Sør-Korea

Morgenstillhetens land

De mest populære reisemål i Korea er Seoul, Gyeongju og havnebyen Busan. Seoul er landets dynamiske hovedstad, nord i landet, og bare en dagstur unna grensen til Nord-Korea. Koreanerne selv er mest stolt av Gyeongju, landets tidligere hovedstad som er spekket med kultur, historie og severdigheter. Busan med sine enorme havneanlegg og skipsverft, er en spennende by. Fiskemarkedet er et syn, og havets delikatesser serveres på forskjellig vis i byens tallrike restauranter! Koreansk mat er veldig variert og velsmakende. Beste reisetid er våren når kirsebærtrærne blomstrer, eller fra september til november. Da er himmelen vanligvis dypblå over løvskogenes fantastiske fargeprakt.

Program for turen

Dag 1
Reisedag. Norge – Seoul
Dag 2
Ankomst
Dag 3
Høydepunkter i hovedstaden
Dag 4
Dagstur til DMZ – grensen til Nord-Korea
Dag 5
Seoul – Gyeongju (Kyongju)
Dag 6
Gyeongju
Dag 7
Gyeongju – Busan
Dag 8
Busan
Dag 9
Hallyo Waterway Nasjonalpark
Dag 10
Hjemreisedag. Busan – Seoul – Norge

Dagsprogram

Dag 1: Reisedag. Norge – Seoul

Vi flyr Norge – Seoul med flybytte i Frankfurt, München eller Amsterdam.

Dag 2: Ankomst

/globalassets/asia/sor-korea/sor-korea-programbilder/seoul-cheonggyecheon.jpg

Ankomst Seoul utpå dagen og vi får tid til en liten orienteringsrunde før innsjekkingen.

Dag 3: Høydepunkter i hovedstaden

/globalassets/asia/sor-korea/sor-korea-programbilder/gyeongbokgung-palace-parade.jpg

Det tidligere kongepalasset Gyeongbok, Det blå hus med presidentens godt bevoktede kontor og Det nasjonale folkemuseet. Ettermiddagen er fri – ta en spasertur på det fargerike South Gate Marked der klær, sko, husholdningsvarer, skinnvesker og ginseng i alle former hører med til bodenes tilbud! Gled deg til møtet med det fargerike og spennende koreanske kjøkken.

Dag 4: Dagstur til DMZ – grensen til Nord-Korea

/globalassets/asia/sor-korea/sor-korea-programbilder/seoul-dmz_wikipedia.jpg

DMZ – "Demilitarized Zone” er det 4 km brede grensebeltet som er et delvis minelagt ingenmannsland mellom nord og sør som ble opprettet etter Koreakrigens slutt og våpenhvilen i 1953. Turen vår går i den vestlige korridoren, mot Panmunjeon. Her blir det besøk i Frihetsparken, ved Dora Observatoriet med blikk inn over grensen og ”Den 3. Tunnelen”.

Dag 5: Seoul – Gyeongju (Kyongju)

/globalassets/asia/sor-korea/sor-korea-programbilder/lagerstroemia-indica.jpg

På vei til Gyeongju blir det et besøk i Korean Folk Village. Her får vi et inntrykk av bondegårder og landsbymiljøer slik det var i Korea for ikke så mange årtier siden. Mot kvelden ankommer vi Gyeongju, ikke langt fra sørøstkysten og omgitt av Gyeongju Nasjonalpark.

Dag 6: Gyeongju

/globalassets/asia/sor-korea/sor-korea-programbilder/gyeongju-bulkuksa-temple.jpg

Koreas 2000 år gamle kulturelle hovedstad i det mektige Silla-kongeriket, blir ofte kalt for et ”museum uten murer”. Vi besøker Bulkuksa-templet og Seokuktam-grotten med sin store granittstatue av Buddha. Det ligger vakkert til omgitt av pinjer, ville kirsebær, fersken- og plommetrær. En annen av byens fremste severdigheter er parken med de gamle Silla-kongenes gravhauger, som utenfra kan minne om skandinaviske vikinggraver. På nasjonalmuseet kan vi få et inntrykk av Koreas rike historie og kultur, blant annet den vakre celadonkeramikken som har blitt produsert her i århundrer.

Dag 7: Gyeongju – Busan

/globalassets/asia/sor-korea/sor-korea-programbilder/busan-un-memorial-cemetery.jpg

På vei til Busan passeres Ulsan, som opp til 1960-årene var en liten fiskerihavn. I dag finner vi Hyundai-konsernets hovedkvarter med verdens største skipsverft, bilfabrikk og oljeraffineri. Busan er Koreas viktigste havneby med betydelige skipsverft, handelshavn og en av Asias største cargohavner. Vi besøker fiskemarkedet, byens TV-tårn hvor vi får en flott utsikt utover byen og FN-kirkegården. Den er til minne om alle som falt i Koreakrigen.

Dag 8: Busan

/globalassets/asia/sor-korea/sor-korea-programbilder/busan-haundae-beach.jpg

Denne dagen er til fri disposisjon. Nyt late timer ved bassenget, spaser langs Haeundae Beach eller besøk Busans velrenommerte akvarium med 35 000 eksemplarer av 250 arter av fisk og sjødyr. Her er det mulig å dykke med haier!

Dag 9: Hallyo Waterway Nasjonalpark

/globalassets/asia/sor-korea/sor-korea-programbilder/47573-top-of-busan-busan-korea-south.jpg

Båttur fra Busans ferjehavn over til noen av de mer enn 360 øyene i Koreas ”skjærgård”, mange med pittoreske klipper og stupbratte fjellsider. På Oedo besøker vi den maritime botaniske haven før ferja bringer oss over til Geoje, den største øya utenfor sørkysten.

Dag 10: Hjemreisedag. Busan – Seoul – Norge

/globalassets/asia/sor-korea/sor-korea-programbilder/ktx-express-train.jpg

Lyntoget KTX tar mindre enn tre timer fra Busan til Seoul og det kommer opp i en fart på 300 km/t. Flyet fra Seoul til Europa har avgang om ettermiddagen/kvelden og på grunn av tidsforskjellen er vi hjemme i Norge samme kveld. En spennende tur er over, men minnene om landet, menneskene og kulturen varer lenge.