Forslag til aktiviteter i Berlin

Berlinerne har stor sans for å nyte livet og at det skjer noe hele tiden, natt og dag! Kom og opplev en pulserende by med inspirerende byggverk, gode muligheter for shopping og mye moro for pengene!

Spreewald

/globalassets/europa/berlin/berlin-programbilder/spreewald.jpg

Spree-skogen er et romantisk elve- og kanalområde som er bosted for sjeldne fugler og planter. Området fikk i 1991 status av UNESCO som biosfærereservat. Byen Schlepzig utmerker seg med sin spesielle atmosfære. På Spreewälder Privatbrauerei får en innføring i hvordan man lager øl. På en ”Stacherkahn”-båt stakes det langsomt nedover elven. Dette er en klassisk måte å se det idylliske landskapet på, i et område delvis uten veiforbindelse.

Beer-Bike

/globalassets/europa/berlin/berlin-programbilder/beer-bike.jpg

Hver sykkel tar opptil 16 personer. Her serveres det øl mens man trør seg gjennom deler av sentrum i Berlin. Garantert en av de morsomste måtene å se Berlin på.

Potsdam

/globalassets/europa/berlin/berlin-programbilder/potsdam_sanssouci_gntb_scherf_dietmar.jpg

Byen Potsdam er eldre enn Berlin, og det var Fredrik den Store, Preussens største konge, som satte Potsdam på kartet. Han ville bygge sitt «Versailles» her, et kongelig parkanlegg. Slottet Sanssouci er bygget i klassisk stil og vi besøker både slottet og den flotte parken. Ved Slott Cecilienhof møttes England, USA og Sovjetunionen under Potsdamkonferansen i 1945 for å avgjøre Tysklands videre skjebne.

Museumsinsel

/globalassets/europa/berlin/berlin-programbilder/museuminsel.jpg

Et enestående museumskompleks i verdenssammenheng med fem tempellignende bygg som ble satt på UNESCOs verdensarvliste i 1999. Inneholder skatter fra menneskehetens 6000-årige historie.

Sykkeltur

/globalassets/europa/berlin/berlin-programbilder/db_bikes.jpg

Man kan sykle mange steder i Berlin, blant annet langs muren som fra 1961 til 1989 delte Berlin i to; en østlig og en vestlig side. Guiden vil by på spennende historier, og man får se mange av byens severdigheter.

Riksdagsbygningen

/globalassets/europa/berlin/berlin-programbilder/riksdagen.jpg

Tysklands «Storting» ble bygget i 1884-1894 og er et kjent tysk symbol. Bygningen fikk i 1999 en ny kuppel som det er mulig å besøke. Man kan få omvisning i Riksdagen, og dagens lunsj kan inntas på Käfers, gourmet-restauranten som ligger under kuppelen.

Bryggeribesøk

/globalassets/europa/berlin/berlin-programbilder/beer_gntb_merten_hans_peter.jpg

I Berlin finnes flere tradisjonelle bryggerier, og med egen buss og guide tas dere med for å besøke, smake og oppleve fire av de hyggeligste. Turen kan med fordel kombineres med lunsj eller middag.

Sightseeing

/globalassets/europa/berlin/berlin-programbilder/berlinmuren.jpg

Berlin er en by full av severdigheter, og i buss og til fots blir dere kjent med fleste av disse.

Stasi Museum

/globalassets/europa/berlin/berlin-programbilder/stasi_museum.jpg

Det gamle hovedkvarteret til Stasi i gamle Øst-Berlin er i dag omgjort til museum med sine mange korridorer, kontorer og møterom. Bygget utgjør nesten en hel bydel. Mye er bevart som det engang var, og de har også mye interessant dokumentasjon om Stasis virksomhet og annen undertrykkelse i DDR.

Trabant-kjøring

/globalassets/europa/berlin/berlin-programbilder/trabant_safari.jpg

Opplev å kjøre en ekte og historisk Trabant gjennom sentrum av Berlin. De gamle familiebilene fra den tidligere østblokken ligner morsomme lekebiler. Turen kan også gjøres om til en konkurranse hvor hver bil får oppgaver som skal løses underveis.

Lunsjcruise

/globalassets/europa/berlin/berlin-programbilder/riverboat.jpg

Berlin har mer vann i elver og innsjøer enn Venezia. Fra en cruisebåt kan man beskue flere av byens severdigheter mens man nyter en smakfull lunsj.

Sachsenhausen

/globalassets/europa/berlin/berlin-programbilder/sachsenhausen.jpg

Utflukten tar oss med til et mørkt kapittel i tysk historie. Mange nordmenn ble sendt til konsentrasjonsleiren Sachsenhausen under 2. verdenskrig, og vi får høre om flere dramatiske hendelser som har funnet sted her.

Kokkekurs

/globalassets/europa/berlin/berlin-programbilder/mat.jpg

På et «show-kjøkken» deles gruppen opp, og sammen skal dere lage deres egen lunsj eller middag. Det vil være profesjonelle kokker som viser hvordan ting skal gjøres, og man lager tre eller fire retter.