Cruise på Donau

Cruise på Donau

Donau, Dronningen blant Europas elver, er en mektig vannvei som forbinder ti europeiske land. Den er nok ikke like blå som Johan Strauss beskriver den i ”An der schönen blauen Donau”, men den vil føre oss trygt og behagelig fra Passau, mot Budapest, og så tilbake igjen. Skipet er et flytende hotell med høy komfort og et kjøkken som frembringer lekre smaksopplevelser. Vi kan love deg en meny med vakre landskap og spennende utflukter, nydelig mat og overraskende opplevelser. Bli med til Tyskland, Østerrike, Slovakia og Ungarn. Ikke mindre enn tre hovedsteder skal du hilse på, alle med sin egen sjarm og spennende severdigheter.

Program for turen

Dag 1
Reisedag. Norge - Passau
Dag 2
Wien
Dag 3
Bratislava
Dag 4
"Donaus dronning" - Budapest
Dag 5
Szentendre, Donaukneet og Ezstergom
Dag 6
Wien
Dag 7
Wachau og Melk
Dag 8
Hjemreise

Dagsprogram

Dag 1: Reisedag. Norge - Passau

/globalassets/europa/cruise-pa-donau/donau-programbilder/01_passau-04.jpg

Dag 2: Wien

/globalassets/europa/cruise-pa-donau/donau-programbilder/05_viennashutterstock.jpg

Byen med praktfulle byggverk som Statsoperaen, keiserfamiliens Hofburg og Musikverein hvor den berømte nyttårskonserten finner sted.

Dag 3: Bratislava

/globalassets/europa/cruise-pa-donau/donau-programbilder/13_bratislava_opera.jpg

Slovakias hovedstad og landets kulturelle sentrum, med en avslappet atmosfære. Vi besøker kongeborgen som var grensepost for romerne og får med oss den vakre gamlebyen.

Dag 4: "Donaus dronning" - Budapest

/globalassets/europa/cruise-pa-donau/donau-programbilder/08_budapest.jpg

Den flate Pest-siden er kjent for sitt myldrende folkeliv og sine brede bulevarder, Parlamentsbygningen, Helteplassen og Operaen. På Buda-siden begir oss opp til Gellerthøyden og det gamle Citadellet. Utsikten herfra er absolutt verd å ta med seg - vi ser Donau og de åtte broene som binder bydelene sammen. Vi fortsetter til Matthiaskirken, Slottet og Fiskerbastionen.

Dag 5: Szentendre, Donaukneet og Ezstergom

/globalassets/europa/cruise-pa-donau/donau-programbilder/10_donaukneet.jpg

Vakre Szentendre er en pittoresk håndverksby grunnlagt av serbiske flykninger i det 14. århundre. Fra Visegrad får vi en fantastisk utsikt over «Donaukneet». Esztergom preges av katedralen, som er Ungarns største, og Europas tredje største kirke.

Dag 6: Wien

/globalassets/europa/cruise-pa-donau/donau-programbilder/07_vienna-02.jpg

Vi besøker det vakre barokkslottet Schönbrunn som ble bygget i 1713 og brukt som Habsburgkeiserens sommerresidens. Det blir omvisning og mulighet for å spasere i den nydelige parken.

Dag 7: Wachau og Melk

/globalassets/europa/cruise-pa-donau/donau-programbilder/15_wachauvinranker.jpg

Vi legger til i den lille byen Emmersdorf i det anerkjente vinområdet Wachau. Vi besøker benedikterklosteret i Melk, et av verdens mest berømte klostre, grunnlagt i 1089, og det blir også tid til en vinsmaking.

Dag 8: Hjemreise

Vi forlater skipet i Passau og drar med fly fra München tilbake til Norge etter en flott uke på Donau.