Japan

- soloppgangens land

For mange er Japan et gåtefullt land med store kontraster mellom tradisjon og hypermoderne teknikk. På den ene siden biler, kamera, datautstyr og høyhastighetstog, på den andre siden tradisjoner som sumobryting, geishaer i vakre kimonoer, origami og ikebana-blomsterkunst. Bli med og oppdag dette landet med vakre landskap, idylliske hager og templer, hypermoderne arkitektur og rike historiske minner. Blant stedene vi besøker er Tokyo, Kyoto og Hiroshima. Møt vennlige og høflige mennesker og oppdag at det japanske kjøkkenet byr på mye mer enn sushi!

Program for turen

Dag 1
Fra Norge til Østen
Dag 2
Velkommen i soloppgangens land!
Dag 3
Sightseeing i Tokyo
Dag 4
Tokyo mellom tradisjon og fremtid
Dag 5
Fra Tokyo til Takayama
Dag 6
Takayama
Dag 7
Togtur fra Takayama til Hiroshima
Dag 8
Hiroshima – dystre minner fra fortiden
Dag 9
Hiroshima – Kyoto
Dag 10
Kyoto – den gamle hovedstaden
Dag 11
Kyoto
Dag 12
Hjemreise – Sayonara!

Forslag til dagsprogram

Dag 1: Fra Norge til Østen

Vi flyr via København eller Amsterdam til Tokyo.

Dag 2: Velkommen i soloppgangens land!

http://norsktur.no/globalassets/asia/japan/japan-programbilder/tsukuda_tokyo.jpg

Den første rundturen kan ta pusten av de fleste: arkitekturen, menneskemengden og trafikken i metropolen Tokyo har uvante dimensjoner, men så består hovedstaden egentlig av mer enn 30 byer! En fascinerende og fargerik blanding av forretningsfolk, hypermoderne ungdommer og tradisjonelle husmødre i kimono i rask bevegelse. Fra toppen av byens «rådhus», Metropolitan Government Office , får vi overblikket.

Dag 3: Sightseeing i Tokyo

http://norsktur.no/globalassets/asia/japan/japan-programbilder/tokyo_meiji_shrine.jpg

Rundtur i «Den østlige hovedstaden» , med Tokyos tradisjonelle bydeler og moderne handlesentre. I den vakre parken ved Meiji –templet ser vi garantert noen bryllupspar ofte i nydelige kimonoer. Vi skal oppleve en ekte teseremoni, noe av det mest japanske med eldgamle ritualer, og lærer hvordan man kler seg i en kimono. Kanskje begynner vi å forstå japanerne litt bedre nå?

Dag 4: Tokyo mellom tradisjon og fremtid

http://norsktur.no/globalassets/asia/japan/japan-programbilder/tokyo100.jpg

En liten båttur til Asakusa-templet, der vi ser mennesker be om lykke til Barmhjertighetens gudinne, ikke langt fra området kjent for sitt fornøyelsestilbud, med alt fra kabuki-teater til bordeller.

Dag 5: Fra Tokyo til Takayama

http://norsktur.no/globalassets/asia/japan/japan-programbilder/host3.jpg

I dag drar vi til fjells! Mens koffertene er på vei til Hiroshima, drar vi med overnattingsbag opp til De japanske alper, først med tog til Matsumoto, så videre med buss. Vakrest er denne turen om våren med blomstrende kirsebærtre, eller høsten med intens røde løvtrær, foran snødekte fjelltopper. Takayama er en perle av en historisk by med gamle trehus og templer og lang tradisjon for kunsthåndverk.

Dag 6: Takayama

http://norsktur.no/globalassets/asia/japan/japan-programbilder/the-last-samurai.jpg

På formiddagens program: En spasertur i den nydelige byen, besøk i friluftsmuseums og i et museum for de fargerike prosesjonsvogner som brukes i en tradisjonsrik folkefest. Ettermiddagen tin fri disposisjon.

Dag 7: Togtur fra Takayama til Hiroshima

http://norsktur.no/globalassets/asia/japan/japan-programbilder/shinkansen_s500.jpg

I dag får vi oppleve det verdensberømte høyhastighetstoget Shinkansen, mellom Nagoya og Hiroshima! For de 540 km bruker toget bare to og en halv time. En opplevelse også å møte konduktøren som baklengs bukkende forlater vår kupé! Tidlig ettermiddag ankommer vi Hiroshima, der vi skal bo to netter.

Dag 8: Hiroshima – dystre minner fra fortiden

http://norsktur.no/globalassets/asia/japan/japan-programbilder/hiroshima-miyajima_41.jpg

I dag en flott og travel storby, er Hiroshima allikevel knyttet til det fryktelige som skjedde 6. august 1945, da atombomben ble sprengt over byen og drepte hundretusener av mennesker. Minnesmerkene som A-Bomb Dome og byens Fredsmonument står på UNESCOs verdensarvlisten. Men byen er ikke en trist by. Vi skal dra på innbyggernes yndlingsutflukt, med ferje over til øya Miyajima, med den røde tempelportalen som smykker utallige turistbrosjyrer. På vakre stier mellom templene på øya kan vi møte glade mennesker, men også hjort.

Dag 9: Hiroshima – Kyoto

http://norsktur.no/globalassets/asia/japan/japan-programbilder/kyotogare.jpg

Enda en togtur bringer oss til Kyoto, der den futuristiske jernbanestasjonen står i sterk kontrast til byens tradisjonelle bygninger. Vi ser byens mest kjente severdighet – den mektige Nijo-borgen med sitt vakre interiør og «nattergalgulvet» som varslet shogunen med sin knirkelyd, slik at ingen fiender kunne snike seg inn! En spasertur i de gamle smugene avslutter dagens program.

Dag 10: Kyoto – den gamle hovedstaden

http://norsktur.no/globalassets/asia/japan/japan-programbilder/kyoto_1.jpg

Byen er et kulturelt skattkammer med mer enn 2000 templer, borger, palasser og hager. Hele 17 bygninger står på UNESCO-listen! Vi besøker et par av de flotteste, blant annet Den gylne paviljongen som var en del av herskerpalasset på 1300-tallet. Vegger og tak er dekt med ekte bladgull. På ettermiddagen besøker vi et kunsthåndverksenter og Geisha-kvartalet Gion med sine vakre tehus. Her føler man seg hensatt til en svunnen tid!

Dag 11: Kyoto

http://norsktur.no/globalassets/asia/japan/japan-programbilder/kyoto_golden-pavillion-copy.jpg

Vi drar opp til åsene øverst i byen, også her ligger flere vakre templer og pagoder, fra forskjellige århundrer. Japanerne drar hit for å drikke fra en helbredende kilde, mens vi nyter den utrolig vakre utsikten. Ettermiddagen er fri. Ta en spasertur i gamlebyen! Kyotos «kvadratur» med sine gamle gater i streng symmetri er lett å orientere seg i.

Dag 12: Hjemreise – Sayonara!

Tid for avskjed og hjemreise, fra Kansai- flyplassen i nærheten av Osaka, og ankomst i Europa samme kveld.