Luksuscruise i Kroatia

Oppdag Kroatias vakre skjærgård

Bli med på et fantastisk ukescruise fra romerske Split, via Kroatias vakreste øyer til vidunderlige Dubrovnik. Cruiseskipet vårt holder 5* standard og rager på topp når det kommer til komfort og fasiliteter. Båten tar 40 passasjerer og legger til kai i hjertet av både små landsbyer og større havner. Slapp helt av og la kapteinen, mannskapet og reiselederen ta vare på deg. Om morgenen kan du nyte kaffen og utsikten på det romslige fordekket. Underveis venter spennende utflukter, mulighet for sykkeltur, vinsmaking, kroatisk landsbyfest og utallige flotte opplevelser. Utfluktene er inkludert i prisen og vår norske reiseleder skaper miljø og hygge. Her er det bare å hive seg rundt og være første mann til skuta!

Program for turen

Dag 1
Norge - Split
Dag 2
Brac
Dag 3
Hvar
Dag 4
Korcula
Dag 5 Trstenik
Dag 6
Mljet
Dag 7
Dubrovnik
Dag 8
Hjemreise

Dagsprogram

Dag 1: Norge - Split

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/split.jpg

Ved ankomst Split kjøres gruppen til skipet MS President for ombordstigning og «innsjekk». Dette nybygde skipet som skal være vårt hjem de neste 7 nettene, er i «Deluxe» kategorien. Det innebærer romslige kabiner, alle med eget bad, air-condition, stort soldekk og restaurantområde. Etter lunsj om bord blir det tid til å utforske Split, en historisk by som beskyttes av UNESCO. Reiseleder viser vei, og etter litt tid felles, blir det middag og tid på egenhånd.

Dag 2: Brac

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/brac_bol_2.jpg

Etter frokost letter vi anker og setter kursen mot Brac og havnebyen Bol. Underveis blir det servert lunsj. Vel fremme på øya Brac kan du bade i det krystallklare vannet. Det er noe magisk ved stranden Zlatni Rat – få strender er så billedskjønne, og denne brukes i markedsføringen av hele Kroatia. Bol er en typisk fiskelandsby som er blitt forvandlet til en populær turistdestinasjon. I kveld blir det «Captains dinner» om bord på vårt flytende hotell.

Dag 3: Hvar

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/hvar_havn.jpg

Frokost og lunsj spiser vi hver dag om bord på skipet. Denne dagen ankommer vi naturperlen Hvar – tidligere kåret til en av verdens vakreste øyer. Her finner du vinranker, palmer, enger med lavendel og rosmarin og ikke minst koselig små landsbyer. Øya kan også smykke seg med å være en av de mest solrike øyene i Adriaterhavet. Det er mange historiske landemerker her, og katedralen fra renessansen med de originale tårnene er særlig kjent. Vi får en guidet sightseeing samt god tid på egenhånd. Hvar tilbyr et bredt utvalg av restauranter, barer og underholdning som har åpent utover kvelden.

Dag 4: Korcula

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/korcula_2.jpg

Korcula ønsker oss velkommen i dag! Mest kjent som fødested for Marco Polo og for sine historiske legender. Kjært barn har mange navn og denne går også under navnet «den grønne øy» fordi den er den frodigste av alle øyer i Kroatia. Etter en sightseeingrunde med guide, skal vi smake på lokale spesialiteter – ikke minst den gode vinen som kommer herfra.

Dag 5 Trstenik

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/trstenik-hest.jpg

I dag skal vi utforske landsbygda. Etter ankomst til Trstenik blir det buss til landsbyen Kuna. Vi besøker kirken, et lite kloster og en bondegård for å se hvordan dagliglivet fortoner seg på bygda. Kveldens middag er en typisk landsbyfest med kroatiske spesialiteter, en «all inclusive» middag med lokale retter – kortreist mat selvfølgelig. Sen retur til skipet.

Dag 6: Mljet

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/mljet_sykkeltur.jpg

Øya Mljet (navnet stammer fra Melita eller honning som antikke grekere kalte øya) er den sørligste og østligste av de store øyene i Adriaterhavet, og har vulkansk opphav. Dette har gitt øya dramatiske kløfter og juv. Allerede i 1960 ble det anlagt en nasjonalpark her, og tur hit er inkludert. Det er mulig å leie kajakk og sykkel i parken. Når det nærmer seg middagstider, ankommer vi vakre Dubrovnik. Ikke alle får se denne unike byen fra sjøsiden! I kveld skal vi nyte middag om bord på skipet mens kapteinen kjører langsomt langs de historiske murene.

Dag 7: Dubrovnik

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/dubrovnik_gammelhavn.jpg

Vakre Dubrovnik! I dag skal alle gatene, smugene og ikke minst muren beundres. Guiden viser vei, og til slutt er det kabelbane opp til nærmeste klippe slik at vi kan se det hele i fugleperspektiv. Her får du kanskje knipset turens vakreste bilde? De oransje hustakene, den 1940 meter lange muren og Elaphiti-øyene i bakgrunnen. Senere blir det middag på egenhånd. Orienteringen er problemfri, du havner uansett på hovedgata Placa (eller Stradun) til slutt. Mange hyggelig restauranter og butikker ligger og frister her og i sidegatene. MS President ligger ca 15 min unna Dubrovnik by, og retur om kvelden til skipet blir på egenhånd.

Dag 8: Hjemreise

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/klesvask.jpg

Dagene om bord glir over i hverandre i behagelige tempo, men i dag må kofferten pakkes for hjemreise. Mange mener én tur til Kroatia er starten på neste reise til Kroatia. Kanskje du også er blitt bitt av basillen?