Elvecruise i Holland og Belgia

Holland og Belgia oppleves som svært romantisk spesielt om våren, takket være de fargerike blomstene som finnes her i nesten ubegrenset antall. Høydepunktet for blomsterelskere blir nok parken Keukenhof, viden kjent for sitt fargerike spekter av ulike blomsterløk og planter. Kulturopplevelser står i kø i Amsterdam, Antwerpen, Brüssel og Brügge. Opplev en eksplosjon av farger i alle regnbuens nyanser, sjarmerende kanalbyer, historiske gavlhus, diker og mye mer mens du hele tiden har base på et cruiseskip.

Program for turen

Dag 1
Norge – Amsterdam
Dag 2
Amsterdam - Willemstad
Dag 3
Willemstad – Antwerpen
Dag 4
Brüssel og Antwerpen
Dag 5
Brügge
Dag 6
Antwerpen – Keukenhof - Volendam
Dag 7
Alkmaar – Markmeer
Dag 8
Hjemreise

Dagsprogram

Dag 1: Norge – Amsterdam

/globalassets/europa/cruise-pa-rhinen/rhinen-programbilder/amsterdam_bruggen_kanalboat.jpg

Amsterdam er en av Europas store turistmagneter. Byen har verdens største museumstetthet, flest husbåter, en 800 år gammel bykjerne som kalles Nordens Venezia og like mange sykler som innbyggere.

Dag 2: Amsterdam - Willemstad

/globalassets/europa/cruise-i-holland-og-belgia/programbilder/canals__bridges_amsterdam__300dpi_5120x3401px_j.jpg

Vi drar på kanalcruise med en av Amsterdams mange kanalbåter før vi starter seilingen mot Willemstad.

Dag 3: Willemstad – Antwerpen

/globalassets/europa/cruise-i-holland-og-belgia/programbilder/holland-05_550x355.jpg

Om formiddagen kan vi by på en spasertur med reiseleder for å beundre gamle velbevarte festningsverker i Willemstad. Vi nyter de smale gatene med maleriske broer over kanalene og en fargesprakende blomsterprakt. Så er vi klare for dagens utflukt: Med buss krysser vi flere øyer på vei ut mot kysten og den 9 km lange demningen Oosterscheldekering. For 60 år siden var dikene både for lave og i så dårlig forfatning at risikoen for oversvømmelser var stor. Man har nå bygget en rekke kjempedemninger og diker langs Hollands kyst. Vi møter skipet underveis og fortsetter seilasen gjennom provinsen Zeeland. Her kommer vi tett på det hollandske landskapet med flate marker, kanaler og vindmøller. Vi legger til i Antwerpen mot kvelden, og her skal vi ligge til kai i 2 netter.

Dag 4: Brüssel og Antwerpen

/globalassets/europa/cruise-i-holland-og-belgia/programbilder/grandplace_550x355.jpg

Avstandene er små i denne delen av Europa, og det er kun 4 mil å kjøre til Belgias og EUs hovedstad, Brüssel. Vi skal se på den gamle bydelen med den berømte rådhusplassen, en av de vakreste i verden, med rådhuset og de gamle laugshus som vitner om borgernes velstand og stolthet, videre den nye moderne byen, det kongelige slottet, Atomium og Europa-parlamentet - og selvfølgelig Manneken Pis! Bussturen avsluttes i nærheten av byens hjerte, Grande Place. Her blir det tid på egenhånd til å prøve en porsjon moules frites (Belgias nasjonalrett som består av pommes frites og blåskjell) eller kanskje en av de glimrende belgiske ølsorter. På vei hjem får vi tid til en liten runde i Antwerpen før vi igjen vender tilbake til skipet.

Dag 5: Brügge

/globalassets/europa/cruise-i-holland-og-belgia/programbilder/brugge_istock_000007046110large.jpg

I dag ledsages vi av lokalguide til festnings- og kanalbyen Brügge. Antwerpen og Brügge kappes om de mest romantiske smugene, de høyeste kirkespirene og de vakreste husfasadene. Det historiske sentrum skal nytes til fots. Denne middelalderbyen ble ikke særlig berørt av herjingene under 2. verdenskrig og har derfor fått beholde sitt særpreg og egenart. Ja her har tiden tilsynelatende stått stille siden 1500-tallet! Her finner vi også butikker som selger Belgias spesialiteter: kniplingsduk, sjokolade og fersk konfekt! Vi møtes på skipet om ettermiddagen. Her venter kaffe, kaker og lekre sandwicher. Vi setter så kurs for sølvbyen Schoonhoven. Etter middag tilbyr reiseleder en spasertur gjennom de idylliske gatene i gamlebyen her.

Dag 6: Antwerpen – Keukenhof - Volendam

/globalassets/europa/cruise-i-holland-og-belgia/programbilder/keukenhof_shutterstock_62058079.jpg

Etter frokost forlates Antwerpen og kursen settes nordover. Høydepunktet i dag blir besøket i den fantastiske blomsterparken Keukenhof. Månedsskiftet april/mai er høysesong så timingen vår er perfekt – gled deg til å oppleve blomsterprakt som overgår fantasien! Etter noen timer på egenhånd i parken møter vi vårt skip i den idylliske fiskerbyen Volendam (det hender at havnemyndighetene omdirigerer skipene til havnen i Hoorn for denne natten. I så fall besøkes Volendam med buss).

Dag 7: Alkmaar – Markmeer

/globalassets/europa/cruise-i-holland-og-belgia/programbilder/cheese-market-alkmaar-550x355.jpg

Etter frokost kjører vi med buss til Alkmaar. Her skal vi oppleve det fargerike ostemarkedet, som har eksistert her siden 1500-tallet. Når kundene har avsluttet handelen, ser vi ostebærerne i deres hvite tøy og typiske stråhatter løpe inn i veiehuset for å veie ostene på gamle, tradisjonelle vekter. Man kan ikke unngå å bli grepet av stemningen og heie på sitt favorittlag. Vi kan etter ønske også legge inn besøk på et lokalt ostemeieri på vei tilbake til skipet. Vi er tilbake rundt lunsjtid og kan nyte maten mens vi seiler på Markmeer på vei tilbake til Amsterdam. Om kvelden har du mulighet til å oppleve Amsterdam på kveldstid.

Dag 8: Hjemreise

/globalassets/europa/cruise-i-holland-og-belgia/programbilder/keukenhof_2010_lisse_300dpi_2362x3543px_j.jpg

Vårt cruisetokt er slutt, men minnene skal tas frem gang på gang fremover. Fly fra Amsterdam til Norge.