Ecuador & Galapagos

Fra Vulkanenes aveny i Andesfjellene til fantastisk cruise i Galapagosarkipelet

Ecuador er et av Sør-Amerikas minste land, men med utrolig variasjon. Her finnes alle landskapstyper og klimasoner på kontinentet, fra tropisk regnskog til evig is, fra øyer og strender med hvit sand til aktive vulkaner og majestetiske fjelltopper på 6000 meter. Bli målløs av forundring under kjøreturen langs ”Vulkanenes Aveny” og avslutt med noen dagers cruise i verdens mest fascinerende øyrike – Galapagos!

Program for turen

Dag 1
Reisedag
Dag 2
Quito – verdensarv ved ekvator
Dag 3
Otavalo og Cotacachi - marked, lagune og lærarbeider
Dag 4
Gjennom Vulkanenes Allé til Cotopaxi Nasjonalpark
Dag 5
Togtur gjennom «Djevelens Nese» og inkaruiner på vei til Cuenca
Dag 6
Cuenca – kulturhovedstad fra kolonitiden
Dag 7
Fra Cuenca over passhøyden og ned til kysten
Dag 8
Fra Guayaquil til Galapagos
Dag 9
Galapagos – øya Española
Dag 10
Galapagos – Santa Cruz og South Plaza Island
Dag 11
Avskjed og hjemreise begynner
Dag 12
Hjemme igjen

Dagsprogram

Dag 1: Reisedag

/globalassets/amerika/ecuador-og-galapagos/programbilder/comparza-en-el-desfile-del-chagra1.jpg

Utreise via Amsterdam til Quito, mer enn 2800 m.o.h. Ankomst samme dag og rolig ettermiddag med tid til å venne seg til høyden.

Dag 2: Quito – verdensarv ved ekvator

/globalassets/amerika/ecuador-og-galapagos/programbilder/quito_plaza_grande1.jpg

Vakker spansk kolonistil og arv fra inkatiden, omgitt av et enestående panorama av snøkledde fjelltopper og vulkaner. Et besøk til «Verdens Midte» på ekvatorlinjen hører med: stå med en fot på den sørlige og en på den nordlige halvkulen!

Dag 3: Otavalo og Cotacachi - marked, lagune og lærarbeider

/globalassets/amerika/ecuador-og-galapagos/programbilder/019_otavalo_market1.jpg

Otavalo er viden kjent for sitt fargerike marked med Andenes typiske tekstiler. Turen dit gjennom den trange Guayllabambadalen. Lunsj på en hacienda og fotostopp ved Lagunen Cuicolcha, en malerisk innsjø i et vulkankrater, hører også med til dagens opplevelser. I Cotacachi venter tallrike butikker med vakre skinn- og lærvarer.

 

Dag 4: Gjennom Vulkanenes Allé til Cotopaxi Nasjonalpark

/globalassets/amerika/ecuador-og-galapagos/programbilder/cotopaxi-reflection11.jpg

Rundt 50 vulkaner, mange mellom 4000 og 6000 meter høye, omkranser Panamericana gjennom «vulkanenes Allé» på dagens etappe. Snøkledde topper, isbreer og aktive vulkaner: Uforglemmelige synsinntrykk og tallrike fotomotiver langs veien og på landsbyenes lokale markeder. Utpå dagen er vi fremme i Riobamba.

Dag 5: Togtur gjennom «Djevelens Nese» og inkaruiner på vei til Cuenca

/globalassets/amerika/ecuador-og-galapagos/programbilder/ecuador_train_devils-nose1.jpg

En uvanlig togtur langs en strekning som er en ingeniørbragd og byr på adrenalinkikk, står på dagens program: sikksakkspor med «switch-back» kun for turistenes glede, med utsiktsplattform på taket! Turen går videre til Cuenca med vulkaner på begge sider og stopp ved ruinene etter den storslåtte inkabyen Ingapirca.

 

Dag 6: Cuenca – kulturhovedstad fra kolonitiden

/globalassets/amerika/ecuador-og-galapagos/programbilder/catedral_de_la_inmaculada_concepcion_cuenca_ecuador.jpg

Utrolig mange bevarte historiske bygninger og en «spansk» atmosfære gjør at byen regnes som Ecuadors vakreste og satte den på verdensarvlisten. Byen er kjent for de ekte panamahattene som lages her og ikke i Panama! Vi besøker fabrikken og får tid for egne oppdagelser på ettermiddagen.

Dag 7: Fra Cuenca over passhøyden og ned til kysten

/globalassets/amerika/ecuador-og-galapagos/programbilder/guayaquil-las-penas.jpg

Veien til kystbyen Guayaquil fører over en passhøyde på mer enn 4000 meter! Landskapet endrer seg, frodige åkre og plantasjer følger oss ned mot den travle tropiske stillehavsmetropolen, Ecuadors viktigste havneby. En spasertur på Malecón, den vakre blomstersmykkede strandpromenaden, er en velkommen avveksling til oppholdet på store høyder de siste dagene.

Dag 8: Fra Guayaquil til Galapagos

/globalassets/amerika/ecuador-og-galapagos/programbilder/kjempeskilpadde-darwin-research-station.jpg

En times flytur bringer oss fra fastlandet til øya San Cristobal. Her går vi om bord i «Galapagos Explorer II», som skal være vårt hjem de neste 4 dagene. Skipet er et lite luksuscruiseskip med 50 suiter, restaurant, boblebad og pianobar. Vi skal besøke noen av øyene i dette spennende arkipelet. På San Cristobal finner vi øygruppens hovedstad og statuen av Charles Darwin, som har gjort øygruppen berømt. Det blir utflukt til lagunen El Junco, med rikt fugleliv og flott utsikt over øya og havet. Også reservatet for kjempeskilpaddene hører til øyas severdigheter.

Dag 9: Galapagos – øya Española

/globalassets/amerika/ecuador-og-galapagos/programbilder/free-wallpaper-171.jpg

Her finner vi en av øyenes fineste hvite sandstrender, Bahia Gardner, der vi kan bade med sjøløver og øgler!! Snorkling er mulig – fugler og fisk i alle fargevarianter er tallrike på hver øy vi besøker, spesielt på Punta Suarez venter mange særegne fuglearter, som darwinfinker, spottefugl og albatross.

Dag 10: Galapagos – Santa Cruz og South Plaza Island

/globalassets/amerika/ecuador-og-galapagos/programbilder/marine-iguana11.jpg

To nye øyer venter i dag: Santa Cruz med byen Puerto Ayora og forskningssenteret til Darwin-stiftelsen, der vi lærer mye om livets og artenes utvikling, truede arter og bevaringsstrategier. En spasertur i en spesiell skog av fikenkaktus og en skilpaddefarm hører med, før vi drar videre til den lille klippeøya South Plaza, med de kjente gule og røde landiguanaene. Nye plantemiljøer og nye dyrearter og -familier på hver øy vi besøker, gjør dette cruiset til en helt spesiell opplevelse. Dessverre er det snart over – avskjedsmiddagen om bord er en verdig avslutning.

Dag 11: Avskjed og hjemreise begynner

/globalassets/amerika/ecuador-og-galapagos/programbilder/las-mujeres-de-cayambe11.jpg

Vi sier farvel til skipet og blir kjørt til Baltra, den andre av Galapagos’ to flyplasser, på øya South Seymour. Den ble anlagt som amerikansk troppebase under andre verdenskrig. En times flytur bringer oss tilbake til fastlandet. Det blir flybytte i Guayaquil eller Quito, før vi kan starte på reisen hjem til Europa. Avhengig av flytider, blir det eventuelt en overnatting i Quito.

Dag 12: Hjemme igjen

Vi lander i Amsterdam om morgenen. Så gjenstår bare siste etappe til Norge etter uforglemmelige dager i et av verdens mest spennende land.