Barcelona

- fra skattejakt til vinsmaking

Barcelona er en av Europas mest spennende byer, med en rik blanding av ærverdige gamle bydeler og eksperimentell, fantasifull arkitektur fra vårt eget århundre. Særlig arkitekten Antoni Gaudí har preget byen, ikke minst med den ufullendte katedralen Sagrada Familia. Regionen har et mildt klima, et spennende kunst- og kulturtilbud, god mat, fine lokale viner, uendelige handlemuligheter og et heftig natteliv.

Sjekk hvilke turer vi har for salg til Europa i vår reiseoversikt!

Program for turen

Dag 1 Ankomst
Dag 2
Spasertur i Barrio Gotic
Dag 3
Dali-museet og Girona
Dag 4
Vinsmaking og ankomst Sitges
Dag 5
Dagen på egenhånd
Dag 6
Montserrat
Dag 7
Hjemreise til Norge

Dagsprogram

Dag 1 Ankomst

/globalassets/europa/spania/barcelona/barcelona-programbilder/casa_mila.jpg

Fra ankomst ved flyplassen starter vi rett på en orienteringsrunde i denne spennende byen. Du får en oversikt over de ulike bydelene, den elegante gaten Passeig de Gracia, hvor flere av arkitekten Gaudís berømte bygninger ligger, og den olympiske havnen. Turen avsluttes ved hotellet i sentrum av Barcelona, hvor vi sjekker inn.

Dag 2: Spasertur i Barrio Gotic

/globalassets/europa/spania/barcelona/barcelona-programbilder/barri_gothic_bro.jpg

I dag finner vi frem spaserskoene og begir oss ut på en vandring i gamlebyens smug og kroker. Den historiske bydelen Barri Gòtic byr på et utall severdigheter. Vi rusler nedover berømte La Rambla og får blant annet se rester av den romerske bymuren, samt de utrolig godt bevarte bygningene i strøket rundt Katedralen.

Dag 3: Dali-museet og Girona

/globalassets/europa/spania/barcelona/sitges-og-diverse-byer/girona.jpg

Dagsutflukt til Figueres og Girona. Bare et par mil før franskegrensen svinger vi av motorveien og ankommer byen Figueres. Her tar vi oss tid til et besøk på det fantastiske og surrealistiske Dalímuséet. Turen går videre til provinshovedstaden Girona. Her spiser vi lunsj før vi tar en vandring gjennom det meget interessante og svært godt bevarte jødekvarteret i gamlebyen.

Dag 4: Vinsmaking og ankomst Sitges

/globalassets/europa/spania/barcelona/sitges-og-diverse-byer/caves_Codorniu_ute.jpg

Motorveien går gjennom de imponerende og vakre vinmarkene. Her vokser druene som blir til Cava - spansk musserende vin produsert etter champagnemetoden. Her finner vi flere av produsentene som er kjente i Norge. Vi har avtalt besøk hos den aller største av cavaprodusentene, Codorníu - som har verdens største vinkjeller med mer enn 30 km ganger. Her får vi omvisning. Det ferdige produktet skal vi også få smake. Etter besøket setter vi kursen mot kysten og den vakre badebyen Sitges hvor vi sjekker inn på hotellet der vi skal bo de neste 3 dagene.

Dag 5: Dagen på egenhånd

/globalassets/europa/spania/barcelona/sitges-og-diverse-byer/sitges_strand.jpg

Dagen er fri til bading og øvrige aktiviteter på egenhånd. Hotellet ligger like utenfor sentrum og har strand, restauranter, shopping og severdigheter i gangavstand. Her går timene fort. Det er ikke vanskelig å finne en restaurant når sulten melder seg.

Dag 6: Montserrat

/globalassets/europa/spania/barcelona/sitges-og-diverse-byer/montserrat.jpg

Vi drar med buss innover mot hjertet av Katalonia. Mellom bratte og ville klipper, omtrent fem mil nordvest for Barcelona og 750 meter over havet, ligger det berømte klosteret Montserrat fra slutten av 1500-tallet. Klosteret er regionens åndelige sentrum og et av Europas store pilegrimsmål, ikke minst på grunn av den berømte statuen La Mare de Deu som er Katalonias skytshelgen. Ifølge tradisjonen ble hun laget av evangelisten Lukas og brakt hit av Sankt Peter. Vi får en omvisning på klosteret og i den vakre basilikaen. Det blir felles lunsj før turen går tilbake til Sitges.

Dag 7: Hjemreise til Norge