Besøk hos Braastad

/globalassets/europa/bordeaux/bordeaux-programbilder/braastad_flaskesamling_mg_2323.jpg

Turen går til konjakkens territorium, i fylket Charente. I den fredelige landsbyen Jarnac ligger Braastad Cognac, og det blir omvisning i lagerlokaler og brenneri med en fra familien Braastad. Det blir selvfølgelig også smaksprøver på de edle dråpene. Turen avsluttes med en 4-retters lunsj på familiens private slott, Château de Triac.

St. Emilion på to hjul

/globalassets/europa/bordeaux/bordeaux-programbilder/stemillion_sykkeltur_stina_mg_2482.jpg

Middelalderbyen St. Emilion stammer fra 700-tallet og hører til vindistriktet Bordeaux. Rødvinen som produseres her, er kjent over hele verden for sin svært høye kvalitet. Fra sykkelsetet får man oppdage den franske landsbygda gjennom frodige vinmarker på rolige småveier. Stopp på vingård underveis for vinsmaking. Pikniklunsj med franske spesialiteter.

Østers og blått Atlanterhav

/globalassets/europa/bordeaux/bordeaux-programbilder/osters.jpg

Første stopp er La Dune de Pyla, Europas største sanddyne. Her kan man klatre opp til toppen, 110 m høy og 500 m bred. Arcachon, den fredelige lille byen ved Atlanterhavet, er kjent for sin arkitektur og østersproduksjon. Det blir båttur ut til I’lle d’Oiseaux (fulgeøya) med sine historiske cabanes Tchanquees, hyttene hvor fiskerne tok inn ved lavvann, og forbi små fiskelandsbyer som ligger som perler på en stor langs landstripen som beskytter lagunen mot Atlanterhavet. Besøk på en østersfabrikk, og for de som ønsker det – østers til lunsj!

Medoc

/globalassets/europa/bordeaux/bordeaux-programbilder/medoc-wine.jpg

Inneklemt på en halvøy mellom Atlanterhavet og Girondes elvemunning ligger Medoc, kjent for sin gode vin. Den historiske vinveien, D2, begynner ved utgangen av Bordeaux og fortsetter gjennom koselige små landsbyer, og vi skal besøke flere av dem. Det blir stopp på flere av vinslottene, med tilhørende vinsmaking.

Garonnes

/globalassets/europa/bordeaux/bordeaux-programbilder/stemillion_piknikmat_img_3658.jpg

På venstre bredd langs elven Garonnes ligger områdene Graves og Sauterne med sine edelsøte viner. Det var i dette området regionens vinrykte ble skapt. Her kan man også ta sykkeltur, man kommer i kontakt med naturen på en helt spesiell måte, og man får oppleve luktene og fargene mens man sykler rolig langs elven. Det blir besøk på Château Smith Haut Lafitte som produserer vin i Grand Cru klasse. Også her er dagens lunsj lagt til grønne omgivelser med piknik.

Sightseeing

/globalassets/europa/bordeaux/bordeaux-programbilder/bordeaux_bro.jpg

Sammen med en lokal guide blir det en guidet orienteringsrunde til fots: Place Gambetta, Quincones, Place de la Bouse med sitt vannspeil og gamlebyen hvor de historiske monumentene ligger som perler på en snor.

Markedet ved Marche de Colbert

/globalassets/europa/bordeaux/bordeaux-programbilder/_mg_7748.jpg

Hvis man er i Bordeaux på en søndag, bør man ta en tur til Marche de Colbert som ligger ved elvebredden i Chartron-kvartalet. Her kommer bøndene inn hver søndag morgen og havna bugner av frisk frukt og grønnsaker, samt lokale produkter som and, skinke, oster, krydder, fisk og skalldyr. Dette er Bordelaisenes favorittmarked, her spaserer man og slapper av med østers og vin til brunsj.

Oste- og vinsmaking

/globalassets/europa/bordeaux/bordeaux-programbilder/ostesmaking.jpg

På en av byens osterestauranter finner man i kjelleren en buffe med mer enn 100 forskjellige ostesorter, så her er det bare å velge og vrake. Dette blir akkompagnert av den rette vinen, og herlig fransk brød og salat. Vinkjelleren har mer enn 950 forskjellige vinreferanser å velge iblant.

Besøk hos vinhandler

/globalassets/europa/bordeaux/bordeaux-programbilder/vinsmaking_20083905.jpg

Vinforhandlerfirmaet Millésima har blitt en leder innen salg av Grand Cru-vin fra hele Frankrike. De har sine enorme lagerlokaler i et historisk bygg, og her finnes 2,5 millioner flasker av de beste årgangene fra de 15 siste årene. Her vil man garantert lære av Bordeaux’s vinhistorie.