Generelle opplysninger

Banker og butikker: Normalt åpne fra 10.00 til butikker 17.00, mange også senere. Alle offentlige kontorer og banker holder stengt en dag i uken, normalt søndag, men dagen kan variere.

Betalingskort: Ved tap av kort, kontakt:

  • Eurocard + 47 21 01 52 22
  • Mastercard + 1 636 722 7111
  • Visa +1 410 581 3836
  • Diners + 47 21 01 53 00
  • American Express + 1 800 528 4800

Drikkevann: Vann fra kran bør ikke drikkes. Vi anbefaler flaskevann som kan kjøpes overalt. Vær også forsiktig med isbiter.

Driks/tips: Tips er vanlig der turistene ferdes. Sjåfør og lokalguide samt bagasjebærere forventer noe tips. Sjekk turprogrammet for å se om tips er inkludert i prisen du har betalt.

Drosje: Det er billig å ta drosje i byene, men trafikken kan være kaotisk. Elektrisitet: Strømstyrken er den samme som i Norge, 220 V, kontaktene har to runde ben, noen med et tredje ben (jordet). Adapter anbefales og kjøpes i elektrobutikker. Strømbrudd og spenningsfall forekommer.

Flyreisen: Vi gjør oppmerksom på at flyselskapene aldri kan garantere for spesielle ønsker angående plassering om bord i flyet. Flyreisen fra Amsterdam til Delhi tar ca 8 timer. Ta med lesestoff fra Norge, i tillegg vil flyet ha skjermbasert underholdning. Drikk godt med vann, løs opp tettsittende plagg og sko, unngå stort alkoholinntak og sørg for å røre på kroppen noen ganger. Mht. flytende væsker i håndbagasjen, er det i henhold til EU-reglene kun tillatt å ta med beholdere som rommer maks 1 dl væske gjennom sikkerhets-kontrollen, totalt 1 liter. NB: Det er viktig å beholde utskrift av e-ticket for returen, ellers kommer man ikke inn i flyplassterminalen.

Helse: Ta med nødvendige medisiner samt kopi av resept hjemmefra. En god reiseforsikring er nødvendig. Dersom du har spesielle behov eller allergier, bør du si fra om dette i god tid før reisen. Vi anbefaler å ha med myggmiddel og solbeskyttelse (hatt, krem). Høflighet og etikette: Ved besøk i templer gjelder de samme regler som i kirker i Europa: ikke for korte shorts eller store utringninger. Siden skoene må tas av, er det lurt med sko man lett kan ta av og på.

Mat: Frokosten på hotellene er vestlig, ellers er det variasjon i menyene. Middagene spises på hotellene. Ellers bør frukt vaskes og skrelles før den spises. Pass/Visum: Norske statsborgere trenger visum til India. Visum til India må søkes individuelt og i god tid ved ambassaden i Oslo (se tilsendt brev), men vi trenger passinfo for booking av innenlands flybilletter i India. Passet må være gyldig i 6 mnd utover oppholdet i India. I tillegg må det fylles ut arrival og departure card som fås på flyene.Vi anbefaler å ta med kopi av pass og forsikringsbevis og legge dette i kofferten. Dette sparer mye ergrelse og tid i tilfelle tyveri. Pass, flybillett og verdisaker bør oppbevares i safen på rommet. Ha heller passkopi med deg på utfluktene.

Tax-free: Følgende kan tas tollfritt hjem: 1 liter sprit, 1,5 liter vin/hetvin og 2 liter øl eller 3 liter vin/hetvin og 2 liter øl. Du kan også ta inn én kartong sigaretter eller 5 pk. tobakk. Man kan handle tollfritt ved ankomst til Norge mot å vise gjenparten av ombordstigningskortet. Vær obs på at det ikke er mulig å ta med taxfree-flasker fra India i hånd-bagasjen.

Telefon: Ringer man hjem, slås først 00 (ut av India) og 47 (for Norge) - deretter det ønskede nummer i Norge. Norsk mobil vil normalt fungere i byene i India. Dekningen varierer.

Tidsforskjell: India ligger 4,5 timer foran oss når vi har vintertid og 3,5 timer når vi har sommertid.

Valuta: Valutaen i India heter Rupee. For tiden er 10 indiske rupier (INR) ca 1,00 kr. Kredittkort kan stort sett brukes til betaling på hotell, restaurant og større forretninger. Minibanker som aksepterer Visa- og Mastercard finnes i byene. US-dollar og euros kan veksles på hoteller, men ikke norske kroner. Vaksiner: Statens Institutt for Folkehelse anbefaler at vaksine mot difteri, stivkrampe og polio bør være oppdatert innen de 10 siste år. Det anbefales også vaksine mot hepatitt A/ gulsott. Vaksinen heter Havrix. Tar du påfylling av denne etter ett år, vil vaksinen være virksom i opptil 20 år.

Vær og klima: Temperaturen i det nordlige India vil ligge på rundt 25-28 grader, med litt kjøligere netter. Behagelige bomullsklær vil passe de fleste dager, men det er lurt å ha med en varm genser og vindtett regnjakke. Gode sko er viktig. Se også avsnitt om etikette. Ta gjerne med noe pent til kvelden.