Vestkysten av USA

San Francisco, Los Angeles, Grand Canyon og Las Vegas

California har i lang tid vært mål for menneskers drømmer og lengsler. Ikke bare 1800-talls utvandrere og 60-årenes hippier håpet på å finne lykken her hvor alt var mulig. Dagens reisende blir lokket av det utrolige mangfoldet. California byr på alt fra stormfulle kystpartier og fantastiske nasjonalparker til frodige solfylte vingårder og glohete ørkener. Maleriske spanske misjonsstasjoner og pulserende storbyer venter, storslått natur ved Grand Canyon og til slutt et uvirkelig eventyr i lykkejegernes og glamourens høyborg: ørkenbyen Las Vegas med sine fontener, palasser og lysreklamer. Bli med på en uforglemmelig tur!

Sjekk hvilke turer vi har for salg til Amerika i vår reiseoversikt!

Program for turen

Dag 1
Fra Norge til San Francisco
Dag 2
San Francisco
Dag 3
San Francisco på egen hånd
Dag 4
Monterey og Highway 1
Dag 5
Til Los Angeles
Dag 6
Beverly Hills og Hollywood Boulevard
Dag 7
Universal Studios og videre til Las Vegas
Dag 8
Las Vegas – nattens dronning i dagslys
Dag 9
Utflukt til Grand Canyon
Dag 10 og 11
Hjemreise

Forslag til dagsprogram

Dag 1: Fra Norge til San Francisco

Flyreise via Amsterdam eller London, med ankomst på ettermiddagen. Klokken stilles 9 timer tilbake!

Dag 2: San Francisco

/globalassets/amerika/usa-vestkysten/vestkysten-store-bilder/sf-victorian-houses_2000px.jpg

Vi starter turen med en rundtur i verdens mest fotograferte by, med sin fascinerende blanding av livslyst og historie. Union Square, Golden Gate Bridge og Chinatown er noen av byens landemerker, før vi avslutter ved Fisherman’s Wharf, med sin lystbåthavn og mange populære restauranter, der havets delikatesser tilbys i alle varianter. Her går ettermiddagen lett!

Dag 3: San Francisco på egen hånd

/globalassets/amerika/usa-vestkysten/vestkysten-store-bilder/alcatraz_2000px.jpg

Dagen har mange muligheter. Hva med en tur med byens berømte historiske trikk eller en båttur til fengselsøya Alkatraz? Mye å fortelle ved dagens middag!

Dag 4: Monterey og Highway 1

/globalassets/amerika/usa-vestkysten/vestkysten-programbilder/highway1atbigsur1.jpg

Vi starter turen langs Californias storslåtte Stillehavskyst, med stopp i John Steinbecks Cannery Row i Monterey. Utpå ettermiddagen er vi ved dagens mål, hotellet vårt i San Luis Obispo, en av Californias kjente vindistrikter.

Dag 5: Til Los Angeles

/globalassets/amerika/usa-vestkysten/vestkysten-store-bilder/santa-barbara_2000px.jpg

Videre sørover og til Santa Barbara, med boligene til kjendiser og velstående i spansk kolonistil. Alt synes i bevegelse her, med trafikken i opptil 5 etasjer, når vi nærmer oss Los Angeles. Hotellet vårt ligger i den eksklusive bydelen Santa Monica, ikke langt fra kysten. En spasertur på den berømte boardwalk eller kanskje et bad i Stillehavet på ettermiddagen?

Dag 6: Beverly Hills og Hollywood Boulevard

/globalassets/amerika/usa-vestkysten/vestkysten-programbilder/hollywood-boulevard-11.jpg

I dag skal vi ta en titt på filmstjernenes by, på de elegante butikkene i Rodeo Drive og noen av stjernene på den berømte «Walk of Fame». På ettermiddagen går du på oppdagelsesferd på egen hånd.

Dag 7: Universal Studios og videre til Las Vegas

/globalassets/amerika/usa-vestkysten/vestkysten-programbilder/universal-st-inngang.jpg

Før vi forlater filmbyen, tar vi den obligatoriske turen gjennom drømmefabrikken Universal Studios, med kulisser og scener fra utallige kjente filmer. Så starter vi bilturen mot Las Vegas. Alt er vel tilrettelagt i bilens hjemland, med imponerende veier som bringer oss gjennom ørken og nasjonalparker, til vi mot kvelden ser det berømte veiskiltet » Welcome to Fabulous Las Vegas»! Hotellet vårt ligger langs den berømte hovedgaten «The Strip».

Dag 8: Las Vegas – nattens dronning i dagslys

/globalassets/amerika/usa-vestkysten/vestkysten-programbilder/a28.jpg

Selv om dagen må man bli imponert over de storslåtte og fantasifulle hotellene, enten de gjenspeiler en tur i Egypt som «Luxor» og Kongenes dal eller en italiensk landsby som «Bellagio». Du kan ta en gondoltur inne i hotellet «The Venetian» eller kaste deg ut i de mange butikker med tilbud i alle prisklasser. Om kvelden blir det mulighet for å oppleve et show. Byen er kjent for sine flotte oppsetninger.

Dag 9: Utflukt til Grand Canyon

/globalassets/amerika/usa-vestkysten/vestkysten-programbilder/bridgecanyon1.jpg

Dagsturen bringer oss til West Rim med sin spektakulære glassbro «Skywalk», der du kan spasere rett ut i luften og kikke mer enn 1200 meter ned mot juvet! Det er vanskelig å beskrive Grand Canyon, den må oppleves, med sine gigantiske klipper og juv, verket av millioner av års erosjon. Utsikten er storslått og stedet er i den lokale indianerstammens eie, som styrer opphold, restauranter og butikker her. På

Dag 10 og 11: Hjemreise

Avhengig av flytid er det tid på egen hånd, eventuelt en siste felles lunsj, før avreise til flyplassen. Neste dag lander vi i Europa og flyr videre til Norge. Minnene om opplevelsene ved USAs vestkyst vil vare lenge!