BODENSJØEN

- fra alpesnø til subtropisk blomsterøy

Sveits - Østerrike - Tyskland - Liechtenstein

Bli med på en spennende tur til Bodensjøen. Fire land mellom Alpesnø og subtropisk blomsterøy. Du vil få opplevelser som spenner fra appelsintrær og tropisk vegetasjon på Grev Bernadottes øyparadis, Mainau, til snødekte tinder og romantiske slott i de sveitsiske og østerrikske alper. Vi håper du har lyst og anledning til å bli med.

Program for turen

Dag 1
Reisedag Norge - Bregenz
Dag 2
Sveits og Liechtenstein
Dag 3
Bregenz
Dag 4
Bodensjøen rundt
Dag 5
De østerriske alper
Dag 6
"To gode naboer"
Dag 7
Hjemreisedag. Bodensjøen - Norge

Dagsprogram

Dag 1: Reisedag Norge - Bregenz

/globalassets/europa/bodensjoen/bodensjoen-programbilder/03_896_bregenz-bodensee-schifffahrt.jpg

Velkommen til Bregenz, delstatshovedstaden i Vorarlberg i Østerrike. Og ypperlig utgangspunkt for turer til Tyskland, Sveits og Liechtenstein.

Dag 2: Sveits og Liechtenstein

/globalassets/europa/bodensjoen/bodensjoen-programbilder/08_liechtenstein-slott.jpg

Vi drar oppover åssidene i den grønne og frodige Appenzellregionen og besøker i et ysteri i landsbyen Stein hvor de lager Appenzellost. Høyere opp går vi om bord i en av verdens mest moderne gondolheiser som i løpet av få minutter bringer oss til toppen av Säntis, som med sine 2500 meter er det høyeste fjellet i Alpsteinregionen. Gjennom en trang dal med jettegryter og dype juv går det raskt mot det lille fyrstedømmet Liechtenstein, kjent som skatteparadis og for sin fremragende frimerkeproduksjon.

Dag 3: Bregenz

/globalassets/europa/bodensjoen/bodensjoen-programbilder/02_turistkontoret_bregenz_.jpg

Dagen er til din disposisjon, eller bli med på en felles spasertur
gjennom byporten og oppover til den eldste delen av Bregenz med bykjernen fra middelalderen. Det er også mulig å ta fjellheis til byens eget fjell, Pfänder. Herfra kan du skue utover Rhindalen, Bodensjøen og Alpene i Østerrike og Sveits.

Dag 4: Bodensjøen rundt

/globalassets/europa/bodensjoen/bodensjoen-programbilder/10_meersburg2.jpg

Dagens utflukt tar oss rundt Bodensjøen. Vi stopper i middelalderbyen Meersburg , som bl.a. har Tysklands eldste borg. Bilferje tar oss over til Konstanz. Derfra fortsetter vi til øya
Mainau. Svenske grev Lennart Bernadotte forvandlet denne
klimatisk gunstige øya til et subtropisk blomsterparadis. Her
finner vi en park med palmer og eksotiske trær, fontener og overdådige blomsterbed, enten det er tid for tulipaner, roser eller georginer.

Dag 5: De østerriske alper

/globalassets/europa/bodensjoen/bodensjoen-programbilder/20_damuls_06.jpg

Dagens utflukt bringer oss igjen opp til anselige høyder, mot Damüls. Snøen ligger lenge her oppe, og vinteren kommer tidlig. Det gjør Damüls til et populært vintersportsted. Vi følger veien nedover langs den livlige elven Bregenzerach mot Bregenzerwald.

Dag 6: "To gode naboer"

/globalassets/europa/bodensjoen/bodensjoen-programbilder/18_lindau-sentrum.jpg

Med kun noen få kilometers avstand kalles østerrikske Bregenz og den tyske Lindau ofte for "de to gode naboene". Vi tar ferje over Bodensjøen fra Bregenz til Lindau. Den eldste delen av byen ligger på en øy som i dag er knyttet til fastlandet med en vei- og jernbanebro. Lindau er full av fargerike hus med vakre malte fasader, imponerende kirker, koselige torg og uterestauranter under gamle arkader - ikke rart at hele byen er fredet!

Dag 7: Hjemreisedag. Bodensjøen - Norge