Mexico

- eksotisk og fargerikt

Mexico har en rikholdig meny for sine gjester. Det er pikante matretter og hete rytmer, palmer og bougainvillea. Her finner du jungel og Stillehavskyst, vakre katedraler, fargerikt kunsthåndverk og indianere som danser på torgene mens mariachi-musikk med gitarer, trompeter og fele lyder over menneskemylderet. Vi opplever åkrer med blågrønn agave, vulkaner, dype daler og fossefall. Det er spennende historie og litt siesta mellom alle inntrykkene.

Program for turen

Dag 1
Fra Norge til Mexico
Dag 2
Mexico City – verdens største by?
Dag 3
Basilica de Guadalupe og templene i Teotihuacán
Dag 4
Guadalajara
Dag 5
Guadalajara – Tequila – Puerto Vallarta
Dag 6
Puerto Vallarta – fra fiskerhavn til ferieparadis
Dag 7
Carpe Diem – nyt livet!
Dag 8
Frivillig «jungelsafari»
Dag 9 og 10
Hjemreise

Forslag til dagsprogram

Dag 1: Fra Norge til Mexico

Flyreisen går fra Norge til Mexico City, med flybytte i Amsterdam, Paris eller Frankfurt, og tar ca 12 timer. Vi ankommer samme kveld pga tidsforskjellen på 7 timer. Vi skal bo 3 netter i hovedstaden.

Dag 2: Mexico City – verdens største by?

http://norsktur.no/globalassets/amerika/mexico/mexico-programbilder/floating-gardens_gondoler.jpg

Kontrastene er store mellom elegante bulevarder, parker og flotte villaer og folkemylderet i gamlebyen. Ved byen historiske sentrum, markedsplassen Zócalo, finner vi Katedralen, Nasjonalpalasset og byens rådhus, men også ruinene etter aztekerens store tempel Templo Mayor. Midt på plassen et fargerikt mylder av turister og indianske dansere. På ettermiddagen drar vi til kunstnernes bydel Coyoacán, med sjarmerende arkitektur, minner om de kjente kunstnere Frida Kahlo og Diego Rivera. Det blir båttur på kanalene med restene etter aztekernes frodige flytende haver.

Dag 3: Basilica de Guadalupe og templene i Teotihuacán

http://norsktur.no/globalassets/amerika/mexico/mexico-programbilder/basilika-guadalupe.jpg

Et besøk i det verdensberømte antropologiske museum forbereder oss på de storslåtte aztekiske ruiner av Teotihuacán, med de enorme Sol- og Månepyramidene. Klarer du å klatre de bratte trinnene til toppen, så er du på høyde med Galdhøpiggen! Mer enn 100 000 mennesker skal ha bodd her, da byen var på sitt høydepunkt for snart 2000 år siden. Imponerende også de 3 kirkene ved Mexicos største helligdom i Guadalupe som vi besøker på vei ut av byen.

Dag 4: Guadalajara

http://norsktur.no/globalassets/amerika/mexico/mexico-programbilder/guadalajara-kveld.jpg

En times flytur bringer oss fra Mexico City til Guadalajara. Denne vakre byen har bevart sin spanske karakter og sjarm, med nydelige plasser, arkader og parker med statuer og fontener. Vi er i Mexicos «koloniale hjertet» i en av de første byene de spanske erobrerne grunnla på 1500-tallet. En lunsj med musikalsk akkompagnement og kanskje en tur i en hestedrosje dekorert i gull og hvitt lar oss oppleve byens historiske atmøsfære!

Dag 5: Guadalajara – Tequila – Puerto Vallarta

http://norsktur.no/globalassets/amerika/mexico/mexico-programbilder/agave_jimador.jpg

En spennende busstur venter i dag. Første stopp er i Tequila – med blågrønne agaveåkre, besøk i destilleri og selvfølgelig en smak av stedets berømte flytende spesialitet! På vei til Stillehavskysten drar vi over fjellene i Sierra Madre Occidental og passerer vulkanen Ceboruco. Mot kvelden er vi fremme ved kysten. Her venter gode temperaturer og flotte opplevelser. Vi bor på hotell ved stranden, ved den vakre Banderas-bukten.

Dag 6: Puerto Vallarta – fra fiskerhavn til ferieparadis

http://norsktur.no/globalassets/amerika/mexico/mexico-programbilder/puerto-vallarta-los_arcos_dephin.jpg

Det var en film som var starten på det hele, «The Night of the Iguana», og siden 1963 har mange fulgt i fotsporene til Richard Burton og Liz Taylor. En tur langs kysten sør for byen og inn til fossefallet i den lille dalen Chico’s Paradise samt lunsj i en nydelig restaurant på den vakre Cuale-øya står på dagens program. Og så venter galleriene og markedene med kunsthåndverk! Ved solnedgang finnes ingen bedre sted enn byens utrolig vakre strandpromenade Malecón med sine mange artige statuer!

Dag 7: Carpe Diem – nyt livet!

http://norsktur.no/globalassets/amerika/mexico/mexico-programbilder/puerto-vallartemismaloya.jpg

I dag kan du bade i basseng eller Stillehavet, tar en titt på folkelivet eller bli med på en frivillig utflukt med bading, havkajakktur eller snorkeling. Dagen avsluttes med skikkelig meksikansk fiesta - artister, hester, dansere i fargerike kostymer og fengende mariachi-musikk, og selvfølgelig god mat og drikke!

Dag 8: Frivillig «jungelsafari»

http://norsktur.no/globalassets/amerika/mexico/mexico-programbilder/puerto_vallarta_marina.jpg

Dagens frivillige utflukt tar oss med nordover langs kysten, først til lystbåthavnen Marina Vallarta, med fyrtårnet som tatt ut av Kardemommeby, så en spasertur eller jeeptur gjennom Sierra Madrejungelen, et tørt villnis med palmer, kapoktrær, eukalyptus og kvelerfiken. Turen kan avsluttes med bading og lunsjbuffet på stranden.

Dag 9 og 10: Hjemreise

Tid for avskjed! Det blir flytur til Mexico City på ettermiddagen og derfra videre til Europa, med avreise på kvelden. Vi lander i Europa om morgenen og flyr videre til Norge med mange og fargerike minner i bagasjen.