Panama og Costa Rica

Fra Panamakanalen til Edens Have

Mellom Stillehavet og Det karibiske hav finner vi Panama og Costa Rica med noe av verdens vakreste natur – frodig regnskog, aktive vulkaner og nydelige sandstrender. En spesiell grunn til å reise dit nettopp i år, er 100-års jubileet for Panamakanalen. Her blir det kanaltur, besøk hos en innfødt stamme og omvisning i Panama By. Så reiser vi videre til det landet som av mange betraktes nærmest som et paradis – Costa Rica. Langs hele landet strekker det seg en sentral fjellkjede med aktive vulkaner, tropisk regnskog og et enormt biologisk mangfold. Besøk på kaffeplantasje, bad i varme vulkanske kilder og tur over hengebruer i regnskogen venter, før vi slapper av ved stillehavskysten! Bli med på en uforglemmelig tur!

Program for turen

Dag 1
Reisedag Norge – Panama City
Dag 2
Panamakanalen fyller 100 år!
Dag 3
Emberá-indianerne
Dag 4
Fra Panama til Costa Rica
Dag 5
Fridag
Dag 6
Fra høylandet til Stillehavskysten
Dag 7
Manuel Antonio
Dag 8
Til hovedstaden San José
Dag 9
Orosidalen
Dag 10
Tid for avskjed
Dag 11
Hjemme igjen

Dagsprogram

Dag 1: Reisedag Norge – Panama City

/globalassets/amerika/panama-og-costa-rica/panama-costa-rica-programbilder/01_panamacityshutterstock71707591.jpg

Utreise via Amsterdam og ankomst i Panama på ettermiddagen. Buss bringer oss til hotellet. Vi rekker en liten spasertur i den varme tropekvelden før eller etter middagen.

Dag 2: Panamakanalen fyller 100 år!

/globalassets/amerika/panama-og-costa-rica/panama-costa-rica-programbilder/03_panamacanal.jpg

I dag skal vi bli kjent med en sprek og livskraftig hundreåring. Vi skal på en halvdags cruise gjennom kanalen og besøke kanalens informasjonssenter. Etterpå tar guiden oss med på en tur i gamlebyen, også denne preget av kanalens historie, av spansk fortid og sjørøverhistorie!

Dag 3: Emberá-indianerne

/globalassets/amerika/panama-og-costa-rica/panama-costa-rica-programbilder/06_panamaemberawomen.jpg

Et spennende møte med regionens urbefolkning inne i jungelen – medisinplanter, mat, kunsthåndverk og et bad under fossefallet står på programmet i dag. Kveldens middag etterfølges av folklore i Panamas vakre nasjonalkostymer.

Dag 4: Fra Panama til Costa Rica

/globalassets/amerika/panama-og-costa-rica/panama-costa-rica-programbilder/09_kaffeplantasje.jpg

Fra Panama til Costa Rica med formiddagsflyet. Fra hovedstaden San José drar vi videre til en kaffeplantasje for å bli kjent med landets viktigste eksportartikkel, og endelig til vårt spa-hotell ved foten av landets vakreste vulkan, Arenal.

Dag 5: Fridag

/globalassets/amerika/panama-og-costa-rica/panama-costa-rica-programbilder/11_hengende_broer.jpg

Fridagen benytter du etter ønske, enten på hotellet eller på frivillig utflukt. Vi tilbyr en tur til regionens flotteste spa med varme kilder og fossefall, eller en tur til regnskogen, til de «hengende broer» i Arenal-Nasjonalparken.

Dag 6: Fra høylandet til Stillehavskysten

/globalassets/amerika/panama-og-costa-rica/panama-costa-rica-programbilder/15_manuelantonio.jpg

Fra høylandet til Stillehavskysten med buss, med stopp ved en krokodille-elv. Hotellet vårt er en luksuriøs parador omgitt av park og regnskog og med utsikt over en av de vakreste kyststrekningene her langs Stillehavet.

Dag 7: Manuel Antonio

/globalassets/amerika/panama-og-costa-rica/panama-costa-rica-programbilder/16_manuelantonio.jpg

Denne dagen bør nytes ved basseng eller strand. Har du lyst på mer flora og fauna, tilbys en spasertur i Manuel Antonio Nasjonalpark.

Dag 8: Til hovedstaden San José

/globalassets/amerika/panama-og-costa-rica/panama-costa-rica-programbilder/19_teatersanjose.jpg

Tre timers busstur bringer oss til hovedstaden San José der vi kan oppleve gammelt og nytt i denne vakre byen preget av spansk kolonitid. Storslått arkitektur og prekolumbiske gullskatter er stikkord i dag.

Dag 9: Orosidalen

/globalassets/amerika/panama-og-costa-rica/panama-costa-rica-programbilder/20_orsidalen.jpg

Costa Ricas hemmelige juvel står på dagens program. Et idyllisk landskap med frodige åkre langs elvebreddene ved foten av vulkanen Irazu, historiske kirker i den tidligere hovedstaden Cartago og maleriske landsbyer med livlige markeder preger dalen.

Dag 10: Tid for avskjed

/globalassets/amerika/panama-og-costa-rica/panama-costa-rica-programbilder/22_solnedgang.jpg

Dessverre er det tid for avskjed – flyreise fra San José tilbake til Panama City, og derfra videre om kvelden til Europa.

Dag 11: Hjemme igjen

Vi lander i Amsterdam utpå formiddagen og er hjemme igjen i Norge på ettermiddagen etter uforglemmelige opplevelser i to av Mellom-Amerikas mest spennende land.