Forslag til aktiviteter på Island

Island er stadig et populært reisemål. Naturen er egenartet og storslått, geysirene eksotiske og vakre, de varme kildene gir nytelse og helbred. Reykjavik, en by med høy moteindeks, topper det hele. Utelivet er et kapittel for seg, og kaffebarene, disko-kaféene og restaurantene ligger tett. Her vil du ikke kjede deg et minutt, men tvert imot kose deg med opplevelser utenom det vanlige.

Den Gyldne Sirkel

/globalassets/europa/island/island-programbilder/island-bedrift/superjeep.jpg

Super-jeeps fra hotellet, med plass til fra 4 til 12 personer. Turen går først til Thingvellir hvor man står mellom det europeiske og amerikanske kontinent, og hvor enorme naturkrefter sakte men sikkert kløyver Island i to. Videre til den imponerende geysiren Strokkur som hvert 6. minutt spruter glovarmt vann 30-40 meter opp i luften. En kort kjøretur herfra ligger Gullfoss, dronningen av Islands 10.000 fossefall. Turen kan også kjøres med buss.

River Jet

/globalassets/europa/island/island-programbilder/island-bedrift/riverjet.jpg

Kombinert med utflukten til den Gyldne Sirkel kan man gå om bord i en jetbåt som kjører på isbreelven Hvitá som ligger nedenfor Gullfoss (ca 40 minutters båttur). En fantastisk opplevelse og utrolig spennende med grunne deltaer, dype lavagrotter og vannstryk.

Brevandring

/globalassets/europa/island/island-programbilder/island-bedrift/glacier_hike.jpg

Denne turen gir deg opplevelser for livet, med det utrolige fargespillet i isen og fjellene og bevegelsen i naturen. Her kan man også tydelig se klimaendringene. Man ser hvordan isbreen smelter og naturen tar overhånd. Dette området er unikt for de som elsker vill og urørt natur. Turen tar totalt ca 9 timer, hvorav ca 3 1/2 time tilbringes på breen.

Den Blå Lagune

/globalassets/europa/island/island-programbilder/blue_lagoon_adriana-durian-photogtaphy.jpg

Den Blå Lagune er et stort, naturlig basseng basert på varmt spillvann fra et nærliggende kraftverk. Det er Islands mest populære turistattraksjon og det varme vannet er rikt på mineraler. Å bade her byr på ren nytelse i all slags vær.

Mobigames

Til denne aktiviteten får man utdelt en mobiltelefon, og på den får man instruksjoner om hvordan forskjellige oppgaver skal løses. Man skal også svare på spørsmål og ta bilder. I tillegg til å lære om Reykjavik og Island, kan det også legges inn spørsmål om for eksempel bedriften.

ATV-kjøring

/globalassets/europa/island/island-programbilder/island-bedrift/atv.jpg

Det å kjøre ATV i villmarka gir en fantastisk frihetsfølelse og er perfekt for dem som liker fart og spenning! Man får oppleve Island på en helt ny måte ved å kjøre gjennom lavafelt, opp på fjellet og ned i dalene. Et spennende eventyr og en fantastisk måte å utforske landskapet i utkanten av Reykjavik på. Kan kombineres med andre utflukter.

Grottevandring

/globalassets/europa/island/island-programbilder/island-bedrift/caving.jpg

Bli med og oppdag en skjult verden i en av Islands mange lavagrotter. Vi får se hvordan den vulkanske aktiviteten har skapt en magisk underverden. Vi klatrer, kryper og går på vår tur under overflaten. En virkelig bra tur for de som vil oppleve noe ekstraordinært!

Hvalsafari

/globalassets/europa/island/island-programbilder/island-bedrift/whalewatching.jpg

Dette er uten tvil et sjøeventyret der vi seiler inn i hvalenes og sjøfuglenes verden. Kun 20 minutters båtreise fra Reykjavik bringer oss til hvalenes naturlige områder.

Hesteridning

/globalassets/europa/island/island-programbilder/islandshester.jpg

Få en smak av Islands natur og nyt muligheten til å erfare den unike islandske hesterasen på nært hold ved å bli med på ridetur. Uansett om du er uerfaren eller ride-ekspert er dette virkelig en opplevelse!