Burma

De gylne pagoders land

Ikke noe annet land kan sammenliknes med Burma, som i 1989 offisielt skiftet navn til Myanmar. Det var Marco Polo som ga det navnet ” The Golden Land”, etter de utallige gylne tempeltak og forgylte pagoder. Stor er kontrasten mellom gullet på templene og livet i landsbyene. Landet byr også på stor landskapsvariasjon – fra tropisk jungel og nesten 2000 km strandlinje i sør til 6000 meter høye fjelltopper ved grensen mot Kina i nord. Fjellkjeder med tre store elvedaler danner den sentrale delen av landet, og vi skal stifte nærmere bekjentskap med den viktigste floden, Irrawaddy. De utrolig elskverdige menneskene vi møter hilser turistene velkommen, glade over den nye åpningen som landet opplever. Bli med og la deg sjarmere av et av de mest fascinerende land i Asia!

Program for turen

Dag 1
Reisedag
Dag 2
Ankomst Yangon
Dag 3
Fra Yangon til Mandalay
Dag 4
Munkekloster og elvecruise på Irrawaddy
Dag 5
Bagan – templer og håndverk
Dag 6
Bagan – kulturarv av rang
Dag 7
Fra Bagan til innsjøen Lake Inle
Dag 8
Lake Inle – en verden av vann og flytende hager
Dag 9
Tilbake til Yangon
Dag 10 og 11
Avskjed fra Burma og hjemkomst

Dagsprogram

Dag 1: Reisedag

Avreise mot Østen.

Dag 2: Ankomst Yangon

http://norsktur.no/globalassets/asia/myanmar-burma/burma-programbilder/tempel_550x355.jpg

Ankomst Yangon eller Rangoon som den tidligere hovedstaden het før 1989. Første inntrykk etter tidlig ankomst: Den store Liggende Buddha og «Sunset cruise» på Yangonelva.

Dag 3: Fra Yangon til Mandalay

http://norsktur.no/globalassets/asia/myanmar-burma/burma-programbilder/mandalay_glm_palasset_550x355.jpg

En halvannen times flytur bringer oss 700 km lenger nord, til et av landets mest sagnomsuste steder. Også Mandalay er tidligere hovedstad og kongeresidens, med en bymur rundt den historiske bykjernen, et stort palass og store klostre. Merkverdig er «verdens største bok», Kuthadaw, med 1460 sider hogd i stein. Uforglemmelig er utsikten fra Mandalay Hill. Kvelden avsluttes med regionens folklore i musikk og dans.

 

Dag 4: Munkekloster og elvecruise på Irrawaddy

http://norsktur.no/globalassets/asia/myanmar-burma/burma-programbilder/flytende_hage_550x355.jpg

Morgenbesøk i munkeklosteret Maha Ganayon Kyaung i Amarapura der rundt 1300 munker får sitt daglige måltid av lokalbefolkningen, et syns som gjør stor inntrykk. U Bein Broen i nærheten regnes som verdens lengste trebro, og endelig en båttur på landets viktigste elv til Mingun med ruinene etter et av landets største pagoder.

Dag 5: Bagan – templer og håndverk

http://norsktur.no/globalassets/asia/myanmar-burma/burma-programbilder/lakkarbeider_550x355.jpg

En ny flytur bringer oss til Bagan (eller Pagan), med de 1000 templer og pagoder. Vi ser noen av templene og nyter utsikten fra åsens topp før vi drar ut til landsbyer der produksjon av palmesukkerlikør og lakkvarer demonstreres.

Dag 6: Bagan – kulturarv av rang

http://norsktur.no/globalassets/asia/myanmar-burma/burma-programbilder/bagan_550x355.jpg

Sammen med Angkor Wat rager Bagan høyt over verdens kulturarv, med sine utallige religiøse severdigheter. Uforglemmelig er utsikten over sletten med de tusenvis av forgylte kupler. Vi besøker et av de mest fremragende, Ananda Templet, før vi drar til en annen landsby og opplever det lokale markedet.

Dag 7: Fra Bagan til innsjøen Lake Inle

http://norsktur.no/globalassets/asia/myanmar-burma/burma-programbilder/hus_lake_inle_550x355.jpg

Sceneskift! Enda en flytur bringer oss til Shan-provinsen øst i landet, med en annen etnisk gruppe, en egen kultur og den vakre innsjøen Lake Inle, 900 meter over havet. Mye av livet foregår på vannet, med flytende hager og markeder og hus på stopler tilpasset innsjøens varierende vannstand. Selv hoteller bygges på vannet! Og den spesielle roteknikken til lokalbefolkningen er et yndet fotomotiv. Vi mener at turen til Lake Inle gjør vår tur til noen helt spesielt.

 

Dag 8: Lake Inle – en verden av vann og flytende hager

http://norsktur.no/globalassets/asia/myanmar-burma/burma-programbilder/lake_inle_550x355.jpg

Forskjellige innslag denne dagen – landsbyer ved og på innsjøen, båtbyggeri og vevere som bruker silke og lotusfibre som råstoff. Vi ser hvordan sigarer rulles og flytende hager blir til – en dag med mange eksotiske opplevelser og motiver.

Dag 9: Tilbake til Yangon

http://norsktur.no/globalassets/asia/myanmar-burma/burma-programbilder/yangon_tempel_550x355.jpg

Vi fortsetter utforskningen av «downtown» Rangoon, byen med flest bevarte bygninger fra britisk kolonitid i hele Sørøstasia: katedralen, St Paul’s High School, Strand Hotel og skyggefulle alleer. Etter at Naypytaw («NPT») ble ny hovedstad, falt mye av Rangoon i tornerosesøvn. Til slutt landets mest berømte monument, Shwedagon Pagoden med den store forgylte stupaen.

Dag 10 og 11: Avskjed fra Burma og hjemkomst

http://norsktur.no/globalassets/asia/myanmar-burma/burma-programbilder/munker_550x355.jpg

En rolig dag, en siste lunsj og kanskje et markedsbesøk før kveldsflyets avgang til Bangkok.