Personvern på norsktur.no

Personvernlovgivningen skal sikre konfidensialitet og integritet ved behandling av personopplysninger.
Som kunde hos oss samles det inn informasjon om deg når du bestiller en reise hos oss.
Norsk Tur er ansvarlig for all håndtering av personopplysninger som samles inn som følge av ditt kundeforhold med oss. Vi forplikter oss til å ivareta informasjonen på en sikker måte og beskytte personvernet til våre kunder.

Hvilke typer personopplysninger som behandles

Behandling av personopplysninger innebærer innhenting og lagring av opplysninger som kan knyttes til en bestemt person.

Når du bestiller en reise hos oss, lagrer vi informasjonen du har oppgitt i bestillingsprosessen i den hensikt å levere et best mulig produkt til deg.
Personopplysningene vi samler inn, er dine personalia, mailadresse, telefon, eventuelle matallergier og ordrehistorikk. Hvis du benytter deg av tjenesten vår Min Side, lagres opplysninger vedrørende innlogging og bruk.
Har du gitt samtykke til å motta vårt nyhetsbrev, lagres også denne informasjonen.

Cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å analysere og tilpasse www.norsktur.no.
Ved at vi registrerer og lagrer informasjon som din enhet, nettleser og lokasjon kan vi gjøre brukeropplevelsen på vår nettside bedre for deg. Du bestemmer selv hvilke informasjonskapsler du ønsker å godta under innstillingene i din nettleser. Slik administrerer du informasjonskapsler (nettvett.no)

Følgende informasjonskapsler brukes på www.norsktur.no:

Episerver
Vår publiseringsløsning (Episerver) plasserer også to informasjonskapsler på din maskin (.EPiForm_BID og .EPiForm_VisitorIdentifier) disse brukes i forbindelse med innsending av skjemaer, og slettes etter 3 dager.

Google Analytics og AdWords
Norsk Tur AS bruker Googles analyseverktøy Analytics og Tag Manager til å få oversikt over bruksmønsteret på nettstedet.

I perioder hvor vi bruker markedsføringsmidler til betalte søketreff gjennom Google Adwords, brukes data fra Analytics til å optimalisere kampanjen. Informasjonen som samles inn skal behandles etter Googles retningslinjer for personvern (ekstern lenke). Norsk Tur sporer ikke brukernes ip-adresser. Informasjonskapslene lagres på brukernes enheter i opptil to år, avhengig av hva de brukes til.

Facebook Pixel
Norsk Tur annonserer gjennom Facebooks annonseverktøy. For å optimalisere disse kampanjene har vi installert Facebook Pixel på siden. Dette gjør at vi kan vite hvor mange som har klikket på annonsene våre, og hvilke nettsider disse har besøkt. Vi bruker også denne dataen til såkalt "retargeting"-annonser, som betyr at brukere som besøker bestemte sider på www.norsktur.no kan få se annonser på Facebook basert på denne aktiviteten. Informasjonskapslene til Facebook er tilgjengelig for bruk i 180 dager etter besøket. Her kan du se Facebooks retningslinjer for personvern (ekstern lenke).

Grunnlaget for behandlingen

Ved kjøp av en reise godkjenner du vår behandling av dine personopplysninger. Personalia benyttes for å oppfylle kjøpsavtalen mellom deg som kunde og Norsk Tur som bedrift. Grunnlaget for dette er personvernforordningens artikkel 6b.

Grunnlaget for å behandle opplysningene som brukes til markedsføring, er personvernforordningens artikkel 6a. Disse brukes etter din godkjenning som kunde kan frasi deg til enhver tid.

Formål med behandlingen – hva opplysningene brukes til

Formålet med innsamling og lagring av personopplysningene, er å gi deg som kunde en god opplevelse av vår kundeservice og utføre de forpliktene vi har til deg som vår kunde. Den innsamlede informasjonen gjør oss i stand til det.
Dette innebærer blant annet å håndtere betaling og faktura samt sende deg korrekt informasjon vedrørende din bestilling.  
I tillegg brukes opplysningene for å optimalisere markedsføring og gi deg personaliserte tilbud.

Hvor lenge opplysningene oppbevares

Opplysningene oppbevares kun så lenge det er nødvendig i forhold til sitt formål.
All passinformasjon slettes fire uker etter hjemkomstdato, dine fakturaopplysninger må lagres i fem år i henhold til regnskapsforskriftene i Bokføringsloven.
Dine kontaktopplysninger oppbevares frem til du selv ønsker å slette dem, dette kan du selv gjøre på Min Side eller ved å kontakte oss.

Hvem deler vi opplysningene med

Vi deler dine opplysninger med nødvendige leverandører for å muliggjøre reisen du har bestilt hos oss, eksempelvis hoteller og flyselskap.
Av samme grunn som beskrevet ovenfor deles dine opplysninger også med de som drifter vårt bookingsystem og vårt eksternt regnskapsbyrå. Etter påmelding kan og turens oppdragsgiver få informasjon om dine personalia.

Hvis du deler Min Side med din reisepartner, vil vedkommende ha tilgang til din oppgitte informasjon. Ønsker du ikke dette, kontakt oss og dere vil få separate innloggingssider.

Hvordan beskytter vi dine opplysninger

Vi forholder oss til gjeldende personvernregler og jobber målrettet og konsekvent for å sikre informasjonssikkerheten.

Dette gjøres via en robust fysisk sikring på servere og fokus på informasjonssikkerhet lokalt.
Eksempler på dette er:
På Min Side er det mulig å aktivere to-faktor autentisering for å øke innloggingssikkerheten din.
Adgangskontroller til kunders data osv.
Personlige passord opp mot våre sider er hver enkeltes ansvar å holde konfidensielt ettersom vi ikke har tilgang på disse.

Utøve dine rettigheter

Kunder har til enhver tid rett til å kreve innsyn i hvilke opplysninger som lagres og behandles om deg. I tillegg har du rett til å få disse opplysningene rettet, overført eller slettet.

Markedsføring er alltid lov å reservere seg mot.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål kan du kontakte personvernrådgiveren i Norsk Tur på dataprotection@norsktur.no