Sør-Afrika og Stellenbosch

- opplevelser for alle sansene

Cape Town, Robben Island, Kapp det gode håp, diamanter og viner i verdensklasse. Høres det fristende ut? Sør-Afrika er et eksotisk land med dramatisk historie og variert landskap. Det blir sterke møter med de unike menneskene og naturen som sammen gjør dette landet så spennende. Det blir også tid shopping, deilige spa-behandlinger, og til å utforske landets kulinariske særpreg. Dette er en reise for alle sansene!

Dag 1: Reisedag

/globalassets/afrika/sor-afrika/sor-afrika-programbilder/cape_gatemusikanter.jpg

Vi reiser fra Norge om morgenen og ankommer Cape Town utpå kvelden.

Dag 2: Cape Town

/globalassets/afrika/sor-afrika/sor-afrika-programbilder/dina/04_waterfront.jpg

Fargerikt og frodig besøk i Kirstenbosch, Sør-Afrikas mest berømte botaniske hage med over 2000 planteslag. Frivillig tur til topps på Table Mountain, 1067 meter over havet. Videre besøker vi Victoria and Alfred Waterfront, det historiske hjertet i Cape Town. Her finnes det et stort og variert utvalg av forretninger og restauranter, eksklusive boligkomplekser og hoteller, omgitt av sjarmerende kanaler, småbåthavner og parker.

Dag 3: Kontrastenes Sør-Afrika

/globalassets/afrika/sor-afrika/sor-afrika-programbilder/dina/08_tanzanite4.jpg

Vi tar båt ut til den beryktede Robben Island – asyl, koloni for spedalske og fengsel for farlige kriminelle og politiske fanger. Det er først og fremst Nelson Mandela som har gjort fengselet kjent for verden. Om ettermiddagen er vi klar for litt “bling”. I showrommet til Jewel Africa får vi se og lære mer om Afrikas skatter – gull, diamanter, platinum, edelstener og vakkert kunsthåndtverk. Snakk om eksklusive souvenirer!

Dag 4: Kapp det gode håp og township

/globalassets/afrika/sor-afrika/sor-afrika-programbilder/soweto_kids.jpg

Kapp det gode håp er et kjent begrep – det er her havstrømmene fra Atlanterhavet og Det indiske hav møtes. Naturreservatet Kapp det gode håp byr på spektakulær og mektig utsikt, og naturopplevelsene er helt fantastiske. Så fortsetter vi til brakkebyene som har vokst opp rundt de større byene i Sør-Afrika – townships.

Dag 5: Cape Town - Stellenbosch

/globalassets/afrika/sor-afrika/sor-afrika-programbilder/dina/10_franschhoek_basseng.jpg

I dag reiser vi til Stellenbosch, i hjertet av det sør-afrikanske vinområdet. Vi skal bo to netter på spahotell i byen Franschoek.

Dag 6: Vintur i Stellenbosch

/globalassets/afrika/sor-afrika/sor-afrika-programbilder/dina/12_stellenbosch.jpg

Vinkulturen i Vest-Cape er over 300 år gammel, og Cape-vinen blir eksportert til store deler av verden. Vi starter dagen med en rundtur i Stellenbosch by, og fortsetter så ut i vindistriktet. Her besøker vi to vingårder hvor det blir omvisninger og vinsmaking, samt lunsj underveis.

Dag 7: Fritid og hjemreise

/globalassets/afrika/sor-afrika/sor-afrika-programbilder/dina/12_blomstermassasje.jpg

Sebra, antilope og gnu. Kanskje får vi se noe til "the big five" - elefant, bøffel, neshorn, løve og leopard?

Dag 8: Ankomst Norge

Det tar nok litt tid å fordøye alle inntrykkene etter en så sammensatt og fargerik tur - alt har vært så annerledes og vil bli husket lenge!