en liten familie og får oppleve hvordan de livnærer seg av å produsere kanel. På en annen øy besøker vi et lite munkekloster.

Dag 5: Til paradiset ved Det indiske hav eller til topps på det hellige fjellet Adam’s Peak

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-programbilder/adams-peak.jpg

De som ønsker å bestige et av Sri Lanka’s hellige fjell, vil bli hentet av en egen buss. Turen går inn i landet og vi tilbringer første halvdel av natten på et enkelt hotell før vi begynner å klatre opp de ca 6000 trappetrinnene for å komme opp til toppen av fjellet ved soloppgang. Dette beskrives som en helt spektakulær opplevelse, men også ganske fysisk krevende.

Resten av oss tar den nye motorveien ned til Mosvold Villa og vårt strandparadis på Unawatuna-kysten, litt sør for byen Galle. Der venter det hjertelige vertskapet som i løpet av vårt opphold skal gjøre dagene så behagelige som mulig for oss. Vi har hele denne flotte villaen, som er bygd i klassisk kolonistil, med en imponerende langstrakt strand til vår disposisjon. Vi er nok raske til å kaste oss ut i det indiske hav eller legge oss ned på en av solstolene ved bassenget før vi samles til en deilig lunsj i eksotiske omgivelser.

Utover ettermiddagen er det klart for yogaøkt nede på stranda eller oppe ved villaen. Vi ruller ut mattene og strekker ut kroppen akkompagnert av det deilige bølgebruset. Solnedgangen er alltid vakker her, den varierer veldig fra kveld til kveld i farger og lys, så her er det fram med kameraet for å forevige disse gyldne minuttene.

Kveldens middag bestiller vi i restauranten på villaen. Vi sitter ute i behagelig temperatur og lar oss friste av nytrukket hummer, grillede scampi, eksotiske salater, vegetarretter eller en god fisk- eller kjøttrett for de som ønsker det. De fleste er nok klar for senga etter en lang dag med mye uteaktivitet, men for de som ikke vil sove så er det åpent i baren ved bassenget så lenge det er folk.

Dag 6: Det gode liv i paradis

/globalassets/asia/sri-lanka/mosvold-villas/vm-813.jpg

Yoga og rusletur på stranda før frokost. Og ellers kan alle gjøre som de vil. Jobbe med brunfargen ved bassenget, bestille massasje, lese ei god bok i hengekøya under en palme, dra på tur med tuk-tuk til til ei strand i nærheten.

Vi arrangerer en liten utflukt til et buddhistisk tempel i nærheten for de som har lyst til å se hvordan livet der fungerer. Her er det blant annet en skole for unge munker og templet fungerer også for en samlingsplass for landsbyens hellige fester som fullmånefesten hver måned. Sjefs-munken Dhamalukka vil ta oss i mot og vise oss rundt på området.

I løpet av dagen kommer de som har vært til Adams Peak og joiner oss, litt trøtte i beina og mange opplevelser rikere. Vi avslutter dagen med ei god yogaøkt på stranda før vi nyter både middag og solnedgang.

Dag 7: Yoga på stranda og full fart på tuk-tuk

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-programbilder/slt_tuktuk.jpg

Vi starter med ei god yogaøkt og en friskpresset juice før vi setter oss til frokostbordet der eksotiske friske frukter og ellers alt hva du måtte ønske deg blir servert i den lekre utendørsrestauranten. Formiddagen tilbringer vi på stranda eller ved bassenget før vi litt utpå dagen tar en felles tur med tuk-tuk inn til Galle Fort, et 300 år gammelt fort som i dag står på Unescos verdensarvliste og som er fullt av vakre bygninger fra kolonitiden. Disse bygningene huser i dag spennende butikker som selger smykker, saronger, interiør, postkort og plakater fra den nostalgiske tiden da vi kjente landet som Ceylon. I tillegg er det mange koselige cafeer og restauranter, så i dag spiser vi lunsjen her inne i fortet på egenhånd. Felles retur med tuk-tuk til Mosvold Villa før det blir mørkt. Vi avslutter dagen med en yoga & meditasjonsøkt før vi spiser middag og nyter stjernehimmel under palmene.

Dag 8 og 9: Som en ladestasjon for kropp og sjel!

/globalassets/diverse/diverse-bilder/yoga-og-velvare/yogajentan-pa-tur.jpg

Yoga, bading og rusletur på stranda før vi spiser frokost. Resten av dagen: Yoga, meditasjon, friske frukter, strandliv, massasje, latter og et kaldt glass vin på bassengkanten…

Ja, sånn går dagene når Yogajentan er på tur. Vi beholder hotellrommene frem til avreise til flyplassen, litt utpå kvelden.

Dag 10: Hjemreise

Flyet vårt har avgang kl. 03.25 og i løpet av de neste timene sover vi oss hjemover til Norge, også denne gangen med mellomlanding i Doha. Vi er tilbake i Kristiansand kl. 15.20 med en fin brunfarge og masse opplevelser i bagasjen.