SJØRØVERSLAG

/globalassets/europa/gdansk/gdansk-programbilder/pirate_2.jpg

Gruppen går om bord i en gammeldags sjørøverskute som venter ved havnen. Dere får utdelt sjørøver-kostyme mens skuta seiler utover kanalen og forbi noen av de flotteste og eldste bygningene i Gdansk. Nå er det duket for sjøslag! Vi har en del oppgaver med maritim inspirasjon som dere skal løse sammen, delt inn i lag. Turen kan avsluttes i Gdansk eller Sopot.

«LORDS OF THE AMBER»

/globalassets/europa/gdansk/gdansk-programbilder/lords-of-amber.jpg

Aktiviteten starter ved havna i Sopot og ender i gamlebyen i Gdansk. Spillerne er handelsmenn fra middelalderen som skal levere rav til kjøpmenn som reiser langs ”Amber Trail”. Men, handel i middelalderen var ikke enkelt, og her kommer det flere utfordringer med tanke på hvor ravet befinner seg, hvordan man skal måle det, hvor handelsmennene befinner seg, og så må man passe seg for pirater som vil røve det.

SOPOT

/globalassets/europa/gdansk/gdansk-programbilder/bikes-in-sopot.jpg

Fra Gdansk kan man ta buss og gjøre et stopp i Gdynia, som er viden kjent for sine shoppingmuligheter. Sopot er en klassisk oase for velvære og strandliv. Byen har en tradisjon tilbake til 1600-tallet som kur- og ferieby for overklassen fra Gdansk. Fine trehus og pompøse villaer preger den lille spabyen, som i tillegg kan skilte med Europas lengste molo bygd i tre. Turen tilbake til Gdansk kan gå via sykkelsetet, det er kun 12 km som skiller de to byene, og sykkelstiene er fine og passer for alle.

RIB sightseeing

/globalassets/europa/gdansk/gdansk-programbilder/rib.jpg

Hvis man er litt lei av tradisjonelle måter å se nye steder på, hva med å se på noe fra sjøsiden? Turen går på fartsfylte RIB, og det er uten tvil en av de morsomste måtene å se Gdansk på.

SIGHTSEEING OG BESØK PÅ WESTERPLATTE

Etter en standard sightseeing blant byens mange severdigheter, går turen til skipsverftet der Lech Walesa startet etableringen av ”Solidaritet”. Det er i dag gjort om til et spennende museum om livet bak jernteppet. Det historiske ammunisjonsdepoet på halvøya Westerplatte er stedet hvor det tyske panserskipet «Schelsvig-Holstein» 1. september 1939 avfyrte andre verdenskrigs første skudd.

MARITIMT KRIGSMUSEUM

/globalassets/europa/gdansk/gdansk-programbilder/maritime-krigsmuseum_1.jpg

Det Maritime krigsmuseet i Gdynia har som formål til å opplyse om polsk krigskunst på havet. I sin samling har de blant annet et gammelt krigsskip fra 2. verdenskrig.

ØLSMAKING

/globalassets/europa/gdansk/gdansk-programbilder/beer-tasting.jpg

Besøk på forskjellige bryggerier i Gdansk. Man får et foredrag fra en ølkjenner og får også vite litt generelt om hvordan ølet blir tilberedt. Kombineres med lunsj eller middag.